un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Concurs: creează materiale digitale pentru elevi și poți câștiga echipamente IT (p)

10 Jan 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

V-am mai spus despre Digitaliada, un proiect de introducere în câteva școli a unor metode de predare bazate pe suport digital. O imagine face cât o mie de cuvinte, o animație și mai mult de atât, iar lecțiile prezentate la ore pe ecran, animate și cu sonor, vor fi mult mai ușor de înțeles decât cele scrise pe tablă cu creta.

Chiar cred cu tărie că, prezentându-le copiilor informația prin astfel de metode, nu doar că vor pricepe mai bine ceea ce li se predă, ci le va plăcea și mai mult școala. Proiectul acesta, implementat de Fundația Orange cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, are acum un concurs deschis tuturor celor ce vor și pot să îmbunătățească materialele digitale.

Să vă zic întâi premiile:

  • Premiul 1 – un laptop performant și o cameră foto, valoare totală 2300 euro
  • Premiul 2 – un laptop de aproximativ 1300 euro
  • Premiul 3 – o cameră foto de aproximativ 1000 euro
  • 6 mențiuni – câte o tabletă de 350 euro
  • Premiul de popularitate – un laptop de aproximativ 1200 euro

Ce trebuie făcut pentru a intra în concurs? Să creați materiale digitale: software educațional, aplicații, executabile, materiale foto sau audio-video, animații, prezentări, demonstrații, tutoriale sau înregistrări din timpul orelor de curs și în general orice material educațional digital ce poate fi utilizat în predarea materiilor de la clasele V-VIII.

Asta poate fi mai simplu decât pare la prima vedere. Vă puteți înregistra explicând ceva, eventual mixând totul împreună cu o prezentare bună sau o animație. Concursul se adresează în primul rând altor profesori, dar cred că oricine ar putea contribui la creșterea numărului acestor materiale digitale.

Înscrierea în concurs se face pe site-ul digitaliada.ro până la 25 aprilie 2017, așa că este cu bătaie lungă, aveți tot timpul să vă gândiți și să creați ceva mișto. Conținutul trebuie să fie original și va trece apoi printr-o verificare, întrucât trebuie să corespundă unor norme. Consultați regulamentul pentru alte detalii și câteva condiții suplimentare.

orange_digitaliada_1

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus