un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Galaxy S8 probabil va avea procesor Exynos 8895 în Europa

15 Mar 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

Galaxy S8 va fi oficial prezentat pe 29 martie și lansat cândva în aprilie, dar tot mai multe zvonuri și fotografii bune au apărut în ultima vreme.

O analiză cu șanse mari să prezică foarte bine specificațiile hardware spune următoarele:

  • două modele, S8 și S8 Plus, ambele cu ecran rotunjit.
  • 5,8 inchi și respectiv 6,2 inchi, dar diagonala este înșelătoare deoarece ecranul ocupă aproape toată partea frontală, ca și la LG G6, rezoluție 2960 x 2400 pixeli. Nu cred această rezoluție, înseamnă un raport de aspect de 1,23, mult prea mic. Ar putea fi 3840 x 2400 pixeli, de fapt.
  • baterii de 3000 și 3500 mAh, ca la S7 și respectiv mai slabă decât S7 Edge (care avea 3600 mAh). Un procesor mai nou poate compensa lejer asta prin scăderea consumului.
  • chipset Snapdragon 835 doar în SUA, Japonia și China și Exynos 8895 în Europa și restul Asiei. Cu alte cuvinte, cei care sperau la Snapdragon 835 s-ar putea să fie dezamăgiți, deși procesoarele Exynos sunt și ele foarte puternice și, câtă vreme nu există un impact semnificativ la consum (n-ar trebui să fie, 8895 este construit tot în 10 nm), mie chiar nu-mi pasă ce e “sub capotă”. Exynos 8895 poate filma 4K la 120 FPS; Snapdragon 835 poate doar 30 FPS.

Cel mai probabil, Samsung și Synaptics n-au reușit să integreze un cititor de amprentă sub sticla ecranului, așa că acesta va fi mutat pe spate, lângă camera foto, o soluție asemănătoare cu cea de pe LG G6. Tot pe spate va fi și un senzor de ritm cardiac, cum n-am mai avut de la Galaxy S5, dacă țin bine minte.

Pentru fața telefonului, anterior am spus că arată bine doar pe culori întunecate, altfel se văd prea urât senzorii din partea de sus. Au pus acolo senzor de proximitate, de lumină, una sau două camere frontale, emițător și receptor infraroșu, totul pentru că telefonul va avea fie recunoașterea irisului ocular, fie a feței (o tehnologie veche pe Android și abandonată pentru că-i mai simplu să deblochezi telefonul cu amprentă, din orice poziție, în loc să-l ridici în dreptul feței). Sunt prea multe.

Ulterior au apărut imagini mai noi pe BGR și senzorii par mai bine grupați, semn că primele leak-uri ar putea fi telefoane prototip, în procesul de dezvoltare, nu variantele finale. Rămâne de văzut pe 29 martie.

    15 comentarii

  1. Baterie mai slaba, senzor amprenta la draqu in spate. Hmmm, nu pare prea tentant. Cred că la anul mă uit pe la OnePlus…

      (Citează)

  2. Si S7 are senzor de ritm cardiac.

      (Citează)

  3. Am avut un Galaxy S+ pe vremea când aveau ca flagship S2. Never again Samsung!

      (Citează)

    • Bravo Mihai… asa sa faci!
      Nu ai stat sa te gandesti nicio clipa cate generatii au trecut de atunci?
      NU, pentru ca esti d-ela de nu vede nimic altceva in afara de firma.

      Nici nu stiu de ce te-ai sinchisit sa pui un comentariu aici daca tot nu te intereseaza Samsung… in fine…

        (Citează)

    • Vlad:
      Bravo Mihai… asa sa faci!
      Nu ai stat sa te gandesti nicio clipa cate generatii au trecut de atunci?
      NU, pentru ca esti d-ela de nu vede nimic altceva in afara de firma.

      Nici nu stiu de ce te-ai sinchisit sa pui un comentariu aici daca tot nu te intereseaza Samsung… in fine…

      Fanboy detected..

        (Citează)

    • Mihai…si eu am avut o experienta aproape horror cu un S3…s-a treminat cu telefonul facut tandari de gresie…asa de tare m-a enervat…ideea e ca anul trecut oscilam intre iphone 6s, 7 si S7. Pana la urma am luat S7 pt ecran mai bun memorie mai mare plus extensie si pt baterie…am facut cea mai buna alegere…telefonul nu mai are in comun decat numele cu S3…in rest merge perfect…nu s-a blocat o data macar…singurul minus e ca nu stiu de ce mi se reseteaza cardul de memorie dupa restart

        (Citează)

  4. ma astept sa rupa vanzarile. telefonul este superb si simt ca au riscat putin sa scoata ceva wow. ma astept la pret pe la 4000 de lei in Ro, cumva sa compenseze usor din pierderile pe Note.

    Ma supara senzorul de amprenta de pe spate, dar pare un compromis ok in conditia ecranului superb.

      (Citează)

  5. Fuzz:
    Si S7 are senzor de ritm cardiac.

    Si S6 :)))

      (Citează)

    • ….si S5, dar ce ma socheaza e ca Radu se leaga de procesor la consum, cand ecranul e in top de fiecare data cand verifici ce iti consuma bateria, in meniu. Binenteles, daca nu ai probleme cu softul si atunci arata Android in top.

        (Citează)

  6. Si ecranele SAMOLED consuma tot mai putin cu fiecare generatie. La S6 (parca) s-a facut un test si ecranul desi era QHD consuma mai putin decat precedentul care era FHD.

      (Citează)

  7. O diferenta notabila intre Exynos si Qualcomm e ca receptia GPS este mult mai buna pe Qualcomm. Asta puteti vedea mai ales in masinile cu caroserie de aluminiu si diverse ranforsari prin parbriz.

    Deci intre chipseturi mai sunt si alte diferente in afara de cat de repede se incarca ceva joc.

      (Citează)

  8. Astia de la Samsung sufera de un retard avansat si doar falimentul ii mai trezeste de acolo. Ca posesor de S7 venit de pe iPhone 6S nu pot sa ma intreb decat daca Samsung stie ca:
    – Gorilla Glass coispe e bataie de joc fata de ce ofera Apple? Ca in 2 saptamani am mai multe zgarieturi pe S7 decat am avut pe iPhone 6S in aproape doi ani?!?
    – utilizatorii iau tepe cu folii care daca nu sunt “full face” acopera doar 90% din suprafata ecranului ?!?
    – sunt la a treia folie de sticla pe S7 si nici asta nu sta lipita pe rahatul ala de display curbat?!?

    Da bravo, ma, ca scoateti butonul fizic! Acum cand o sa pun telefonul in arm band sau in suportul bicicletei o sa mai activez display-ul cu pulpa. Sper macar sa aiba doi neuroni functionali si sa faca un knock-to-wake sau ceva de genul.

    Am cautata maximul de camera pe care il pot obtine, altfel cumparam One Plus 3T care e de un milion de ori mai telefon. L-as fi trimis inapoi la magazin da’ i-am tras treia zi o zgarietura de toata frumusetea pe ecran.

      (Citează)

    • La Iphone nu se zgarie ecranul ca e din diamant…vezi teste pe YT… la S7 incepe sa se zgarie cu doua niveluri mai sus…

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus