un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Seriale: The Young Pope de pe HBO

25 Jan 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

9 comentarii

Văd că o rețetă modernă pentru seriale de succes este să creezi niște personaje de o puternică ambiguitate morală, astfel încât tu, ca privitor, nu te poți decide ușor ce să crezi despre ele. Sunt buni? Sunt răi? Ar trebui să-i urăști sau să ții cu ei?

Treaba asta duce la o audiență mai mare, că nu ai soluția ecuației, hai să mai vezi un episod!

Gândiți-vă la serialele bune ale ultimilor ani – toate au respectat o astfel de formulă. Am zis mereu că în Game of Thrones nu există personaje negative, ci fiecare își urmărește propriul interes și are sânge pe conștiință. Breaking Bad, House of Cards, Westworld, The Sopranos, True Detective, Dexter sunt câteva exemple. Până și personajele din Lost, acum mai mulți ani, erau astfel construite.

The Young Pope este un astfel de serial. Un cardinal american, jucat excelent de Jude Law, devine noul papă Pius al 13-lea, dar îi surprinde pe toți cei din Vatican nu doar pentru că nu-i ușor de controlat de jocurile politice ale cardinalilor, ci și pentru că adoptă o poziție foarte conservatoare, dorindu-și o revenire la Vaticanul din secolele trecute, când Papa făcea legea în Europa și societatea urma niște reguli mult mai stricte, bazate pe cuvintele din Biblie.

Și totuși, dincolo de șocul primului său discurs de la fereastra Vaticanului, același Pius al 13-lea are părțile sale bune: cuvântări ce ating bine lumea, o relație aproape misterioasă cu Dumnezeu și altele pe care vă las să le descoperiți în cele 10 episoade ale primului sezon, recent încheiat pe HBO și HBO GO. E bun, este genul de seriale care te face să vrei cât mai rapid următorul episod ca să vezi ce se mai întâmplă, iar dincolo de Jude Law mai joacă mulți actori talentați pe acolo și sunt și destule faze amuzante aruncate pe acolo pentru a descreți fruntea între două scene cruciale.

Sunt sigur că imaginea Vaticanului din serial n-a fost deloc apreciată de cei de la Vaticanul din realitate, Biserica nefiind creionată într-un mod măgulitor, chiar deloc precum în episoadele despre Kurtwall sau sora Antonia. Chiar și așa, majoritatea acțiunii rămâne la mijlocul distanței dintre bine și rău, după cum vă spuneam, de treci de-a lungul episoadelor de la o stare la alta de mai multe ori decât Gnash când cântă aia cu “I hate you, I love you… bla-bla”.

E de urmărit.

    9 comentarii

  1. E tare rau serialul, abia astept noul sezon.. sper ca va fi un nou sezon.

      (Citează)

  2. L-am trecut pe lista.
    Ieri am vizionat Designated Survivor, fain serial.

      (Citează)

  3. check this
    http://www.imdb.com/title/tt3647998/
    super bun, s-a confirmat si sezonul 2

      (Citează)

  4. Da, The young pope este foarte bun… Au trebuit cateva episoade bune pana am deslusit motivatia personajului… de ce este asa cum este. Iar imaginile extrem de bine compuse … Paolo Sorrentino este un maestru

    Si Taboo recomandat de un coleg mai sus este foarte bun si este si pe HBO GO

      (Citează)

  5. The Young Pope este aproape imposibil de povestit. Pur si simplu trebuie sa il urmaresti, sa il intelegi si sa il simti. Jude Law este magistral!

      (Citează)

  6. Ceva similar e si Borgias, un film de prin 2011. Are vreo 3 sezoane si mie mi se pare foarte bun.

      (Citează)

  7. De ce nu ai zis ca are o coloana sonora super tare? Merci de sfat. Chiar cautam ceva nou

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus