un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

15 milioane de dolari a plătit Fitbit pe Vector Watch

23 Feb 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Suma cu care Vector a fost cumpărat de Fitbit nu a fost anunțată pe 10 ianuarie, când a avut loc tranzacția, dar astăzi au apărut datele financiare Fitbit. Vector Watch a fost cumpărat pentru 15 milioane de dolari.

Pare a fi o sumă bună. După socoteala anterioară, acționarii Vector au investit vreo 10 milioane în companie. Dacă au luat 15 milioane de la Fitbit, este foarte probabil că și-au recuperat banii investiți, poate și un ușor profit în funcție de momentul când au investit în companie.

După cum observați, Fitbit a plătit doar 23 de milioane de dolari pe Pebble, ceea ce mă miră, deoarece Pebble era un brand mult mai cunoscut pe piață, cu mai multe produse la activ.

Fitbit are acum 1.753 de angajați în toată lumea, incluzând echipa Vector. Fitbit a vândut 22,3 milioane de dispozitive în anul 2016, dar cifrele nu arată foarte bine în alte privințe: 70% dintre venituri au fost aduse de Fitbit Charge 2, Alta, Blaze și Flex 2. În ultimul trimestru din 2016, aceste dispozitive au adus 96% din venituri, ceea ce arată o dependență puternică de anumite produse.

Piața EMEA a crescut mult în 2016. Fitbit are 23,2 milioane de clienți activi, reprezentând “cea mai mare rețea socială de fitness”, în cuvintele lor. Veniturile totale pentru 2016 au fost de 2,1 miliarde de dolari și compania estimează o scădere pentru 2017, dar în același timp reduce costurile operaționale și eficientizează alte aspecte ale afacerii pentru a reveni pe profit.

Citiți voi întreg raportul aici.

    2 comentarii

  1. imi pare putin 23 pe pebble, comparativ cu 15 pe vector. userbase / community emult mai mare la pebble. Bine, acu depinde pentru ce l-au cumparat. Daca or fi patente si d-astea…

      (Citează)

  2. A fost un hype si cu astea…deja se moaie piata.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus