un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum se oprește pop-up-ul cu posturi și comentarii de pe Facebook

20 Feb 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Cred că mai mulți veți observa că Facebook testează o nouă funcție, anume pop-up-uri cu posturi și comentarii de-ale voastre, de câte ori cineva interacționează cu ele. Este oribil, pop-up-urile sunt asemănătoare cu cele de chat și, în funcție de cât de activi sunteți, se pot strânge cu zecile în partea de jos a ferestrei.

Nu-s străin de această formă de interacțiune. Acum vreo două luni cei de la Facebook au testat-o pe un grup restrâns de utilizatori și am avut ghinionul să mă număr printre ei. Vreo 4 zile aveam fereastra plină de astfel de pop-up-uri de care nu știam cum să scap. Mai mult, se simțea cum încetinesc mult browserul. Am căutat 4 zile pe Google sau în Help-ul Facebook o soluție și n-am găsit vreuna; de fapt, n-am găsit pe altcineva care să raporteze aceeași problemă. O vreme am crezut că am înnebunit eu și am vedenii, apoi mi-am dat seama că probabil sunt parte dintr-o testare A/B neanunțată mie. Problema a dispărut de la sine după un timp.

După cum vă anunțam într-o știre de pe 14 februarie, Facebook a anunțat oficial că va testa această funcție pe mai mulți utilizatori și probabil că sunteți printre ei. Dacă vă enervează și vreți să o opriți, dați clic pe butonul Options din dreapta jos, în caseta Search de sub lista de chat, și alegeți Turn Off Post Tabs. Noroc cu Cătălin Nițu, care mi-a arătat asta, că altfel îmi puneam lațul de gât.

    2 comentarii

  1. Vad o oarecare disperare in actiunile Facebook. Aplicatia Pages Manager pe care am instalat-o sa pot raspunde rapid la mesaje imi provoaca cancer, o gramada de notificari aiurea, “keep up the good work”

    ~~~~~~~~~~~~

    In alta ordine de idei am facut un experiment. pentru doua cabane am creat doua conturi de persoana, Cabana X si Cabana Y. In vreo doua saptamani le-am dus pe ambele la 1000 de prieteni. Singura diferenta intre ele e ca la cabana Y am investit 100 de lei in postari promovate.

    Intru de pe contul meu si ma apuc sa le raportez ca sunt pagini comerciale si nu conturi de persoane. Dupa 1 report si 6 ore contul Cabanei X era dezactivat si la logare imi cerea documentul de identitate. Dupa o saptamana si vreo cel putin 20 de raportari contul Cabanei Y e bine mersi functional.

    Un interlop amabil si Facebook asta, daca ii platesti taxa de protectie esti bine mersi, parerea pionului si etica sunt zero.

      (Citează)

  2. În decembrie au mai testat o chestie cu reach-ul pe profilele persoanle. Dar din toate cunoștințele, numai eu am avut norocul să beneficiez de asta. Din păcate, acum nu mai e disponibil.

    http://gabimiron.com/acum-poti-vedea-cati-oameni-ti-au-vazut-postarile-pe-facebook/

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus