un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Allview a lansat modelul X4 Soul Style

3 Mar 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Noul telefon al lui Allview este de fapt modelul Gionee A1 cu altă siglă și câteva modificări la software. Asta e de bine, anterior să-l văd tocmai trecusem pe la standul Gionee și fusesem impresionat de A1.

X4 Soul Style arată bine, pare bine îmbinat și este subțire. Se înscrie în linia multor alte telefoane văzute la MWC care arată precum iPhone 6 ca aspect general prin liniile lor rotunjite, au muchiile de altă culoare și fața acoperită complet de sticlă.

Acestea sunt toate vești bune pentru cumpărătorii lui Allview X4 Soul Style. S-au dus vremurile când materiale sau îmbinările erau de o calitate îndoielnică, cel puțin la o primă vedere.

Încă o veste bună: telefonul are 8,5 mm grosime, iar bateria are 4010 mA, o valoare foarte bună.

Hardware-ul include:

  • ecran 5,5 inchi, Full HD
  • cameră 13 megapixeli, F/2, pixeli de 1,12 um; cameră frontală de 16 megapixeli cu flash frontal
  • baterie 4010 mAh cu o formă de încărcare rapidă la 9V cu 2A
  • procesor MediaTek Helio P10 octa-core 2 GHz, 4 GB memorie RAM, 64 GB stocare internă
  • dual SIM 4G, suportă și 3G, suportă toate benzile FDD și TDD (adică merge și pe banda ușor atipică a lui Digi Mobil)
  •  cititor de amprente în butonul frontal
  • infraroșu pentru telecomandă universală
  • Android 7 Nougat

Nu sună rău, are unele caracteristici de telefon din gama medie, majoritatea de telefon din gama high-end. Va costa 1.400 lei, apare pe piață în aprilie.

Cei de la Allview se entuziasmează un pic prea tare pe site-ul propriu, unde stă scris:

Display-ul […] este conceput folosind standardul NTSC ce permite afisarea mai multor culori ca alte display-uri.

Comunicatele Gionee vorbesc doar de o acoperire de 85% a spectrului de culori NTSC. Cei care au studiat un pic televiziunea știu că NTSC-ul este standardul american de televiziune color, dezvoltat în 1953 și cunoscut, de fapt, pentru proasta redare a culorilor în anumite situații din cauza funcțiilor matematice pe care le folosea pentru faza semnalului.

Din fericire, nu-i ceva care să conteze la un telefon mobil, iar ce încerca poetul să spună este că poate afișa un anumit număr de culori, cum se dau deseori cifre de acoperire dintr-un anumit spectru sau altul.

    5 comentarii

  1. NTSC = never twice same color
    glumă auzită la cursul de TV

      (Citează)

  2. Pe mine mă intrigă faptul ca actualizările țin cam un an la Allview. De ce mi-aș lua un telefon de la ei? Treaba cu NTSC-ul e cam jenantă. De ce să te raportezi la un standard de televiziune analogică? Ca să pari deștept?

      (Citează)

  3. allview. Excelent cand il incerci prima data, o catastrofa care se blocheaza mereu dupa 30 de zile.

      (Citează)

  4. 1400 lei, buna gluma Allview

      (Citează)

  5. Updates? 0!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus