blog demisec cu note fine de tehnologie

Urmăriți-mă gratuit pe Instagram și pe YouTube!

Jurnal de criză #3: articole de citit și minciunile zilei

Clock icon

10 Feb 2017

Tag icon

GÂNDURI

Comments icon

5 comentarii

Nu știu multe despre ziua de sâmbătă, dar pentru duminică se anunță un alt protest uriaș, probabil cu mai mulți participanți decât cei 600.000 de săptămâna viitoare. Revin cu o idee pe subiectul acesta.

Iată niște articole de citit:

 

Diverse minciuni sau dubioșenii:

Florin Iordache: “Am fost în stradă şi oamenii nu ştiau demersurile care sunt şi care este conţinutul actului normativ.” Aţi fost în Piaţă?, au întrebat jurnaliştii. „Întâmplător, da”. Băi să fie. A fost Iordache în piață și i-a întrebat personal pe oameni dacă știu ce-i în ordonanță, iar cei din piață i-or fi zis cu seninătate “nu, șefu, eu sunt aici pentru pizza…”. Iar eu sunt popă.

Observați o minciună constantă în aceste zile a celor de la putere: “oamenii nu știu ce-i în Ordonanță!”. Bine, deștepților, și este altceva decât ceea ce cred oamenii că e scris acolo? E cumva o ordonanță ce va îmbunătăți viața cetățenilor? Va pune covrigi în coada câinilor?

Cătălin Rădulescu, deputat PSD, condamnat definitiv la 18 luni închisoare cu suspendare, spune că el și Grindeanu și Dragnea au depus plângeri la Parchet ca urma a jignirilor și amenințărilor primite online. “Ei chiar nu ştiu că pentru ameninţarea unui demnitar, a unui ministru sau parlamentar al statului român rişti puşcăria?”. Observați duplicitatea PSD. Ordonanța 13 împiedică urmărirea penală a celor care emit acte normative cu rea-voință, în schimb aceiași oameni spun că cei ce-i înjură trebuie să plătească în justiție pentru asta.

Același om spune că n-a trimis înjurături nimănui pe Facebook, ci i-a fost spart contul. Așa o fi. Băi, dar ale dracului conturi, cum imediat toți cei care spun prostii pe net zic că de fapt hackerii sunt de vină.

Alta bună de la Digi24:

Cosmin Bîrsan Răzvan, tânărul din Odobești care a intrat în atenția opiniei publice după ce a fost singurul care a protestat împotriva OUG 13, a fost chemat în judecată de primarul PSD al orașului Daniel Nicolaș. Motivul invocat? Postarea pe rețelele de socializare a unor „mesaje calomnioase, insultătoare sau de natură a aduce atingere vieții private și imaginii”. Daunele morale solicitate se ridică la 150.000 lei. Tănârul susține că, tot din dispoziția primarului, Poliția i-ar fi aplicat și două amenzi.

 

Unul dintre semnatarii scrisorii Academiei Române este un condamnat penal pentru complicitate la infracțiuni de corupție și actualmente urmărit penal pentru complicitate la abuz în  serviciu. Normal că vrea Ordonanța. De observat ce fel de oameni sunt în Academia Română.

În alte știri, cei din PNL tot n-au înțeles de ce au pierdut alegerile.

Trupa Voltaj l-a susținut în trecut pe Adrian Năstase, pe Băsescu și acum face imnuri pentru proteste. Mie articolul în sine mi se pare că nu-și are locul. E o trupă. Le dai bani, cântă la concert. Nu trebuie să aibă treabă cu politica pentru asta, iar în plus chiar nu-i pasă nimănui de ce spun cei de la Voltaj, ce imn au compus sau nu. Din țânțar, armăsar, cum ar veni.

  5 comentarii

 1. Insilozare.

  Nota: rictus.

    (Citează)

 2. Deci nu mai pot cu ridicarea in slavi a lu’ Chirca de la Iasi. Dupa ce a taiat teii, acum e erou national ca a zis nasoale de Dragnea si de fapt e un om cu principii. Totul e o rafuia in partid(nu el, dar un europarlamentar de Iasi, prieten bun cu Ponta urmareste postul lui Dragnea). Pana mai ieri a fost mana dreapta a lui Nichita. Multe contracte dubioase fiind facute inca de atunci de acesta(cauta de ex achizitia de masini Skoda pentru Politia Locala).

    (Citează)

 3. Dincolo de aspectul financiar (au fost platiti, au cintat pentru oricine), sa presupunem ca Voltaj a votat cu PSD, sint sustinatori, au participat in campanie. Nu au dreptul sa sara cind psd face mirsavii? Eu ma gindesc ca or fi si oameni de buna credinta care au crezut sau cred in PSD si oamenii de acolo, nu au dreptul sa deschida ochii cind psd greseste?

    (Citează)

 4. Si o intrebare pentru cei cu studii juridice… OUG14 chiar si daca ar fi adoptata de parlament in regim de urgenta, nu poate fi atacata in instanta de avocatii hotilor? Ca atunci o sa ridice psd din umeri si o sa spuna ca “nu noi”…

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite.

sus