un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva manipulări grosolane, demne de vremurile comunismului

23 Jan 2017  ·

GÂNDURI  ·

39 comentarii

Aproape 30.000 de oameni au manifestat ieri seara în București împotriva ordonanței grațierii și amnistiei care de fapt ar ajuta politicienii corupți (am explicat aici de ce). Pentru alții, însă, au avut loc cele de mai jos:

Alin Marina este membru PSD, fost consilier al lui Victor Ponta. Ionuț Bunescu, la care am văzut acest colaj, are și un articol mai vechi despre cum Marina fura clipuri de pe net și le punea pe pagina sa.

Știrile la Antena 3 (sursa: Andrei Crivăț):

La România TV se spuneau următoarele: “Avem informații că manifestanții au fost plătiți cu 50 lei de persoană și 30 de lei de câine.”

Știți care-i culmea? RTV și Antena 3 au cele mai mari audiențe în nișa posturilor TV. Sute de mii de oameni se uită la aceste canale. Sunt curios dacă și cred ce zic acestea sau dacă doar se uită din inerție. Dacă-i valabil primul caz, țara asta nu se poate transforma în mai bine, nu-i posibil, fiind ținută prizonieră de posturile TV aparținând unui fugar de justiție și respectiv de al unui condamnat la pușcărie pentru furt de la stat.

Poți fi oricât de mafiot, câtă vreme îți investești banii în posturi TV, nu în alte afaceri, găsești mereu niște oameni de păcălit ca să înghită orice minciună.

Am fost și eu pe la Universitate, de unde îmi ridic banii? Și mă gândesc la altceva: spuneți-le rudelor sau prietenilor că ați fost acolo, că nu v-a plătit nimeni, că ați ieșit din proprie inițiativă pentru că încercarea grosolană de a scăpa de urmărire penală sau de pușcărie atâția politicieni corupți vă dezgustă. Că altfel, unii oameni, mai ales prin mediul rural, vor crede ce văd la televizor și atât, de unde să afle o altă explicație?


Între timp, Dragnea a trasat strategia sa politică: orice demonstrație este de fapt o lovitură de stat. (sursa: Digi24) O lecție de democrație demnă de Ceușescu și alți dictatori. Mâine, poimâine, îl vezi apărând la balconul din Kiselef pentru a promite o sută de lei în plus la salariu.

    39 comentarii

  1. “Ceausescu”. Ce naiba, n-au bani corector pentru articolele astea servite de la presedintie?

      (Citează)

    • Banii s-au dus la cățeii de la miting. 30 de lei de cățel ori 2, 3 mii de patrupede, de unde să aibă și Soros atât bănet?

        (Citează)

  2. Ziaristii britanici au fost anchetati pentru comunicare de informatii false pentru chestii mult mai putin grave (ma refer la cazul cu traficul de armament inventat) legeaz.net/noul-cod-penal/art-404

      (Citează)

  3. Urmeaza cativa ani interesanti..

      (Citează)

  4. Sa depunem cateva reclamatii la CNA, zic.

      (Citează)

  5. Au fost ceva jandarmi prezenți. O groaza de dube parcate la Rosetti și în parcarea de la TNB iar personalul era echipat bine. La mitingurile de după Colectiv, nu i-am văzut asa.

    Presupun deci că planul era altul și declarațiile cu lovitura de stat ar fi trebuit sa fie pe fondul unor imagini mai violente. Dar e greu sa fii violent când e Președintele în mulțime.

      (Citează)

    • Nu i-am vazut pe cei de la Rosetti sau TNB, insa la Guvern si la PSD cei in albastru care insoteau coloana pe margine nu aveau decat casti de protectie pe care le tineau in mana, nu am vazut nici macar tomfe la ei. La PSD tineau poarta unii in negru, probabil mai bine echipati, dar macar acum nu au mai iesit la intimidare cu tuburi de gaz la vedere asa cum a fost acum 2 ani la Ponta. Sper sa fie si ei constienti ca n-au de ce sa-i apere pe sobolanii aia.

        (Citează)

  6. Cand se facea in media comparatia cu PSD = Iliescu, Comunism, a aparut in un “contra-curent” cu mesajul ” ca dupa 26 de ani tot cu comunistii o ardem, sa o lasam mai moale.”

      (Citează)

  7. Puteti reclama posturile tv la CNA: http://www.cna.ro/Formular-de-sesizare-Radio-TV.html

      (Citează)

  8. Radu erai cu un cap mai mare decat cei prezenti aseara cand treceai prin colt pe la Universitate pe sub balcon. Zi sincer. Ti-ai luat banii inaintea celorlalti? Parca mergeai prea drept de spate:D Au fost mai mult de 50 de lei?!?

      (Citează)

  9. Pt. cineva care “o arde” cu tehnologia, e cam ciudat ca n-ai auzit de-un aparat de-i zice telecomanda! Nu-ti place postul, schimbi.
    Si nu-i nevoie sa-mi impui tu mie ce canal sa vizionez si ce nu!Am oricum mai multi neuroni decat nazistoizii aia care urlau de mama-focului: la puscarie, sa vina dna ca sa v-a ia, Parlamentul la bulau!
    Poate nu te-ai prins cum e cu democratia: majoritatea rulz, si-si impune planul de guvernare.
    Minoritatea mai sta o tura de 4 ani, si-n timpul asta face ce fac toti luzarii:o freca pe duda, o suge prin batista, chestii d-astea!

      (Citează)

    • Ce treaba are prostea planul de guvernare cu obstructionarea justitiei?
      Vai de steaua voastra de spalati pe creier…

        (Citează)

    • Pentru cineva care o arde cu “programe de guvernare”, ala cu care e toata ziua Dragnea in gura, e clar ca nu ai citit programul de guvernare al PSD. Acolo nu e scris ca vor face amnistii si gratieri pentru membrii de partid.

      Deci fie iti place sa o iei prin batista, fie esti un tampit.

        (Citează)

    • Asta ca sa nu spun ca gratierile si modificarile la codul penal nu se fac prin ordonanta de urgenta. Dar esti prea vita si inghiti.

        (Citează)

    • Nu aceasta este definiția democratiei. Dacă ai câștigat alegerile nu ai dreptul să faci ce vrei. Democrația nu înseamnă exercitarea voinței absolute a partidului care a câștigat alegerile, ci posibilitatea schimbării guvernării fără vărsare de sânge, respectarea drepturilor tuturor cetățenilor și a principiilor statului de drept. Atunci când guvernul o ia razna, cum se întâmplă acum, fiecare cetățean are legitimitatea necesară pentru a demonstra și a cere revenirea la lege. Nu poți instaura timp de 4 ani un regim totalitar sau banditesc doar pentru că ai câștigat niște alegeri. Nu suntem sclavi, guvernul nu este deasupra tuturor.

        (Citează)

    • Nashu_mare imi cer scuze, cred ca te-am evervat tare ca asta sigur nu e manipularea fina cu care ne obisnuisei. Care sunt firmele alea care nu lasa tenenul ala plin de boscheti “liber de sarcini”? Au evacuat ei antenele din cladirile alea de platim noi paza 26.000 euro lunar si nu reusesc sa elibereze “de boscheti” terenul ala? Doar daca te duce putin capul iti dai seama ca ceva nu e ok in ce spui tu acolo.

        (Citează)

  10. Pt. astia a lu’ mucushoru: amnistia ca si gratierea sunt reglementate in Constitutie, deci sunt perfect democratice si nu obstructioneaza justitia. Guvernul o ia razna cand iese din rigorile scrise, repet, in Constitutie, nu cand urla o ceata de spalati pe creier&ofticati de 8,5%! Si, da, si gratierile si modificarile pe coduri pot fi facute prin OUG sau asumarea raspunderii Guvernului!
    La cazuri celebre de justitie securista nu v-am vazut in strada, Rarinca, M. Gutau, Remes, Visan gen! De implicarea total anti-constitutionala a SRI in anchete penale, in urma unor protocoale secrete, nu va pasa , de statul mafiot creat de Bas&piliboc,nimic!
    Mai bine va strangeti cu totii astia, tehno-mucushorii, si donati cei 80mil E amenda catre CEDO!

      (Citează)

    • Da, pentru ca ar putea exista unele greseli ale justititei, trebuie ca statul sa nu mai pedepseasca infractori sau sa nu recupereze banii de la aceiasi infractori, cum ar fi iubitul tau varan. Pai cu cati bani trebuie recuperati de la astia se plateste si amenda, se platesc si puscarii noi si mari.

      Ai logica cam cat un hipotam roz care decoleaza de pa Baneasa.

        (Citează)

    • Se pare ca si cu noul CEO la SRI lucrurile tot ca-n stalinism au ramas. Am mai spus, dar o repet de fiecare data. La noi nu exista o presa neutra si nici nu are cum sa existe data fiind “democratia” de care avem parte. Daca vrei ca sa fi cu adevarat informat trebuie sa te uiti la toate posturile nu doar la unele “recomandate” de diversi. Toti cei care spun ca Antena3 face propaganda, dar nu au nimic de reprosat de celelalte posturi de stiri o fac pentru ca sunt de la concurenta. Toti “comentatorii” care se dau demagogi nu sunt altceva decat postaci. Mie mi se pare Digi24 super post de propaganda, insa cu toate astea nu simpt nevoia ca sa spun asta in stanga si in drapta. Referitor la “iubitul” nostru varan am niste intrebari: de ce nu s-a vandut terenul ICA cu 60 mil euro pana azi ca sa recuperam prejudiciul? De ce inca platim 26.000 de euro pe luna paza la sediile intact in loc ca sa incasam chirie pe ele? Cum e cu inregistrarea lui Ghita in care Basescu spune cine e judecatoarea Bogdan? Dar cu cei 10.000 lei incasati de la partea vatamana cu o zi inainte de pronuntarea sentintei? Nu suntem chiar toti neuitati si la Antena3 ca sa nu fi auzit si de treburile astea.

      nashu_mare:
      Da, pentru ca ar putea exista unele greseli ale justititei, trebuie ca statul sa nu mai pedepseasca infractori sau sa nu recupereze banii de la aceiasi infractori, cum ar fi iubitul tau varan. Pai cu cati bani trebuie recuperati de la astia se plateste si amenda, se platesc si puscarii noi si mari.

      Ai logica cam cat un hipotam roz care decoleaza de pa Baneasa.

        (Citează)

    • Intrebarile astea acuzatoare merg la Antena 3 sau alte posturi care fac judecata in direct.
      Cum e cu respectivele subiecte? Spune tu, ca te vad informat!

      Apropo, inainte sa vorbesti, adu-ti aminte ca Basescu a spus ca da, alea sunt vorbele lui, dar ca inregistrarea e modificata. Si a crede ca Basescu nu ii spune lui Ghita ce vrea sa auda (in particular) ca sa i se deschida drumul spre emisie e o copilarie.

        (Citează)

    • Incerci ca sa fi funny? Presupunand ca inregistrarea e adevarata, ce raspuns dadea Basescu: “da baieti e cum se intelege, am ordonat executarea lui Voiculescu si apoi am inregistrat executantii ca sa-i am la mana” ? Cam asa? Am observat si noi ca sunt pasaje montate dintr-o inregistrare mai lunga, insa ce spune Basescu nu ai cum sa montezi ca sa nu fie ceea ce pare.

      Apropo, inainte sa vorbesti, adu-ti aminte ca Basescu a spus ca da, alea sunt vorbele lui, dar ca inregistrarea e modificata. Si a crede ca Basescu nu ii spune lui Ghita ce vrea sa auda (in particular) ca sa i se deschida drumul spre emisie e o copilarie.

        (Citează)

    • Hai, bă, nu fi bulangiu, spune-ne ce știi!

        (Citează)

    • Stiu doar ce aratati, ca nu sunt securist, insa aratati suficient de mult. Ati ajuns ca sa faceti pe avocatii lui Basescu din cauza ca inregistrarea incrimineaza sistemul din care faceti parte. Asta cu “nu e ceea ce vedeti si auziti, e ceea ce va punem noi ca este” nu cred ca mai tine in ziua de azi. Incercarea de a discredita o evidenta imi place la voi, pana si cei mai naivi isi dau seama cine sunteti cu adevarat. Am fost bulangiu? Sa mai zic?

      Nashu_mare:
      Hai, bă, nu fi bulangiu, spune-ne ce știi!

        (Citează)

    • Zi, bă, de ce nu s-a recuperat prejudiciul de la Voiculescu! Lasa vrajeala! Ceva lucruri clare, fara presupuneri si intrebari cu apropo?

        (Citează)

    • http://www.constitutiaromaniei.ro/art-73-categorii-de-legi/

      Art. 73 – Categorii de legi
      (1) Parlamentul adoptă legi constituţionale, legi organice şi legi ordinare.
      (2) Legile constituţionale sunt cele de revizuire a Constituţiei.
      (3) Prin lege ORGANICA se reglementează:
      ..
      ..
      ..
      i) acordarea amnistiei sau a graţierii colective;

      OUG-ul de gratiere colectiva va fi declarat anti-constitutional la prima verificare. Evident ca va mai dura, caci Victor Ciorbea nu va face sesizarea asta.

      Dar nu acolo era miza principala, si PSD stie ce face. Miza principala e al doilea OUG, cel de modificare CP, care distruge practic orice dosar de coruptie instrumentat pe infractiunea “abuz in serviciu” prin norme de aplicare imposibile. Similar, OUG va lichida orice dosar care are denunturi in probatoriu. Practic, prin aceste modificari, PSD va lichida din cateva fraza mii de dosarele DNA, inclusiv al doilea dosar al lui Dragnea.

      E cam trist ca tu te bucuri de asta si tresalti la gandul ca o ia peste bot Iohannis sau Basescu sau hipsterii sau mai stiu eu cine.

      In fapt, te bucuri ca scapa aia care au furat din greu din banul public, care e si al tau. Miliarde de euro pe an, nu 80 de milioane, cat e o ipotetica amenda de la CEDO. Si care oricum o sa se plateasca, caci nu se imbunatatesc conditiile in puscarii scotand 3000 de oameni de acolo. Conditiile raman tot nasoale, iar mare parte dintre cei gratiati se intorc inapoi in decurs de un an, arata orice statistica. Solutia e sa bagi bani in modernizarea si extinderea puscariilor, dar evident ca guvernul PSD nu e interesat in asta. Cum nu a fost nici in 2012, nici in 2013 (anul aglomerarii maxime in puscariile din Ro), nici in 2014 si nici chiar in 2015.

        (Citează)

    • Pentru ca dosarul e o facatura nu da nimeni pe peticul ala de camp 60 mil euro

      nashu_mare:
      Zi, bă, de ce nu s-a recuperat prejudiciul de la Voiculescu! Lasa vrajeala! Ceva lucruri clare, fara presupuneri siintrebari cu apropo?

        (Citează)

    • Mamă, cred ca ai luat punctaj maxim la partid cu raspunsul asta.

      Uiti sa zici de multele chemari in judecata fictive dintre diversele firme ale lui Voiculescu astfel incat terenul sa nu fie “liber de sarcini” si deci sa nu poata fi valorificat

      Uiti sa zici de modul cum ANAF-ul uns de Ponta a tras de timp pana prin februarie 2016 (cand s-a deschis si un dosar de abuz in serviciu pentru ca nu au facut nimic) cu speranta ca poate se rezolva ceva. A mai incercat si Oprea cu ordonanta picata la Curtea Constitutionala sa treaca terenurile si cladirile in administrarea lui pentru a negocia el inchirierea cu Voiculescu. Ghinion cu Oprea!

      Uiti sa zici ca cele 60 de milioane nu sunt contravaloarea de acum a terenului de la ICA ci valoarea prejudiciului calculat (inclusiv valoarea veniturilor pe care le-a obtinut din exploatarea lui fara drept).

      Ca daca ti-ar fi furat Voiculescu masina/duba in 2008 si acum ai recupera-o, in mod sigur tu te-ai multumi doar cu rabla, nu si cu banii pe care respectiva masina i-ar fi produs pentru tine. Mhm!

      Dar, hei, asa esti tu un suflet sensibil si marinimos, care se informeaza din mai multe parti: Antena 3, antena3.ro si http://www.antena3ro

        (Citează)

    • Mesajul precedent a intrat la moderare, voi fi mai scurt. Statul a privatizat doar ce era in pierdere, nu si companiile profitabile. ICA era pe minus cu tot cu terenul ei. Evaluarea DNA a terenului este de 60 mil euro, anaful a reevaluat acum un an la 10 mil euro. Ala nu face nici macar 500 mii, nu-l cumpara nimeni. Este deja in proprietatea statului, deci poate fi valorificat daca se vrea.

        (Citează)

  11. Am crezut ca imi pocneste vena cava
    https://youtu.be/dR14hBupYPI

      (Citează)

    • Ghita si RTV tomnai l-au descalecat pe repetentul coldea, absolvent de liceu industrial, la seral, den fonctie!
      Ierea sa-mi explodeze aorta si vena concava!
      Bu-ha-ha!

        (Citează)

    • Si cu ce face asta din RTV si Ghita doi cacati mai putin puturosi?

        (Citează)

    • Ghita a spus doar sunt niste cacati mult mai puturosi ca el in fruntea SRI si DNA. Nici nu a picat bine Coldea ca a si inceput sa iasa la iveala parti din mizeria facuta de el. Sa-i vad pe tinerii frumusi si liberi cum cer ca sa intre Coldea la puscarie pentru furtul masiv din banii nostrii. A dat contracte de sute de milioane de euro cu dedicatie prin atribuire directa, insa ce sa vezi….dubla masura functioneaza perfect in propaganda.

      Giovani:
      Si cu ce face asta din RTV si Ghita doi cacati mai putin puturosi?

        (Citează)

    • Aa, ce-ai facut nebunule, ai recunoscut ca detii icoana repetentului pe noptiera de la capatul patului? Si ca te rogi la ea in fiece seara?
      Nu te-ai “intepat”, nu? Mare ciocarlan, ce’zic!
      Bu-ha-ha!

        (Citează)

    • M-ai prins. Daca nu-l mai gasesc astia o sa fac demersuri pentru canonizarea lui. Am icoana si cu varanu la rasarit 50 pe 70cm. Cand ma uit la el simt o energie care ma indeamna sa-i cert pe blog pe toti oamenii astia de bine. Urat din partea mea.

      Pintea:
      Aa, ce-ai facut nebunule, ai recunoscut ca detii icoana repetentului pe noptiera de la capatul patului? Si ca te rogi la ea in fiece seara?
      Nu te-ai “intepat”, nu? Mare ciocarlan, ce’zic!
      Bu-ha-ha!

        (Citează)

  12. @MariusM-commentul era pt. Giovani. Lui ii pute rau caderea sponsorului,nu?

      (Citează)

  13. Ce au securistii in comun?
    Raspuns: excursiile exotice

    Radu tu unde ai fost anul trecut? Mauritius cumva?

      (Citează)

    • In mod sigur, asta vom afla despre asta in episodul 24 din Ghiță.

        (Citează)

    • Greuceanu:
      Ce au securistii in comun?
      Raspuns: excursiile exotice

      Radu tu unde ai fost anul trecut? Mauritius cumva?

      Ba chiar de Revelion era cât pe aci să plecăm în Seychelles în sejur, dar când am dat noi ok-ul pe oferta primită de la agenție tocmai se terminaseră biletele cu preț redus și n-au mai continuat..

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus