un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit – 26 februarie 2017

26 Feb 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

11 comentarii

La ieșirea din SUA, vameșii i-au confiscat lui Florin Salam 100.000 de dolari din valiză. Bani nedeclarați, proveniență incertă, legea e lege. Sper că-i adevărată știrea, că prea zicea Salam că în România nu-i apreciat și pleacă în alte țări. Alte țări au și legi, se pare.

Hotelul Lido din București a fost preluat de proprietarul lanțului Phoenicia și va fi renovat. Foarte bine, că era mai mare rușinea cu așa o clădire mare în centrul orașului, închisă și lăsată în paragină.

Cum se descurcă New York Times cu veniturile din mediul digital. Nu foarte bine, din păcate, iar dacă NYT nu se descurcă bine cu abonații la ediția digitală și publicitatea online, închipuiți-vă ce șanse au alte publicații.

Nihasa a mers pe jos 2.480 de kilometri într-un an de zile. Și acum se laudă cu asta.

Waymo (compania din grupul Alphabet care dezvoltă mașini autonome) explică de ce dă în judecată UBER și Otto pentru furt de tehnologie.

Cei din Muntenegru îi acuză pe ruși că au încercat să-l asasineze pe primul lor ministru și să răstoarne guvernul în octombrie 2016.

Cel mai prost rezumat al Moromeților. Sau, altfel spus, Wikipedia românească e groaznică.

New York Times, LA Times, CNN, Politico și alții n-au fost primiți la o conferință de presă de la Casa Albă. Deștepți oamenii lui Trump; ai noștri n-au fost în stare să lase doar A3 și RTV la conferințe de presă, ca să nu li se pună întrebări incomode.

Explicația fizică pentru de ce gloanțele trase în aer te pot omorî. Pe scurt, ceea ce urcă în văzduh la un moment dat și coboară spre sol și încă are suficientă viteză.

Tigri siberieni au doborât și mâncat o dronă care-i filma.

Problemele UBER la nivel mondial. Un articol lung și care, dincolo de problemele cu șoferii și sexismul și Trump, vorbește despre profitabilitatea companiei și dacă va putea rezista pe piață.

Philip Pullman lucrează la noi cărți în universul The Golden Compass. Filmul n-a mers bine, dar cartea este destul de interesantă pentru fanii young adult. Este și destul de controversată, mă mir că Biserica n-a reacționat mai tare la ideile lui Pullman despre Dumnezeu și preoți ce reies din cele trei volume inițiale.

Filme pentru cei cu sisteme audio de calitate.

Noul Ford Fiesta ST: motor Ecoboost 1,5 litri, 3 cilindri, 200 cai-putere. Au ajuns departe motoarele mici.

Iată un pui de urs panda în acțiune. Ce trist că o specie atât de jucăușă, blândă și frumoasă este cea mai amenințată cu dispariția:

    11 comentarii

  1. La articolul cu Salam daca e adevărat trebuia sa știe ca este legea respectiva e si in România( Uniunea Europeană ). Nu poți sa intri sau sa ieși cu o suma mai mare de 10,000 $ cash, banii trebuie declarați la intrare ca sa poți ieși cu ei. In România se auzea de astfel de cazuri înainte de intrarea in UE,mai erau unii prinși pe Otopeni cu sume mari Cash.

      (Citează)

    • Eu nu am avut niciodata problema asta…am folosit intrarea pentru diplomati…

        (Citează)

    • Asta e trolling de manelist: “coa’ nu am de unde sa iti dau banii inapoi, uite scrie si la ziar. M-a costat doar un salam dat lu’ una la un site si apoi au preluat-o toti gratis, doar nu plateam pentru reclama.”

        (Citează)

  2. WWF zice ca specia nu mai e amenintata. faptul ca e asa jucausa a ajutat-o un pic :) http://www.worldwildlife.org/stories/giant-panda-no-longer-endangered

      (Citează)

    • Situația urșilor panda este mai dificilă și din cauza guvernului chinez.
      https://youtu.be/Eq9R6FvCHOQ
      Pe scurt ursii panda sunt o firma de răspândire a ceea ce chinezii numesc “soft power”. Ursii panda din afara țării sunt proprietatea Chinei, grădinile zoologice au contract prin care de obliga să plătească 1.000.000$ pe an închirierea și 400.000$ daune in cazul in care moare. Orice pui născut în afara țării este proprietatea Chinei și trebuie trimis înapoi în țara sa.
      Regimul asta nu prea ajuta la înmulțirea lor în captivitate.

        (Citează)

  3. ANAF-ul nostru cand ii confisca din vilele pe care le are?

      (Citează)

  4. Remington Steele

    26/02/2017 la 1:10 PM

    În acest moment la wikipedia românească sunt 910 persoane care au făcut ceva modificări în ultimele 30 de zile. Foarte mulți dintre cei 910 au făcut o singură modificare în aceeași perioadă (care poate fi și ștergerea unei virgule pusă aiurea în vreun articol).

    Pentru un astfel de articol din cele 374.770 scrise tu spui că wikipedia românească e groaznică. Fără să stai să te gândești că toți ăia care scriu acolo o fac benevol, voluntar sau cum vrei să o spui. Pierd ore să scrie articole în limba română, să le traducă din alte limbi sau să le îmbunătățească pe cele existente. Se pierd ore întregi pe zi cu verificarea modificărilor, pentru că sunt foarte mulți care modifică vandalizează articolele și scriu informații complet eronate sau răuvoitoare.

    Sunt de acord că sunt destul de multe articole care trebuie modificate, rescrise, poate chiar șterse pentru că informațiile oferite sunt de slabă calitate, dar câți s-au gândit să dea o mână de ajutor? Ne place să criticăm ce fac alții, în loc să dăm o mână de ajutor și să facem în așa fel încât astfel de articole să fie îmbunătățite. Se stă pe bloguri și se plânge că alții nu se schimbă sau nu schimbă ceva, dar doar alții trebuie să se schimbe. Nu noi. Ne place să scriem articole pe bloguri și să scoatem mizeria în față, în loc să ne gândim: Oare eu cum pot ajuta ca locul ăla să fie unul mai bun, să ofere o informație mai bună, mai corectă, mai reală?

    O țară cu aproximativ 20 de milioane de locuitori are 374.770 articole scrise, în timp ce altele, cum ar fi Finlanda care are 5,5 milioane de locuitori are 409.000 articole. Dar asta nu dă de gândit. E mai bine să ne dăm cu părerea că un întreg proiect e groaznic doar pentru că unele articole sunt eronate. Tipic românesc?

      (Citează)

    • nea steel, multe daca nu majoritatea articolelor de pe wiki ro sunt 2 paragrafe traduse din articole de 10 pagini de pe en.

      ma enervez de fiecare data cand din neatentie ajung pe wiki ro in loc de en. foarte rar spre deloc am gasit ceva util pe ro.

        (Citează)

  5. auzi, dar daca nu voia sa mai ia avionul spre casa, nu ramanea cu banii?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus