blog demisec cu note fine de tehnologie

Urmăriți-mă gratuit pe Instagram și pe YouTube!

Festival de tehnologie pentru dezvoltatori: 7 aprilie, #INGlovesIT, înregistrare gratuită (p)

Clock icon

14 Mar 2017

Tag icon

TEHNOLOGIE

Comments icon

Spune-ți părerea

Începe perioada festivalurilor în București, dar anul acesta nu avem doar din cele culinare și muzicale, ci și un festival de tehnologie. Are loc pe 7 aprilie, se numește #INGlovesIT, organizat în România de ING Software Development Center, și abordează patru mari teme: Cyber Security, Big Data, Microservices și DevOps.

Totul se întâmplă pe 7 aprilie la Deschis Gastrobar (zona Timpuri Noi), iar participarea este gratuită, așa că înregistrați-vă pentru a vă asigura locul în sală. After-party-ul pentru a continua discuțiile la un cocktail este un bonus.

Înregistrați-vă aici

Este prima ediție a unui festival internațional pe care ING îl va organiza ulterior și în alte țări. Vorbitorii sunt aproape cu toții străini, inclusiv de la Google, Implicit Explicit sau Scyfer, care-i o companie fondată de Universitatea din Amsterdam pentru a studia și introduce tehnologii de inteligență artificială în domeniul business.

După cum puteți intui din agendă și temele prezentatorilor, vor fi prezentări avansate și nișate pe niște teme încă incipiente în România, dar sper că de mare interes pentru dezvoltatori sau programatori sau antreprenori, având în vedere că aproape tot ecosistemul IT dezvoltat în România, o industrie ce crește binișor, este puternic legat de cel din străinătate și de companii multinaționale ce investesc în astfel de tehnologii.

De exemplu, omul de la Google, Robert Saxby, va vorbi despre machine learning, inclusiv prin limbaj sau metode vizuale. Sunt curios dacă va aborda ceea ce vă spuneam mai demult despre un computer care a învățat să citească pe buze și astfel recunoaște comenzile vocale, iar Google are în dezvoltare și un Cloud Vision API, care recunoaște textul sau obiectele din imagine. Recent Google a anunțat că extinde prin machine learning alte funcții precum recunoașterea obiectelor în clipurile video. Cum tot Google are la dispoziție o bază uriașă de clipuri video în YouTube, vă dați seama ce bine ar fi dacă am putea căuta chiar în ele, nu în titlul și descrierea lor, după ceea ce ne interesează? Sau, cândva, să spui “vreau să văd toate scenele din filmele de cinematografie în care apar mașini modelul X”?

Apoi își va încheia prezentarea vorbind despre TensorFlow, o bibliotecă open-source dezvoltată inițial tot de Google și folosită acum de mari companii precum Airbus, IBM, DeepMind, Airbnb, Qualcomm sau Intel. Așa, ca desert.

Simon Brown va vorbi despre dezvoltare software și dacă un sistem Agile este bun sau nu. Jorg Schad, din Hamburg, va avea o prezentare ce pare foarte interesantă deoarece pleacă de la ideea că ai lansat aplicația și este funcțională, dar te-ai pregătit pentru tot felul de erori, downtime, spike-uri de utilizare sau un sistem bine pus la punct de upgrade normal sau urgent? Un subiect foarte bun de abordat, mai ales pentru marile companii ce dezvoltă aplicații.

Și prezentarea lui Adrian Mouat de la Container Solutions pare foarte interesantă, deoarece va vorbi despre securitate cibernetică, un subiect tot mai popular în această perioadă. Prezentarea lui va fi despre limite de acces, criptarea, comunicare și transmiterea cheilor de securizare, monitorizarea securității oferite de o aplicație și cum se pot construi multiple niveluri de securizare a datelor importante.

Cum spuneam, agenda #INGlovesIT include peste 15 prezentări din care cei în domeniu sigur au de învățat, că par tehnice și “de adâncime” în respectivele domenii. Înscrierile se fac pe site-ul oficial, participarea este gratuită, așa că asigurați-vă acum locul în sală.

 

    Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite.

sus