un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce zic alții despre situația din România – o listă de articole

2 Feb 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

11 comentarii

Iată o serie de linkuri către articole cu diverse opinii, zvonuri sau puncte de vedere, ca să aveți o imagine de ansamblu mai mare.

Înainte de asta, cel mai îngrijorător lucru este acest zvon care spune că Guvernul se pregătește să desființeze DNA printr-o altă ordonanță de urgență. Mai exact, DNA va fi comasat în interiorul DIICOT, ceea ce este un plan mai vechi, dar momentul ales bate rău de tot la ochi.

Apoi, cei din PSD și ALDE tot insistă că românii, la votul din decembrie, le-au dat un mandat să conducă țara cum vor ei. Aparent uită că au fost votați de doar 18% dintre românii din țara asta. Legile electorale le permit să facă parlamentul și guvernul, dar mai ușor cu afirmații de genul “românii ne-au dat voie să guvernăm cum vrem”, că nu-i adevărat.

Politicienii

Iordache, ministrul Justiției, tot insistă că abuzul în serviciu sub 200.000 nu este legalizat, ci doar nu mai este faptă penală, ci administrativă. Asta înseamnă, însă, că ar putea fi sancționat prin mustrare, eventual concediere, adică un mare nimic.

Cum veți explica unui om cinstit că unii pot să fure până la 45 de mii de euro fără să fie pedepsiți penal? Cum vor mai crede oamenii în dreptate? Care este exemplul de moralitate pe care îl dă Guvernul Statului Român? Cum se mai pot simți românii demni în țara lor când Guvernul lasă impresia că disprețuiește cinstea și transparența și legitimează hoția?

Presa

Mă gândesc la o altă noapte, 21 decembrie 1989 în Piaţa Universităţii. Au fost maximum 5.000 de oameni. Îmi amintesc sentimentul singurătăţii. O mână de oameni care striga „Jos Ceauşescu”, într-o noapte în care Ceauşescu părea de neclintit.

Străinii

ne exprimăm profunda îngrijorare cu privire la acţiunile Guvernului României din noaptea de 31 ianuarie 2017, care au subminat progresele înregistrate în ultimii zece ani de România în privinţa statului de drept şi în lupta împotriva corupţiei.

Bloggerii

Au mai rămas 8 zile. 

Sursa foto: pagina lui Nicușor Dan, care, surprinzător, n-a zis mare lucru în spațiu digital.

    11 comentarii

  1. Si parerea unui stimabil lider psd :ragalii.Daca organizeaza contramanifestatii cu oameni adusi,s-ar putea sa aiba surpriza sa vina oameni din provincie sa manifesteze in Bucuresti.Si lipseste o scanteie.

      (Citează)

    • Se amagesc singuri. Nu au incercat antena 3 sa adune de o manifestatie (in urma cu vreun an parca) si nu le-a iesit, nici macar cu scena, muzica, vedete…

        (Citează)

  2. “Televiziunea elvețiană: Wird Rumänien zur Bananenrepublik Europas? ”
    Hai mai, chiar e nevoie de traducere??? :) #Bananenrepublik…

      (Citează)

  3. De la magistrala Me10…

      (Citează)

  4. poate dupa momentul asta vor intelege si indolentii care nu merg la vot, ce se poate intampla cand ti-e lene sa faci un gest minim pentru democratie…

      (Citează)

  5. Alta intrebare ?!
    Ia te uita ce ministri / Deputati si senatori !
    Niste imbecili sinistri / Curve, pesti si infractori.
    Ei fac totul: fug, centreaza / Bat si cornere, dau gol
    Si tot ei se arbitreaza / Ah, ce baie de namol !
    N-au rusine, n-au sfiala / S-a dat drumul la furat
    Iar aceasta viermuiala / E o jungla, nu e stat.
    Te conduc toti bisnitarii / Golanii s-au resetat
    Repetentii, carnatarii / Totul au acaparat.
    Li se plimba limba-n gura / La orice scot un sablon
    Infestati cu pioceanic / Au in creier numai zer.
    Toti pocesc limba romana / Agramati si cacofoni
    Grei de cap, dar iuti de mana / Numara dolari si roni.
    Neamul prost e la putere / Si nu se mai da plecat
    Periodic, el iti cere / Sa-l votezi la ochi legat.
    Tara si-a pierdut busola / Naufragiul e total
    Farsa asta de proportii / Ne-a dat inapoi c-un veac!

      (Citează)

  6. @nwradu: de puțin timp nu se mai întîmplă nimic cînd apăs pe “citește” din pag principală pt a vedea restul articolului; tb să dau click pe titlul articolului.
    Folosesc Chrome

      (Citează)

  7. Tatăl lui Grindeanu nu este acuzat de abuz in serviciu.

      (Citează)

  8. Interesant cum titreaza presa straina ceea ce se intampla aici! Un mare deserviciu Romaniei. Culme este ca nimeni nu intelege de ce guvernul asta inca tine ordonanta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus