un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Opulență! Chiar două!

30 Jan 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

35 comentarii

Pentru articolul despre filmul Doctor Strange m-am uitat un pic pe site-ul Jaeger-LeCoultre, care este un producător ultra-premium de ceasuri. Știam ce presupune asta, ceasuri de zeci de mii de euro, așa că nu le-am dat atenție până acum, eu fiind abia la nivelul la care îmi cumpăr ceasuri de maxim 9999 euro.

Și ok, au ceasuri normale la prețuri normale (pentru ei), precum acestea:

Sau acestea:

 

Dar eu nu înțeleg rostul ceasurilor precum cele de mai jos:


Care sunt pictate de mână, dar par kitchoase și seamănă cu unele ce vin gratuit cu vreo revistă de copii. Serios, ce om matur ar purta la mână un ceas cu acea imagine a două degete ce se ating? Sau chiar și cu tabloul lui Van Gogh, oricât ar fi acesta de celebru?

Și acum partea amuzantă. Cel cu norișorii costă în jur de 100.000 de euro. Cel cu peștii aproape dublu. Am căutat, dar unul cu Mickey Mouse nu au.

OK, sunt pictate de până la un detaliu de mare finețe, au mecanisme cu sute de piese și tourbillon, diamante de 3-5 carate în total, dar sunt și altele de același fel, cu cadran transparent, cu mai multe complicații șamd. Dacă vrei să dai 100.000 de euro pe un ceas, poți da pe unul care arată luxos.

Iată-le, de exemplu, pe cele de mai jos:

Nu știu dacă vă plac în mod special sau nu, dar sunt opere de artă. Sunt dovezi duse la extrem ale măiestriei mecanice. Ultimul, în particular, are 679 de piese înăuntru, într-o carcasă de 45 x 16 mm. 679 de piese! Vă dați seama ce miniaturizare este acolo? Sau că vorbim de un mecanism în întregime mecanic, fără baterie, fără electronică, ce folosește 679 de piese pentru a mișca limbile, dar și mecanisme mult mai fine precum calendarul perpetuu, care indică luna și ziua fără a fi nevoie de ajustare la lunile cu 30 de zile sau la anii bisecți.

Ceasul are un mecanism de tip dublu tourbillon sferic (practic, e vorba de mecanismul ce dă tactul pentru a măsura trecerea timpului) format din 100 de piese, dar care cântărește 0,3 grame. De asemenea, are 477 de diamante cu un total de 60 de carate. Tot ce vedeți pe fața ceasului, pe laterale și pe curea sunt diamante.

De asemenea, costă în jur de 1,2 milioane de euro, din ce văd pe net.

    35 comentarii

  1. “nivelul la care îmi cumpăr ceasuri de maxim 9999 euro” ???

    Wow…pe bune ? Castigi bine Radule. Cate ceasuri de genul asta ai ? Ce modele ?

      (Citează)

  2. Ceasul de 5 euro e pana in 999 euro. Glumea omul.

      (Citează)

  3. Radu, vad ca deja vrei sa inlocuiesti Vector-ul si nu stii cu ce… bravo! :))

      (Citează)

  4. a uitat sa puna virgula

    Big T:
    Cred ca s-a entuziasmat putin si a mai adaugat un 9.

    Sau poate le cumpara ca si investitii :)

      (Citează)

  5. Mie chiar imi place ala cu cocori :)

      (Citează)

  6. pentru ceasurile cu picturi, one word: China.

      (Citează)

  7. Ce ceasuri ai? Dar nu incepe cu smartwatch-uri ca alea nu-s ceasuri sunt gadget-uri.

      (Citează)

  8. Eu port ceasuri mecanice, îmi place să am la încheietură ticăitul ăla de vietate cu roți dințate și arcuri. Am un Atlantic din anii 70, un Slava din anii 80 și un Titan de prin 50. Astea moderne parcă sunt toate pentru fetițe cu dioptrii: colorate, cu paiete și foarte mari.

      (Citează)

  9. Au sute de piese, lagăre din pietre prețioase, necesită curățat și uns periodic, necesită întors zilnic (sau măcar fluturat din mâini pentru alea cinetice) și cu toate astea un banal ceas cu cuarț de 100 de euro e mult mai precis. Nu mai zic de telefoanele mobile care-și iau permanent ora exactă de la rețeaua de telefonie.

    Pe scurt, ceasurile mecanice nu sunt ceasuri, sunt niște bijuterii cu bătaie de cap adăugată.

      (Citează)

  10. ultimul arata demential, dar arata si ora? :)

      (Citează)

  11. probabil ca le-au venit genul ala de clienti ca in bancul cu iepurasul care a cerut de n ori: “domnu cofetar, dar torturi de morcovi nu aveti?”

    ce sa faca, “da iepurasule, uite avem unul”.

      (Citează)

  12. Ceasurile astea sunt ca BMW-urile, scumpe si dupa ce pleci de la magazin isi pierd 30-50% din valoarea.
    Am gasit asta pe bloomberg.com:

    A select group of contemporary men’s timepieces make good investments if they are produced by one of the top brands and are extremely complex mechanically and limited in number, Sotheby’s Rich says. Companies that manufacture these limited-edition collectible models include Patek Philippe, Vacheron Constantin, Audemars Piguet, Breguet, A. Lange & Söhne, and independent newcomers, such as F.P. Journe, Richard Mille, and Greubel Forsey.

      (Citează)

  13. Dacă aveau cu Arsenie Boc era coada deja…

      (Citează)

  14. Am si eu o curiozitate: cam cat ar trebui sa castigi pe luna ca sa-ti iei un ceas de 100k eur?
    Si aici ma refer la bogati adevarati, caci sa strangi 20 de ani pentru un BMW si apoi sa n-ai bani de service nu se pune.

      (Citează)

    • Nu este o întrebare bună. Nu-ți iei în fiecare lună un astfel de ceas.

      Dacă faci 50k pe lună, la un moment dat îți poți lua și un astfel de ceas. Strângi doi ani, e visul tău, îl iei.

      Un șef de-al meu luase la final de an bonus un milion de euro. Nu-i mare scofală un astfel de ceas, nu?

      Sunt destui oameni în România cu ceasuri de zeci de mii de euro. Dacă te uiți pe stradă, sunt o mulțime de mașini scumpe, deci e de presupus că unii și-au luat apoi și ceasuri.

        (Citează)

  15. Misto, cat costa transportul?

      (Citează)

  16. 1) numărînd tranzistoarele dintr-un circuit integrat de ceas digital care costă 5 euro (ca al meu) sînt MULT peste 679 piese; sînt mii de tranzistoare, poate zeci de mii, și dacă mai punem și piesele discrete, componentele LCD-ului etc… rezultă că ceasul meu este MULT mai șmecher !

    2) ceasul cu mickey mouse purtat de Tom Hanks în filmele din seria Dan Brown probabil că se vinde acum cu peste 9999 euro.

      (Citează)

  17. Maine fac o fata la Vector fix la fel :)

      (Citează)

  18. bird mind repeater jaquet droz imi place cel mai mult in genul celor care l-ai aratat tu,(dar nu iti plac tie) desigur unele modele de la jaquet droz sunt chiar frumoase,a se vedea seria The Grande Seconde daca as avea bani cu adevarat mi-as cumpara fara sa stau pe ganduri, as cumpara si “the writer jaquet droz” dar nu cred ca e de vanzare. nu dau link ca sa nu se considere reclama ;)) desi nu cred ca ma platesc astia pe mine ;)) cine vrea sa caute ceva frumos: bird mind repeater jaquet droz, seria The Grande Seconde jaquet droz, the writer jaquet droz. sunt doar pareri personale.

      (Citează)

  19. nwradu:
    Nu este o întrebare bună. Nu-ți iei în fiecare lună un astfel deceas.

    Dacă faci 50k pe lună, la un moment dat îți poți lua și un astfel de ceas. Strângi doi ani, e visul tău, îl iei.

    Un șef de-al meu luase la final de an bonus un milion de euro. Nu-i mare scofală un astfel de ceas, nu?

    Sunt destui oameni în România cu ceasuri de zeci de mii de euro. Dacă te uiți pe stradă, sunt o mulțime de mașini scumpe, deci e de presupus că unii și-au luat apoi și ceasuri.

    Da ai dreptate, mai putin in privinta masinilor de pe strada.
    Se stie ca la noi se strange 5 ani pentru un BMW in timp ce acasa le crapa peretii :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus