un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

LG G6 – ce știm până acum din zvonuri și fotografii

8 Feb 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Știm că G6 va avea în continuare două camere foto pe spate, din care cel mai probabil una cu obiectiv wide, și asta e cel mai important. Această cameră wide, introdusă prima oară pe LG G5, are un unghi de cuprindere cam cât un GoPro și este foarte, foarte utilă în o mulțime de situații, pentru oricine.

Deformările sunt mici. Posibilitatea de a cuprinde într-o singură fotografie o întreagă scenă, o piață, o clădire, un grup mare de oameni sau ce vreți voi este un avantaj mare.

Fotografiile scăpate până acum cu G6 arată un telefon metalic, cu o carcasă spate nerotunjită și cu linii ceva mai bine definite decât generația anterioară. Muchiile sunt clar demarcate, grila difuzorului de jos este mai mare. Zvonurile spun de mult că acest telefon nu va mai fi modular, iar bateria nu va fi detașabilă, LG renunțând la această idee după ce generația anterioară n-a convins clienții că le poate oferi un avantaj.

Hardware-ul include un ecran atipic cu rezoluția 2880 x 1440 pixeli, adică un raport de aspect de 2:1 (sau 18:9, ca să aveți o comparație mai simplă cu celelalte din piață), cu o diagonală totală de 5,7 inchi. Acest tip de ecran va avea și o ramă foarte mică, obținându-se ceea ce LG numește Full Vision, adică o parte frontală aproape în totalitate dedicată ecranului.

S-ar putea să meargă pe aceeași direcție ca și HTC U Ultra, rezervând o parte din zona superioară a ecranului pentru un afișaj always-on cu notificări active. În fond, modelul lor anterior LG V20 deja implementează o astfel de funcție.

LG a publicat recent și un fel de teaser, insistând pe acest ecran “care încape bine în palmă”.

Sub capotă probabil că va fi un Snapdragon 821, că nu cred că este timp pentru introducerea noului 835, care-i prea nou pe piață și se aude că Samsung le-a rezervat pe toate pentru viitorul Galaxy S8. 4 sau 6 GB memorie RAM? Rămâne de văzut. Sper că G6 va fi un telefon serios, fără prea multe artificii adăugate doar de dragul de a da bine în materialele de marketing, ca uneori prea multe chestii drăguțe la bord generează confuzie.

Prezentarea telefonului va avea loc la MWC Barcelona, duminică la ora 12. Din păcate, cam atunci aterizează și avionul de România, așa că-l voi vedea ulterior, la stand.

    6 comentarii

  1. Duminica e prima zi de MWC – Barcelona ?
    Care va fi locatia mai exact ? Multumesc anticipat !!!

      (Citează)

    • Nu, duminică au loc niște lansări pe bază de invitație la LG, Huawei, Samsung și mulți alții.
      Târgul începe luni, la Europa Fira Barcelona, ca în anii anteriori.

        (Citează)

  2. Mie imi place bateria detasabila de la G5. Mi-am mai cumparat o baterie si un dock de incarcare si acum daca ma duc undeva unde fac poze multe, iau si bateria de rezerva.
    Din pacate modulele alea nu le-am prea folosit.

      (Citează)

    • Vezi ca Quick Mobile vindea Cam Plus cu 60 de lei. E bun și pentru fotografiere, dar și pentru că include o baterie de 1200 suplimentară.

        (Citează)

    • Il am deja. L-am primit o data cu telefonul, la o oferta T-Mobile. L-am folosit de cateva ori dar acum sta intr-un sertar. E prea gros

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus