un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Aveți loc de parcare plătit la Primăria Sectorului 4? Trebuie să reînnoiți contractul!

23 Mar 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

20 comentarii

Eu am loc de parcare plătit anual către Primăria Sectorului 4, odată cu impozitele pe casă și mașină. Am locul în baza unui acord de parcare vechi deja de vreo trei ani, acord care se reînnoia automat în momentul în care plăteam taxa respectivă, odată cu impozitele menționate.

Până anul acesta. Conform unui anunț de pe site-ul DGITL4, acordurile trebuie reînnoite. Vestea bună este că se poate face și online prima etapă, trimițând prin email actele necesare. Trebuie să descărcați de pe site-ul primăriei o cerere de reînnoire și să scanați și să atașați cumva o copie după buletin, după vechiul acord sau contract de parcare și după certificatul de înmatriculare a mașinii, cu ITP valabil.

Data limită: 31 martie 2017. Grăbiți-vă, dacă nu ați făcut deja operațiunea sus-menționată. Găsiți în linkul de mai sus toate informațiile necesare, inclusiv adresele sediilor dacă vreți să mergeți cu actele în mână acolo.

Acesta e locul meu de parcare.

    20 comentarii

  1. Si ti l-a si ocupat cineva :D

      (Citează)

  2. Eu am rezolvat , trebuie doar sa merg maine pe Nitu Vasile sa semenez si sa ridic contractual actualizat.
    Am trimis pe mail documentatia de care ai spus si la 3 zile dupa am primis un SMS prin care ma cheama la semnare.

      (Citează)

    • Eu am ridicat azi. Mergi la Informații, dai buletinul, semnezi și pleci. E coadă și acolo, dar lejeră față de restul ghișeelor.

        (Citează)

  3. la Sect 2 este foarte vag…din nota de mai jos, inteleg totusi ca trebuie facuta aceeasi operatiune ca la sect 4… smf.

    Termenul limită de achitare a taxei rămâne 31 martie 2017, dată până la care poate fi prelungit Contractul de Închiriere fără pierderea locului de parcare.
    Solicitanţii vor prezenta în mod obligatoriu următoarele documente :
    1. Certificat de Înmatriculare sau Cartea de Identitate Vehicul (în original) ;
    2. Cartea sau Buletinul de Identitate (în original) ;
    3. Contract de Leasing pentru persoană fizică (unde este cazul) ;
    4. Contract de Comodat (unde este cazul) pentru autovehicule de firmă sau încredinţate spre folosinţă de către altă persoană fizică ;

    NOTĂ! Neprezentarea în original a documentelor de la punctele 1 şi 2 atrage după sine neprelungirea Contractului de Închiriere pentru anul 2017 şi pierderea după data de 31 martie a.c. a dreptului de utilizare a locului de parcare .

      (Citează)

    • Tocmai ce am sunat la Biroul Parcari de la Sectorul 2 si mi s-a confirmat ca nu trebuie adus niciun act; se reinnoieste automat prin plata.

        (Citează)

    • Așa a fost și la 4 timp de 3 ani. Se pare că au fost mutate parcările la altă direcție și se fac noi contracte.

        (Citează)

  4. nie nie nieee

    Depus acte online, dupa care mi-au trimis mail ca trebuie sa ma prezint pe strada straduintei nr 1 pentru a semna noul contract.
    am ajuns acolo, se preda buletinul la ghiseu dupa care o fatuca se duce undeva in arhiva de cauta documentele trimise de cei de la nitu vasile (nu se trimit via mail cum au fost depuse) . acum depinde de norocul fiecaruia daca le gaseste repede sau intr-o ora ca la mine. Vine preda buletinul dupa care se duce iar undeva in spate la colegii de la tehnoredactare si revine cam dupa 20 minute cu noul contract. Verificam semnam si plecam.
    Deci un serviciu de parcari al sectorului 4;
    Preluat de serviciul de taxe si impozite al sectorului 4;
    drept urmare trebuia sa ne facem un nou contract de parcare al serviciului de parcari sector 4……. din cauza de preluare
    ………………..

      (Citează)

  5. E doar in sectorul respectiv?Eu in sectorul 6 deja am achitat taxa aferenta locului de parcare, folosind un automat de plata din AFI….

      (Citează)

  6. Stere:
    Tocmai ce am sunat la Biroul Parcari de la Sectorul 2 si mi s-a confirmat ca nu trebuie adus niciun act; se reinnoieste automat prin plata.

    foarte bun. chiar si asa, este destul de aiurea redactata acea Nota…

      (Citează)

  7. Locul de parcare platit e pentru pensionari sau pentru soferii de week-end, ca tine.O persoana activa care circula mult cu masina nu are nevoie de un loc de parcare, el va gasi intotdeauna un loc unde sa si-o lase peste noapte.Ca in fond si la urma urmei, e vorba de max 7-8h pe/noape cand acel loc de parcare e util.In rest e bun pentru altii.Asta daca nu cumva ti-ai montat “T” ca nu cumva sa vina vreunu sa ti-l ocupe cat tu o arzi prin oras dupa subiecte senzationale sau pe la cine-stie-ce saormarie de cartier.

      (Citează)

    • Wow. Cu mentalitate din asta nu mă mir că suntem vai de noi ca țară. Comentariul tău îmi aduce aminte de altul care-a zis, despre supermarketuri la care nu se mai stă la coadă la plată, că ce mare lucru e statul la coadă, ce-ai mai bun de făcut…

      Mie îmi place să au un loc bine fixat, mereu liber, unde parchez și-mi văd rapid de treabă, că nu-mi irosesc minute cu treabă de umplutură.

      Dacă tu vrei să dai ture prin cartier, dă-i înainte. Fiecare după cum vrea să-și consume viața.

        (Citează)

  8. George:
    Locul de parcare platit e pentru pensionari sau pentru soferii de week-end, ca tine.O persoana activa care circula mult cu masina nu are nevoie de un loc de parcare, el va gasi intotdeauna un loc unde sa si-o lase peste noapte.Ca in fond si la urma urmei, e vorba de max 7-8h pe/noape cand acel loc de parcare e util.In rest e bun pentru altii.Asta daca nu cumva ti-ai montat “T” ca nu cumva sa vina vreunu sa ti-l ocupe cat tu o arzi prin oras dupa subiecte senzationale sau pe la cine-stie-ce saormarie de cartier.

    Serios?

    Poate daca stai la curte sau intr-o zona deloc circulata.

    E placut sa dai 20 de minute ture pe toate stradutele sa gasesti un loc liber la ora pranzului cand ajungi acasa? Iti spun eu ca nu este. Din pacate eu nu am de unde sa imi iau loc, sunt toate luate, insa tare mult mi-ar placea (si nu sunt pensionar, dar imi place sa nu pierd timpul aiurea cautand un loc de parcare).

    Sa nu mai zic iarna cand dai zapada 2 ore si pleci putin de acasa, mai dai dupa inca 2 ore ca a parcat altul.

      (Citează)

    • are dreptate george – iarna nici nu mai tre sa dai zapada laoparte, ca o dau altii, fraierii care tre sa mearga la munca la ora fixa… ….gizas….

        (Citează)

  9. Locurile de parcare de reședință sunt o porcărie, sursa de șpăgi pt diverși funcționari.
    Dacă am fi civilizați ca tara am plăti toți cei care parcam pe domeniul public o taxa de parcare, fără a mai fi locuri rezervate. In loc sa le exploatam la maxim, unele locuri rămân libere cu săptămânile, mai ales în perioade de vacanta, și nu poți parca masina acolo ca nu știi când se întoarce titularul.
    Plus ca e o mare discriminare intre cei cu vechime în bloc și noii mutați care nu au nicio șansă să mai prindă vreun loc. Plus ca cei care sar cu șpagă sau au relațiile necesare au și cate 2 sau 3 locuri atribuite. Și uite asa cu 50, 60 lei pe an te faci proprietar pe domeniul public.

      (Citează)

    • Subscriu. Ma enerveaza la culme chestia asta. Astept de 3 ani de zile sa se elibereze ceva, sa moara unu, sa faca locuri noi, anything!
      Nimic, ba chiar au desfiintat o serie de locuri platite de pe langa bloc, iar mai nou au inceput sa arda amenzi pe Sincai pentru parcat pe trotuar, desi mai e loc de inca o masina sa mearga lejer pe langa, deci o sa devina si mai de cacao.
      Ah, si au demolat si niste garaje pe Aleea Borcea.

      Dar na, amezi sa dam, buget sa facem, parcari nu facem.
      Iar norocosii dau 70 de fucking lei pe an, adica 6 lei pe luna. Wtf…

        (Citează)

    • ” și nu poți parca masina acolo ca nu știi când se întoarce titularul”

      intr-adevar, am remarcat, e extrem de dificil sa mazgalesti un numar de telefon pe o hartie si s-o lasi la vedere, ca sa aflii cand se intoarce titularul…

        (Citează)

  10. d.orin:
    ” și nu poți parca masina acolo ca nu știi când se întoarce titularul”

    intr-adevar, am remarcat, e extrem de dificil sa mazgalesti un numar de telefon pe o hartie si s-o lasi la vedere, ca sa aflii cand se intoarce titularul…

    Vai, dar cata inteligenta sclipitoare. Daca proprietarul se intoarce la 3 dimineata? Ce faci? Dormi cu telefonul in brate? Sau poate vrei sa lasi masina in parcare si tu esti la film. Ce faci, iei un taxi sa ajungi imediat acasa? Sau poate ai baut un pahar de vin la masa. Il rogi pe el sa-ti mute masina? Cum ziceam, sclipitor!

      (Citează)

  11. Am inteles ca au trimis incepand cu luna decembrie, un card cu cod QR. Unii l-au primit, altii ba. Stiti despre ce e vorba? L-ati primit?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus