un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Alte noutăți despre Galaxy S8, inclusiv cum puteți testa unul înainte de lansare

31 Mar 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Dacă v-ați decis deja să cumpărați noul Galaxy S8 (citiți hands-on-ul meu de la lansare), atunci ar trebui să știți despre un artificiu ce vă poate aduce telefonul cu 8 zile mai repede față de data lansării oficiale: precomenzile vor fi livrate începând cu 19 aprilie, în timp ce în magazine telefonul va apărea pe 28 aprilie.

Telefonul este disponibil la precomandă în România la toți operatorii și la marile magazine online și offline, prețurile fiind 3.499 lei și respectiv 3.899 lei pentru Galaxy S8+. Din ce văd, doar două culori sunt disponibile la precomandă, negru și gri, iar altele poate că vor fi disponibile ulterior.

Eu voi primi în curând telefonul pentru a-l testa. Particip la Orange Smartphone Testers, cum am făcut și cu alte ocazii, așa că revin curând cu detalii exacte despre comportamentul telefonului, ce poate face Bixby și altele. Dacă sunteți clienți Orange, vă puteți înscrie și voi în OST – componente pentru clienți, termenul limită fiind 3 aprilie. Veți avea astfel acces la telefon. Detalii găsiți și pe pagina de Facebook Orange România.

Vă spuneam că recunoașterea de iris și de față mi se par metode de securitate greoi de folosit din câteva motive. Ambele presupun ridicarea telefonului la nivelul feței, pe când folosind cititorul de amprentă pot debloca telefonul fără să mă uit la el, în timp ce-l scot din buzunar. În plus, pentru recunoașterea de fețe/iris este nevoie de un pic de lumină, ceea ce face metodele nefuncționale în întuneric sau lumină slabă.

Recent a apărut un test în care telefonul era deblocat folosind o fotografie a posesorului. Recunoașterea IRIS-ului n-ar putea fi astfel păcălită, dar tot complicat mi se pare.

Microsoft a anunțat că va fi disponibilă și o ediție Samsung Galaxy S8 Microsoft Edition cu ceva mai multe aplicații preinstalate. Telefonul standard vine cu suita Office, OneDrive și Skype preinstalate (sau măcar “amorsate” pentru instalare). Ediția specială va include și Cortana, MSN News, Outlook și altele.

Iată fotografiile cu accesoriile Samsung văzute la lansare, că n-au încăput în articolul inițial. Sunt diverse tipuri de carcase, inclusiv unele stil Frankenstein, dar măcar viu colorate, iar bateria aceea arată interesant dacă are încărcare rapidă.

Dockul pentru Samsung DeX va costa 150 de euro. Uitați și o tastatură bluetooth ce include trackpad și este și rabatabilă. S-ar putea să fie un concurent bun pentru Microsoft Foldable Keyboard.

    6 comentarii

  1. Mi se pare ca scannerul de iris functioneaza si in intuneric. Sunt ceva clipuri pe yt in care se testeaza chestia asta.

      (Citează)

  2. La magazinul Telekom de pe Magheru, sunt expuse ambele telefoane. Si S8 si + .

      (Citează)

  3. Trebuie să-mi iau neaparat un telefon în perioada următoare, aşteptam samsungul dar până la urmă voi rămâne la oneplus 3t, nu văd nimic ce să facă să merite chinul touchwiz şi a celor 100 de aplicaţii care dublează funcţionalităţi standard din android.

    Niciodată nu am înţeles ce poate fi în capul celor ce dau OK ca să dubleze funcţionalităţi existente, care ştii că vor fi mai proaste din start, pentru că nu ai cum să concurezi Google, şi apoi să te mai şi lauzi cu asta.

    Cred că tot haosul ăsta de la samsung e din cauză că nu vor să dea oameni afară şi trebuie să le dea de lucru cumva, şi atunci produc bloatware pe bandă rulantă.

    E trist, pentru că dpdv hardware sunt foarte buni samsung, au ingineri adevăraţi şi care fac treabă serioasă…păcat de software…

      (Citează)

  4. De ce as vrea sa testez telefon de la unii care n-au stiut in viata lor sa faca telefoane si cand au incercat, au explodat?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus