un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Iordache, demisionar de la minister, se întoarce la salariul de deputat de 18.000 de lei pe lună

9 Feb 2017  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Nu vă bucurați prea tare că Florin Iordache și-a dat demisia. Cu siguranță nu-i o pedeapsă prea aspră, nici măcar o pedeapsă.

Să nu uităm că Iordache (“robotul bolnav Iordache”, cum îl numește CTP într-un articol) a fost încă din 2013 arhitectul din spatele Marții Negre, când Parlamentul a vrut să modifice puternic Codul Penal pentru a legaliza, practic, corupția, avea mârlănie fiind blocată în ultima clipă mai degrabă de scandalul din presă și de intervenția țărilor străine.

Apoi, ca ministru, Iordache a avut o carieră scurtă, dar cu o amprentă de durată asupra țării nostre: a vrut să distrugă Justiția, a distrus economia țării, a divizat țara în tabere de se ceartă copiii cu părinții pe faptele unor hoți protejați de lege și ne-a conturat în țara bananieră a Europei. Plus meme-ul cu “altă întrebare”, desigur.

Acum, ca demisionar, domul Iordache se întoarce la postul său de deputat de Olt. Asta îi va aduce în următorii 3 ani și 10 luni un salariu de 18.000 de lei pe lună, cât salariul mediu din România pe zece luni. Mai are și toate celelalte beneficii ale postului, precum diurnă de 100 de lei pe zi, mașină sau decontarea benzinei, cazare în limita a 8.000 de lei pe lună, puterea care vine cu postul șamd.

Iar, dacă acesta va fi ultimul său mandat, va urma o pensie suplimentară de vreo 4.400 de lei pe lună pentru mandatele de deputat avute până în prezent.

Practic, pentru activitatea sa în slujba României, statul român îi va da domnului Iordache 828.000 de lei în perioada rămasă de mandat și câte 4.400 de lei pe lună după aceea, asta dacă nu câștigă un nou mandat.

Adevărata pedeapsă ar fi dacă, de undeva, ar ieși niște înregistrări, niște dovezi, că acea ordonanță urma să fie dată cu scopul de a fura mai mult sau de a scoate de la pârnaie prieteni politici, pentru ca domnul Iordache să poată fi acuzat de ceva mai grav. Sigur, asta după ce i se termină imunitatea și na, oricum nu i s-ar tăia acea pensie.

Pe ăștia îi apărai, mamaie, când ziceai că cine-ți dă o banană gratis?

    13 comentarii

  1. iordache e o unealta. ii atribui prea mult credit.

      (Citează)

    • Normal. Restul castiga mult mai mult… si nu din salarii/indemnizatii/diurne…
      Asa ca intrebarea de la final ramane.

        (Citează)

  2. Asa a votat poporul. Nu te poti impotrivi poporului!

      (Citează)

    • Nu cred că a votat cineva pentru legalizarea hoției. În afara ălora cu dosare, desigur, care poate știau că vine asta.

      Restul au votat pentru programul de guvernare foarte optimist, care propune o țară minunată.

        (Citează)

  3. RESPECT Calin Popescu Tariceanu!

      (Citează)

  4. problema e ca de orice l-ai acuza cu privire la blestemata aia de ordonanta, e vorba de un act guvernamental.
    Chiar si pentru inceperea urmaririi penale impotriva lui trebuie aprobarea parlamentului (good luck with that) sau a presedintelui cand n-o mai fi parlamentar (care o fi presedinte atunci).

      (Citează)

  5. Vezi ca a scris un deputat cinstit de la USR cit e salariul, parca nu zicea de 18 mii…

      (Citează)

    • Da, m-am grăbit eu, acel salariu va fi începând cu luna iulie http://www.digi24.ro/stiri/economie/salarii-mai-mult-decat-duble-pentru-alesi-622814

      Și cât a zis omul de la USR că ia în mână pe lună? 3.000 de lei? Mai mult? Cât ți-a ieșit la calcul?

        (Citează)

    • Nu 3000, dar cauta si tu, ca asta-i treaba ta, unii mai au serviciu din-ala clasic.
      E vorba de deputatul USR Iulian Bulai, care a scris pe pagina lui de facebook detalii.
      Si nu, nu spuneam ca e platit prost ala, ministrul demisionar, subliniam doar ca informatiile pe care le vehiculeaza inclusiv “zona buna si cinstita” a internetului pot sa fie false si manipulatoare.
      Am mai zis, nu mai folosi dubla masura. Am asteptari mai mari de la tine, nu esti absolvent de labareli de jurnalism, comunicare sau snspa-uri ca alti “influenceri”… si nu glumesc deloc cind zic asta.

        (Citează)

    • Știu articolul, îl citisem deja. Eu vorbesc de salariul de după luna iulie, acum e nițel mai mic.

        (Citează)

  6. Radule, as dori sa spun ca ministrul ciordache nu mi-a lasat nicio secunda impresia ca ar fi capabil sa gandeasca liber. Modul sau de exprimare demasca imensa prostie care se gaseste in mintea lui. Sunt convins ca dragnea a cautat si n-a gasit alt prost care sa-i treaca ordonanta prin guvern.
    Mai este un prost de care mi-e frica de la psd, serban nicolae pe numele lui. Asta imi pare si mai ticalos decat iordache pentru ca in privirea lui se citeste doar rautate si aroganta, la fel ca in ochii lui dragnea.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus