un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am văzut un Tesla X pe stradă

13 Mar 2017  ·

AUTO  ·

27 comentarii

Deși era noapte, farurile pe care le vedeam în oglindă mi s-au părut de forma unei Tesla, ceea ce arată fie că am studiat prea multe imagini cu mașini Tesla, fie că designerii au reușit să introducă elemente unice în liniile mașinii. Atâta doar că părea cam înaltă mașina…

Și s-a dovedit că e o Tesla Model X, varianta SUV, cea lansată în septembrie 2015. În spate are “falcon doors”, uși ce se deschid în sus, cu senzori ca să nu s e lovească de tavane prea joase. E o mașină de 120.000 de euro, poate și mai mult după ce intră și diversele taxe, iar dacă e variata P90D, are 762 cai-putere. Nu-mi pot da seama ce este, era prea întuneric ca să citesc plăcuța.

Credeam că am văzut-o pe singura din România, dar statistica Poliției spune că sunt 7 modele X înmatriculate la noi, din care 4 în București și câte una în Mureș, Prahova și Timișoara. Îi apreciez pe proprietari, la acei bani poți cumpăra aproape orice SUV luxos (nu Bentayga), inclusiv un Range Rover mare sau un Cayenne, dar au ales o mașină electrică și modernă, chiar dacă nu-i cea mai arătoasă.

    27 comentarii

  1. io zic sa nu-i apreciezi prea tare pe cei 7 proprietari de Tesla X din .ro de pana cand afli chestii gen e singura lor masina sau mai au acasa ba un range, ba un X6, un Q7, din astea, si s-au gandit sa-si ia si tesla X, ca sa fie si mai cool ca toata lumea cu care se intalnesc ei are deja X6 deci e so last year

    de fapt, as fi gata sa pariez ca cei care au tesla in romania nu au doar tesla, pt ca la noi nu prea o poti folosi decat pentru drumuri in oras (nu ai prize), deci sigur-sigur tesla e pe post de a doua, a treia sau a douazecea masina

      (Citează)

    • pai si-i poti condamna?

        (Citează)

    • doamne fereste, sigur ca nu poti condamna pe nimeni pentru cumparaturile pe care le face.
      ziceam doar sa nu ne grabim cu apreciatul.
      am mai zis asta si cu ocazia discutiei despre Bentayga: cand ai niste milioane / zeci de milioane facute din spagi sau din smecherii, cum e cazul majoritatii milionarilor de la noi, problema e ca nu mai stii ce sa faci cu banii, ce sa mai cumperi odata ce ti-ai facut palat, ai inca 10 case si 3 SUV-uri.
      nu vreau sa spun ca toti milionarii romani sunt facuti pe spagi, doamne fereste; spun doar ca majoritatea sunt spagari, desi nu sunt in stare sa spun daca majoritatea asta inseamna 51% sau 90% (as zice mai degraba spre 90%).

      si vorbesc despre milionari despre care publicul nici nu stiu ca exista.
      cum este dl Remus Truica de exemplu, despre care am aflat si eu cu uimire acum niste ani, cu ocazia aventurii cu Patricia Kass; un domn de 40 ani fara nici un business despre care am aflat ca e miliardar

      si uite acum cautand despre Truica pe net, am dat de articolul asta din 2011
      http://www.romanialibera.ro/special/investigatii/ascensiunea-oculta-a-miliardarului-remus-truica–text-integral–237008

      citez:
      “În garajul fostului şef de cabinet al lui Năstase sunt mai multe maşini scumpe, mărci precum Ferrari, Mercedes, Range Rover şi Aston Martin. Recent, el şi-a mai achiziţionat o maşină sport alimentată electric.”

      ce masina o fi aia electrica? oare un Prius? :)))

        (Citează)

    • Să știi că nu îți trebuie acumulator de buzunar să o încarci. Are o autonomie de peste 500km la o singură încărcare. Aș putea băga mâna în foc că o lasă la încărcat în garaj de fiecare dată seara când ajunge acasă sau cel mult, o dată pe săptămână. Să facă 100km zilnic prin oraș (deși mie greu să cred) i-ar trebui 5 zile să o descarce.

        (Citează)

  2. Am vazut unu in Cluj acum 2 saptamani. Parcat pe trotuar, in fata unui magazin, cu avariile pornite. Trebuie sa fie pozele pe net, eu nu i-am facut.

      (Citează)

  3. Am vazut-o si eu aseara, pe Titulescu, e varianta P90d, stateam in spatele ei la semafor si ma miram cat de masiva pare, desi din punctul meu de vedere bate mai mult spre un MPV mare.

      (Citează)

    • Și ei cam spre MPV au dus-o, că explicația lor pentru acele uși este că astfel poți băga ușor scaunul de copil înăuntru și alte chestiuni din astea ce nu par “Sport”, ci mai degrabă “familie.

        (Citează)

  4. am vazut si eu una in bucuresti , culoare maro, la fel zic si eu sa nu-i apreciezi prea repede- asta pe care l-am vazut eu a facut stanga de pe banda de inainte (locatia era deasupra pasajului de la baneasa).

      (Citează)

  5. Sigur un Prius, din banii munciti in freelancing :) Suntem rautaciosi acum, evident

      (Citează)

  6. Am văzut si eu una neagra la British school. Parca designul nu te da pe spate ca la model s. Pare un renault espace diferit

      (Citează)

  7. Cred ca aceeasi Tesla rosie (dar cu alte jante) am vazut-o (si pozat-o) prima data pe 11 Oct 2016 (asa zice Google Photos), in intersectie la Aurel Vlaicu

      (Citează)

  8. Oamenii astia trebuiesc apreciati dintr.un motiv foarte simplu: arata ca exista cerere si o piata de desfacere si la noi si poate se incumeta investitorii sa creasca numarul statiilor de incarcare , sa aduca mai multe modele electrice si la noi, service.uri etc.

      (Citează)

    • Exact.

        (Citează)

    • 7 bucati nu e tocmai ce s-ar numi “o piata de desfacere”.
      e totusi o masina de 120.000 pentru care nu exista infrastructura, sa detii asa ceva astazi in Romania este status symbol si atat.

      ce spuneti voi ar putea fi adevarat daca se va vinde si la noi Model 3 – de-abia aia care vor cumpara Model 3 vor fi de apreciat.

        (Citează)

  9. “Deși era noapte, farurile pe care le vedeam în oglindă mi s-au părut de forma unei Tesla, ceea ce arată fie că am studiat prea multe imagini cu mașini Tesla, fie că designerii au reușit să introducă elemente unice în liniile mașinii.”

    Fiecare model (mai nou) are luminile de zi si chiar si farurile intr-o anumita forma specifica modelului, deci designerii nu au reusit nimic impresionant. Poti recunoaste usor pe strada orice masina doar dupa forma stopurilor sau a luminilor de zi.

      (Citează)

  10. Asta e prima la tine??? Eu am vazut doua dimineata! Ambele model X. Apropos, model X SUV e cam pleonasm. Bine, stau undeva in Baneasa unde plin de smecheri. Dar una o vad zilnic dimineata. Gri inchis. X. Conduce o gagica.

      (Citează)

  11. Eu am vazut unul alb la mine in Militari, e superb, am stat vreo 5 minute sa ma benoclez, deja se panicase proprietarul pe care nici nu l-am vazut in masina. A plecat de pe loc fara sa-mi dau seama, nu se auzea nimic.

      (Citează)

  12. Bentayga la noi la Sibiu, SB 13 XCX, daca nu ma insel. Urata cu spume.

      (Citează)

  13. Tesla X P90D merge 400 de km cu bateria plina. Teoretic iti ajunge sa mergi pana la Brasov sau Constanta din Bucuresti si inapoi . Banuiesc ca propietarii sunt pasionati de technologie, apoi din cate stiu impozitul si taxele sunt 0.

      (Citează)

  14. Tesla X P90D merge 400 de km cu bateria plina. Teoretic iti ajunge sa mergi pana la Brasov sau Constanta din Bucuresti si inapoi . Banuiesc ca propietarii sunt pasionati de technologie, apoi din cate stiu impozitul si taxele sunt 0.

      (Citează)

  15. De ce trebuie invidiat.. omul are in garaj echivalentul a 25 loganuri si in tot orasul nostru nu sunt 175 de dacii sa coste aproape un milion de euro cat cele 7 tesle din Romania..

    Las’ sa aiba..dar opulenta cand e ostentativa e un pacat ..stat crestin saracit nu emirat din qatar..

      (Citează)

  16. În Timișoara sunt două de acest fel.

      (Citează)

  17. Chiar ma intreb unde isi incarca masina.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus