un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tăriceanu iar ține discursuri despre drepturi, uitând cum le încălca acum nici 6 luni

18 Jan 2017  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Tăriceanu a mai dat o declarație la care oamenii cu memorie funcțională se crucesc, uimiți de ce poate să-i iasă pe gură. Vorbind despre Iohannis, servicii de informație, justiție și, ca întotdeauna, preocupat de cum să scape infractorii de brațul acesteia, Tăriceanu a declarat chestii precum:

Și eu și mulți români am trăit în iadul comunist ne-am imaginat că după 1990 drepturile și libertățile individuale ale cetățenilor vor fi pe deplin respectate

[…]

instituțiile trebuie să servească cetățeanul, nu călcăm în picioare pe oameni

[…]

Îi cer președintele să apere drepturile individuale, dacă dânsul nu o va face, eu voi aplica acest rol, din funcția de președinte al Senatului, am intrat în politică pentru ca oamenii să se simtă liberi și demni. Îmi servesc statul, servindu-mi cetățenii, statul român trebuie să se ocupe de oameni, să înțeleagă care e menirea lor. (toată declarația e pe Digi24)

Tăriceanu a uitat, pesemne, când călca el însuși în picioare oamenii băgându-se în față ca mârlanul la Direcția Permise. A venit, a văzut coada și probabil și-a spus “băi, ia să apelez la pile ca să mă bag în față, că nu stau eu la coadă ca pulimea asta!“. Drepturile și libertățile individuale ale cetățenilor nu-l mai interesau atunci, a lăsat cu bucurie ca instituția Senatului, pe care o reprezintă ca șef, să le calce în picioare.

Acum, dintr-o dată, e preocupat ca instituțiile statului să servească cetățeanul. El a intrat în politică pentru ca oamenii să se simtă liberi și demni!

Mă întreb, uneori, cum de celor din jurul său nu le este silă să-i stea în preajmă. Silă, nu jenă, silă ca atunci când stai lângă unul care pute atât de rău că-ți întoarce stomacul pe dos.

Apropo în toată treaba asta cu grațierea pedepselor de sub 5 ani (o cifră aruncată ca posibilitate) pe motiv că penitenciarele sunt supra-aglomerate, oare de ce nu vine nimeni cu ideea de a construi noi penitenciare? În fond, e un business bun, înseamnă salarii, investiții, construcții, sisteme de securitate șamd.

Sau de ce nu avansează nimeni cealaltă posibilitatea: constituirea unui sistem de muncă în folosul comunității. OK, nu mai condamnăm la închisoare cu executare pe cei vinovați de infracțiuni fără violență, dar de ce să nu muncească pentru societate, că e nevoie ca cineva să dea zăpadă, să curețe câmpurile de gunoaie, să curețe niște graffiti, să planteze niște flori șamd. La noi toate regulile merg în direcția opusă, cum să scapi de pedeapsă cât mai ușor, vezi pe Voiculescu ce “scrisese” 11 cărți în 12 luni.

 

    11 comentarii

  1. Ce spui tu suna a business, chiar si in SUA unde sunt penitenciare private statul plateste “cazarea”. Iar statul roman nu are/nu vrea sa dea bani pentru asta.

    Referitor la munca in folosul comunitatii sunt perfect de acord, pe mine nu ma incanta ca statul cheltuie in jur de 3000 lei pe luna pentru un detinut. In schimb sunt unii numai buni de munca dar care prefera sa faca diverse din comoditate. Gen mici hoti care oricum traiesc de pe o zi pe alta si nu se imbogatesc din ce fura, ia sa stie ca daca mai fura ajung tot la munca, poate se mai gandesc daca nu ar fi mai bine la munca platita.

      (Citează)

  2. Pai cica construirea unui penitenciar nou ar dura 5 ani. Il fac probabil din titan, sa nu evadeze.

      (Citează)

  3. oare de ce nu vine nimeni cu ideea de a construi noi penitenciare

    SOV îi sfătuia (pe sov.ro) pe parlamentari să investească în modernizarea penitenciarelor, că nu se știe niciodată cine/când ajunge acolo. :D

      (Citează)

  4. multe unitati militare abandonate sunt construite aproape ca niste penitenciare.

      (Citează)

  5. Tăriceanu e atât de prost că îi pică scuipat din gură.

      (Citează)

  6. Aţi fost în piaţă azi la proteste? Dacă da, bravo, asta valorează mai mult decât plângeri pe net.

      (Citează)

  7. Să servească cetăteanul este că în povestea aia cu extratereștrii, “To serve man”. Să-l mănânce. Ideal de viu.

      (Citează)

  8. M-am săturat… Au terminat de construit autostrăzile, au reformat sistemul de pensii (știți că generația noastră nu mai pupă așa ceva, da? sistemul e pe deficit de ani buni și nu vorbește nimeni de o reformă în domeniu), sistemul bugetar e complet funcțional, am implementat ultimul referendum valabil, totul merge ca pe roate, numai la deținuți și infractori scârțîie un pic și trebuie să ne ocupăm de drepturile lor. Hai sictir !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus