un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

PNL-ul a găsit vinovatul pentru rezultatele partidului: Cioloș

6 Jan 2017  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Mihai Voicu, deputat PNL, dă vina pe Cioloș pentru pierderea alegerilor:

mihai_voicu_ciolos

Cred că cei de la PNL trăiesc, de mulți ani, în negare puternică a lumii reale și a poziției și imaginii lor în societate. V-am spus de mult, PNL-ul se duce în jos și dispare. Toată lumea vede asta, mai puțin ei, că după alegerile locale din iunie 2016 se lăudau cu cel mai mare scor din istorie. Alegerile din decembrie le-au dat palma necesară pentru a-și vedea poziția.

Acum, și Cioloș cu siguranță a greșit-o în perioada campaniei electorale. Vrea la putere, dar parcă nu vrea. Vrea să facă România mai bună, dar dacă s-ar putea să fie numit premier prin aclamație publică, nu printr-o campanie electorală… Dacă trăgea mai tare pentru PNL sau USR, poate că PSD+ALDE nu mai aveau 53%, ci 48% și lucrurile stăteau invers. Dar până acolo, cei din PNL uită următoarele:

  • n-au crescut nici un om nou în partid. În timp ce PSD are o organizație puternică de tineret, PNL-ul merge în continuare cu Nicolaescu și Săftoiu. Cu Voicu, deputat încă din 2004. Vorba lui Zoso, cum să stai la ședință lângă oamenii aceștia și să-i convingi că trebuie schimbat ceva? Până nu pleacă toți, nu se schimbă nimic. Noul lor recrut, însă? Un doctor de 83 de ani sau cât are Dănăilă. Au vrut-o și pe Denise Rifai. Și culmea, oameni noi sunt în România, dar i-a luat USR-ul pe listele lor.
  • n-am avut campanie electorală. În ultimul an, ei doar au reacționat la ce spune PSD-ul în loc să vină cu o alternativă mai bună, cu un plan paralel. PSD-ul și-a văzut de ale lui, a promis pensii, a venit cu o listă de 102 taxe de tăiat, un calendar de implementare șamd. Bun, rău, așa se câștigă voturi, nu râzând de programul altor partide. PNL n-a avut program, ci vreo două luni în care s-au rugat de Cioloș cu atâta ardoare că ți se făcea greață, apoi au preluat programul România 100 în lipsă de altceva, pe ultima sută de metri.
  • n-au om la conducere, iar fuziunea cu PDL-ul mai mult rău le-a făcut decât bine. Alina Gorghiu a rămas celebră pentru că n-a reușit să convingă un copil să-i deschidă ușa de la casă, răspunsul acestuia fiind “eu nu deschid la hoți”.

Asta înseamnă să nu vezi pădurea de copaci. PNL-ul este într-un mare impas și nu doar din cauza unui lider, ci și a oamenilor de care orice lider are nevoie atât în teritoriu cât și în fața publicului. Momentan partidul liberal este ca un pui de cățel care este ignorat de toată lumea, deși latră cât poate. Fără o reformă serioasă, așa va rămâne, în timp ce caravana trece.

    13 comentarii

  1. La locale vezi o altă față a partidului. Nu se aplică și în cazul bucureștenilor. Dar am văzut că pot fi și oameni ok dar pe care nu îi bagă nimeni în seamă. Rămân activitști pe la locale, poate avansează puțin dar apoi când să facă ceva, nu beneficiază de încredere pentru că sunt conduși de hoți și incompetenți.

      (Citează)

  2. Ar fi avut scor la jumatate dacă nu era Cioloș, multi care au votat PNL-ul au votat de fapt Cioloș.

      (Citează)

    • Da, probabil ca ar fi avut mai puțin fără Cioloș. Sunt curios care ar fi fost propunerea lor de prim ministru dacă Cioloș n-ar fi existat. Raetchi? Voicu?

        (Citează)

  3. Cred ca ai sarit si tu ca altii prea repede pe declaratia asta.

    Nu zice ca Ciolos e motivul pentru care au pierdut alegerile. Cu subiect si predicat, chiar, zice ca au pierdut pentru ca au mers pe platforma lui.

    Nu ma apuc sa speculez daca zice asta ca autocritica, sau pentru a arunca vina pe altii din partid, care din lipsa de viziune, eu venit cu idea.

      (Citează)

    • Au adoptat platforma aia în ultima clipă. Anterior aveau ei un program de guvernare, elaborat de Eugen Nicolaescu, care nu a văzut lumina zilei decât foarte puțin timp pentru că a scos Cioloș România 100 și cei din PNL au sărit imediat în barca aia.

      Dar din 2014 și până în noiembrie 2016 ce-au păzit?

        (Citează)

  4. Ciolos este de vina ca nu i-a salvat de cretinismul si prostiile de care sunt ei in stare…

      (Citează)

  5. Orice partid mare are si jeguri. Uscaturi. Puscariasi. Finantatori dubiosi.

    Problema e ca un partid mare ar face bine sa faca pe dracu-n patru sa nu ii scoata in fata. Sa ii tina in spate, in functii ascunse. Ca PSD-ul e numai unul. Doar PSD-ul isi permite sa aiba vreo 3 milioane de alegatori captiv, fara dileme morale, avand doar deviza “sa ni se deie”

    PNL chiar si-a imaginat ca poate proceda ca PSD-ul. Ca poate defila la nesfasit cu astia in frunte. Ca poate lua la nesfarsit decizii mizerabile politic, similar PSD-ului.

    Pe ce s-au bazat ei? Pe faptul ca “lumea” nu o sa voteze PSD-ul. Cum zicea cineva de la ei cu aroganta mai acum un an: “pai pe cine sa voteze? o sa voteze cu PSD-ul?”

    In fapt, pe mine asta m-a enervat cumplit. Uscaturile PSD ma lasa rece. Ii stiu ce pot, stiu ca nu o sa ii votez. Dar cand indivizi a la Voicu, Teodor Atanasiu, Busoi, Eugen Nicolescu, Falca sau Roberta Anastase ma iau la misto, ca tot nu am cu cine sa votez, atunci ma cam enervez.

    Picatura a fost votul la alegerile primarilor intr-un singur tur, lucru pe care eu l-am perceput ca o mare nedreptate.

    Asa ca am dat cu stampila cu sete in USR, nici nu m-am uitat in urma.

    Singura solutie posibila ar fi o curatenie totala la noul congres. Multe, multe fete noi, ceva oameni am zarit si eu pe ici, pe colo.

    Dar sansele sunt mici, nu il vad eu pe Voicu, Tase Atanasiu sau Busoi sa faca naibii pasul in spate. Vezi-l pe Voicu mai sus, cum iese in fata ca paduchele in frunte, sustinand ca daca veneau ei cu candidatul lor (Busoi? Orban? Voicu?) si cu programul lor (care e ala?), sigur castigau.

      (Citează)

    • Plm. Dar Bolojan si Scripcaru iti stau in gat?

      Nu au mai impins atat fostii penelisti cat si pedelisti oameni vazuti bine in plan local sa reprezinte national partidul? parca au si castigat.

        (Citează)

  6. Alegerile parlamentare au fost pierdute de PNL pt ca electoratul de dreapta nu a ieșit la vot. Nu inteleg de ce nu a votat USR electoratul ăsta dezamăgit, cumva, de politica slabă a PNL.
    În schimb, electoratul PSD, care nu e neapărat mai mare, dar este mai “încolonabil” a fost motivat, cu minciuni și promisiuni suicidare.

    Acum, da, atitudinea lui Cioloș a fost dubioasă: a refuzat să susțină fățiș USR ori PNL (cu riscul ca PSD să pună gheara pe țară/ ceea ce s-a și întâmplat) și acum vine cu indemnuri revoluționare. Asta trebuia făcut înainte de alegeri, nu după…

    Încă una. În timp ce PSD promitea lapte și miere, guvernul Cioloș mărea contribuția pe care bătrânii trebuie să o plătească în azil, întârzia ajutorul pt persoanele cu handicap, întârzia alocațiile bugetare pt lemne… Logic că electoratul sărac (la propriu și la figurat) i-a dat dracului pe “ăștia lui Cioloș” și a votat PSD care dădea de toate.

    Da, Cioloș a fost un premier bun dar a greșit mult politic. Ori el vrea acum să fie un soi de căpetenie politică. La asta nu prea cred că se pricepe…

      (Citează)

  7. Si venea Dragnea-slavit fie numele lui -pe-un cal dalb, si-i mi tii calca in picioare pe toti pulifricii astia! Cu 46%! Si poporul vota si vota si pe prosti ii alunga, hop si-asa, si ne teleormaniza, si ne dadea pensii si salarii, in taimul asta opozitia murea, presedintele se kaka, kill-bill se cracana, Ulos nu venea, Sevil vice-premiera si conducea, Grindeanu triumfa, nemernicii fugea&posta pe FB, tara se-nvartosa!
    Hop si-asa!
    Acesta este un pamflet; persoanele care se simt cu musca pe caciula sa….poarte basca de azi inainte!

      (Citează)

  8. “Alina Gorghiu a rămas celebră pentru că n-a reușit să convingă un copil să-i deschidă ușa de la casă, răspunsul acestuia fiind “eu nu deschid la hoți”.”

    Asta-i nimic. Alina Gorghiu e celebra pentru ca dupa ce s-a filmat in postura aia, ea de una singura a decis sa o foloseasca in campania nationala!

      (Citează)

  9. Motanes:
    Încă una. În timp ce PSD promitea lapte și miere, guvernul […] întârzia ajutorul pt persoanele cu handicap.

    Măcar noi cei raționali să nu cădem în capcane din astea. Indemnizațiile pentru persoane cu handicap întârzie in fiecare an, indiferent de cine e la guvern din cauza autorităților locale care așteaptă bani la rectificare, deși normal era să prevadă în buget de la bun început banii pentru indemnizații. Dar e o portiță prin care primarii mai jonglează niște bani pentru a se milogi la final de an și dau vina pe guvern. Așa e de cel puțin 10 ani. Nu ar trebui să visăm că vine un om și schimbă tot sistemul într-un an, când vreo 25 de ani sistemul și-a uns rotițele și perfecționat metodele de a face viață amară oamenilor.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus