un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sony prezintă noi telefoane performante, dar cu același design grosier

28 Feb 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Nici nu știu ce să mai cred despre Sony. Au dovedit de-a lungul timpului că pot face telefoane performante, iar camerele foto sunt de foarte bună calitate.

În schimb, sunt blocați de ani buni într-un design ce-a rămas practic nemodificat. Mie nu-mi place acel aspect de lingou, de “cărămidă”, și mai nou mi se pare chiar anacronic. Nu știu câți fani are Sony pentru acest design, dar mi-ar plăcea să-l schimbe cu unul mai modern.

Uitați-vă la cel de mai jos: este noul model XZ Premium, primul telefon cu ecran 4K HDR, are o cameră foto de 19 megapixeli ce poate captura 960 de cadre pe secundă pentru slow-motion-uri extreme (telefoanele actuale fac slow-motion la 120 sau 240 fps), focalizare rapidă, chipset Qualcomm 835 cu modem LTE Gigabit, Hi-Res Audio și multe alte tehnologii.


Dar uitați-vă la carcasa sa. Are încă 2 cm deasupra ecranului și încă 2 cm sub ecran. Hardware modern, de top, dar aspect rămas blocat în 2013. Și parcă văd că va costa 4.000 de lei la lansare. Uitați-vă la LG G6 ca să vedeți ce se poate face.

XA1 și XA1 Ultra sunt alte telefoane noi. Pe acestea chiar le-am ținut și în mână (XS Premium era sub cheie), dar au aceeași problemă de aspect învechit. Nu excelează nici la hardware, rulează pe procesoare MediaTek și au ecran HD de 5 inchi și respectiv Full HD la 6 inchi, dar nici nu dezamăgesc.

Cum ar fi, o parte din Sony lucrează la a integra hardware performant, la crearea de tehnologii foto de ultimă oră, la introdus tot felul de șmecherii care să scoată în evidență telefoanele Sony. O altă parte din companie insistă pe același design, deși nu i-a dus pe culmile telefoniei, ca să zic așa. Sper că Sony va face o schimbare la acest capitol.

    8 comentarii

  1. E chestie de gust. Eu am avut pana acum Z1 Compact si Z3 Compact (pe care inca il am). Si nu mi-e deloc rusine de cum arata, dimpotriva, imi place. Mi se pare un design mai barbatesc, nu cu liniile curbate care au invadat lumea smartphone-urilor acum. Ce-i drept Z3 Compact are ceva mai putin spatiu deasupra in raport cu ecranul dar nici modelele noi nu mi se par urate. Luciul ala metalic nu stiu daca le ajuta. :)
    Vreun model compact waterproof n-au mai anuntat?

      (Citează)

  2. Telefonul cu senzor de 1″ la cameră se lasă în continuare așteptat.

      (Citează)

  3. Am Sony Z3 si mai merge o tura , deci nu il schimb acum. Dar ala XZ Premium arata asa cum imi imaginez eu ca trebuie sa arate un telefon care spune: Noi nu suntem iPhone si nici nu vrem sa-i copiem nicicum. Noi suntem patrati!
    Si probabil ca va fi urmatorul meu telefon , daca nu apare altul pana cand il schimb pe asta, ca nu ma grabesc nicaieri.
    Eu sper ca Sony nu va face o schimbare la acest capitol, ca daca vreau telefon “rotund” imi iau pixel si termin balciul.
    Iar doamna detine tot un Sony ( am veto in deciziile de achizitie de electronice :P ) si probabil ca si-l va schimba in curand . As putea sa o intreb daca vrea altceva, dar cred ca “ii voi face o surpriza” si probabil ca va fi tot Sony.
    Daca pun si camera full frame :P ma declar pe deplin multumit.

      (Citează)

  4. Și mie îmi place acest design colțuros. Masculin sau nu, fac un pic notă aparte cu design-ul lor. Pana la urmă, aproape orice marcă respectă liniile sale de design care le consacră.

      (Citează)

  5. Sony are un design excelent la telefoane, sunt deja la a 2a generatie ( Z2 si acum Z3+) si sunt super multumit de telefoane. baterie extraordinara, soft decent + utilitare disponibile daca vrei update-uri, recover, etc relativ usor de obtinut

    ca sa te contrazic de 2 ori o fac si pe zona de camera, in modul full auto, intr-o incapere cu lumina artificiala – camera de pe Z3+ ( 20.7 MP http://www.gsmarena.com/sony_xperia_z3+-6878.php) este batuta la fundul gol de camera de pe Galaxy S6. ca sa obtin imagini similare cu cele obtinute in mod auto pe samsung a trebuit sa fac cam 5-10 poze ajustand pe manual o gramada de functii (2-3 minute pentru mine care nu sunt fan mare al pozelor/fotografiatului, probabil cineva pregatit in sensul asta sa reuseasca mai repede ) . testata intr-o seara la un bar, eu laudand serios Sony-ul meu miraculos. pe lumina in schimb pozele sunt superbe in modul auto ( superior auto in optiunile lor)

    e o chestie care trebuie sa o cauti pe net sa o intelegi, camerele de pe seriile Zx (1-2-3-5) pe modul auto nu genereaza poze real 20 megapixeli, ei folosesc senzorul pentru mai multe poze din care genereaza la final o poza de “8 megapixeli” (http://www.trustedreviews.com/sony-xperia-z2-review-camera-page-4#ec2cU1qqD2cMPYSx.99)

    “This is a 1/2.3-inch sensor, a fair bit larger than the 1/3-inch sensor of the iPhone 5S, the 1/2.5 S5 sensor and the 1/3-inch One M8 sensor. When you shoot in the auto mode, the output from the 20-megapixel sensor is used to create a higher-fidelity 8-megapixel image than most phones of that resolution could muster.

    While you can shoot 20.7-megapixel and 15.5-megapixel photos in the ‘manual’ mode, you’re heavily dissuaded from doing so. Shots higher than eight megapixels can’t use any scene modes or the HDR function. For this reason, we’re only going to use full 20MP resolution shots to look at the detail this phone can produce. The rest of our images are 8MP.”

    ps. per total sunt super multumit de telefon, si nu as schimba pe concurentii actuali

      (Citează)

  6. Designul mi se pare chiar punctul forte
    si marginile acelea sunt exact cat trebuie ca sa il poti apuca fara sa apesi pe ecran.
    eu am trecut de la samsung la sony si sunt foarte multumit – fara butoane virtuale in rama , fara camera foto care iese din carcasa , etc

      (Citează)

  7. Fan Sony!
    Designul are un feel interesant de care poti sa te atasezi!
    Nu tine de ochi, tine de experienta.
    Bani sa am… tot in premium sony as tine-o.

      (Citează)

  8. Cred ca deja si-a zis parerea, da’ ma bag si eu. Aici chiar cred ca e o chestie de gusturi. Am avut mai multe modele de Sony Xperia si le tot iau fix pentru designul constant.

    Imi place ca un telefon sa se miste mai repede si sa aiba upgrade-uri, dar nu-mi place sa arate cu totul diferit. Telefonul de acum fata de primul model e doar ceva mai subtire si are unele mici detalii imbunatatite, in rest e fix cum ai zis tu – forma de caramida.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus