un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Hot dogs speciali la Victoriei 18

11 Mar 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

15 comentarii

Să-i dea Dumnezeu sănătate lui Mariciu, că dintr-un vlog de-al său am descoperit Victoriei 18, un local cu hot dogs mișto făcuți.

Hot-dog-ul în România este privit ca un cremwurst în pâine, cu muștar și ketchup pe el, stilul IKEA sau tonetă de bâlci. În alte țări, în hot-dog se pun diverse alte ingrediente și salate, până ajunge să fie un snack complex. Cam așa sunt hot-dogii (numiți haute dogs gourmet în meniu) la Victoriei 18, un local aflat pe Calea Victoriei 18, practic vizavi de magazinul Victoria și Poliția Capitalei.

Am fost de trei ori acolo și am mâncat 4 hot-dogi, plus alte chestii. Din păcate, nu toate rețetele sunt bune (sau nu pe gustul meu, oricum) și prețurile sunt un pic cam mari pentru aceste preparate, dar mi-a plăcut localul pentru că aduce ceva nou în București, pe o nișă inedită, așa că voi mai reveni când sunt în zona aceea.

Ming Dog – murături, coriandru, maioneză sriracha și alune, 15 lei. A fost bun.

Chi-Wow-Wow Dog – sos de roșii, cremă de avocado, smântănâ, ardei jalapenos, 19 lei. A fost bun și acesta.

Le Dog – confit de ceapă roșie, brânză brie și maioneză cu trufe, 21 de lei. Greu la stomac, neinspirat ca îmbinare de arome, maioneza aia cu trufe nu pică deloc bine, plus că arată oribil.

Sloppy Dog – sos barbeque, bacon crocant și salată coleslaw, 15 lei. Așa-și-așa spre bunicel, parcă-i lipsește ceva.

Toți vin într-o chiflă moale, pufoasă, de culoare galbenă, și cu un cremwurst gustos și el, un pic mai gros decât cei din comerț, fără gust de afumătură. Sfatul meu ar fi să introducă mai multe chifle (integrală, cu semințe etc) și să te pună să alegi de care vrei, că uneori asta pufoasă, aproape dulce, nu se potrivește bine.

Cartofi prăjiți au de două feluri, normali (9 lei) și “belgieni” (11 lei), aceștia din urmă având ceva parmezan și verdeață pe deasupra. Nu merită diferența de 2 lei, rămâneți la cei normali.

Celelalte cu care am fost acolo au mâncat Street Burgerul (cu vită, bacon și brânză cheddar – 29 lei) și sandvișul pulled pork (cu salată coleslaw și ardei jalapeno – 26 lei), care mi s-au părut bune amândouă. Am văzut pe mesele altora salata Caesar, care părea mare și bine făcută. Deserturi nu am încercat, iar cafeaua iese din espressoare Nespresso.

Victoriei 18 are și o listă mărișoară de vinuri, cocktailuri și alte băuturi alcoolice, o combinație de mese mari și mici și un decor modern, așa că poate fi un loc bun pentru ieșit în diverse grupuri chiar și la un pahar de vin și o salată. Acei haute dogs sunt doar o parte din meniu, după cum puteți vedea în poză sau pe site-ul oficial.

Victoriei 18 – Calea Victoriei nr 18, vizavi de magazinul Victoria și sediul Poliției. Orar L-D 12PM-12AM, telefon 0749.416.962, site victoriei18.ro

    15 comentarii

  1. Mananci de parca ai asigurarea de viata facuta la ING :))

      (Citează)

    • nu-i musai sa mananci mult. Prefer sa mananc ceva bun, chiar daca mai putin, decat mult si mediocru.

      Nu vorbesc de cazul in care n-ai bani. Daca n-ai bani mananci orice.

        (Citează)

  2. ups! … link in articol to Mariciu ;-)

      (Citează)

  3. Ba chiar ăsta e standardul de hot-dog și anume IKEA, și am văzut același standard și în vest: chifla alungită, cremwurști, muștar și ketchup. orice altceva este o invenție, nu e vorba că ar fi standard în alte țări.

    Este evident o chestie de gust.. dar mie nu-mi place ideea de produs proiectat eminamente ca sandwich, deci ceva din care să poți mușca, adică CHIFLĂ în care pui ceva (hamburger, cheeseburger, hotdog etc), să fie transformat a.î. să devină un produs de pus pe farfurie, dar să i se păstreze chifla inclusă. Cum să bag în gură așa ceva, fără să cadă jumate din umplutură pe alături ?

      (Citează)

    • De acord, orice sandwich este eminamente street food, nu facut sa-l mananci la farfurie. Asa cum la burger esentiala e chifteaua, la hot-dog conteaza carnatul. restul sunt fonfleuri de hipsteri.

        (Citează)

  4. Prețul e la limita, hot-dog-ul ala ar trebuii sa fie supercalitativ, în rest înfloriturile de le el e doar hipsterela menita sa îl facă posh ai sa justifice suma aia plătită. Nu mai zic nimic de o porție de cartofi normali 9 lei …. . Ajungi sa mănânci cu 30 de lei un hotdog, preț care îl găsești prin tari cu venituri mult mai mari…

      (Citează)

  5. Arata bine toti, cu exceptia celui de 21 de lei.

      (Citează)

  6. Ăsta nu e hotdog, frate. E fel de mâncare cu cremwurst. Cu salată inclusă.

      (Citează)

  7. Vai, dar arata demential!! De mult caut un loc in care sa putem manca niste hot dogi buni.

      (Citează)

  8. Sunt “inveliți” în ziar? Dacă da, e o idee tâmpită.

      (Citează)

  9. Deci înțeleg că e deschis de la miezul nopții la pranz

      (Citează)

  10. Dupa ce am fost intr-o fabrica de mezeluri in Bucuresti, nu am mai putut sa pun gura pe niciun cremwurst din lumea asta, si da, mancam frecvent macar covrigi de la Luca cu cremwurst, la o saptamana dupa vizita de la fabrica din instinct am luat covridogul impreuna cu cel cu sunca si cascaval, trecand pe la Unirii, dupa prima gura am simtit gustul ala oribil de mazga roz si am aruncat covrigul in cos in scarba. Au trecut 2 ani de atunci, n-am mai pus gura pe niciun cremwurst, iar sa dau 30 de lei? No thanks!!!!!!!

      (Citează)

  11. Am fost aseara si am mancat un Sloppy Dog, interesanta combinatia de ingrediente dar cremwurstul si chifla nu prea mi-au placut, si un HAUTE DOG cu caviar de somon. La fel si la HAUTE DOG chifla parea putin veche si cremwurstul parea cumparat de la hipermarket.
    Daca am compara strict hot dogul (chifla si cremwurst) lor cu cel de la ikea diferenta mare referindu-ma la calitate nu e, atat ca e mai mare si vin cu o combinatie de ingrediente in plus.
    HAUTE DOG costa 23 ron, cred ca e mai rentabil sa iei PULLED PORK BURGER la 26 de ron.

    In concluzie la hot dog pare ca platesti reteta si locatia care e draguta si nu produsul. Alta data nu mai m-as duce pentru hot dog.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus