un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole bune de citit astăzi – 22 ianuarie 2016

22 Jan 2017  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Genele care ne fac să vrem mai multă educație dispar. Idiocracy e real, pe termen lung s-ar putea să scadă IQ-ul. Ce-i drept, poate ne dispar genele ce ne înclină spre mai multă educație

Mâncăruri tradiționale din fiecare țară UE. Lista e destul de bună, aș putea spune, fiind făcută din preparate pe care le puteți încerca ușor vizitând respectivele țări.

Rick Perry, noul secretar pentru energie al administrației Trump, a aflat cu surprindere ce presupune de fapt munca sa. Credea că va fi un fel de ambasador al energiei, s-a trezit cu toate armele nucleare pe cap.

Un sandwich cu pit beef. Un fel de pulled pork, varianta cu vită. Pun pariu că nu se găsește așa ceva în România. Am văzut pe diverse canale pe la televizor, se afumă carnea o grămadă de timp, au niște grătare cu foc lent, iar uneori dau cu sos pe carne folosind un mop, că-i suprafață mare.

Theresa May a anunțat planul de a scoate Marea Britanie din UE. E complicat, britanicii vor să renunțe la multe avantaje, inclusiv să se retragă din piața unică europeană.

Discursul inaugural al lui Trump, în întregime. Cam repetitiv, dar bine scris. Culmea, l-am auzit apoi și live și nu sună la fel de bine pentru că ritmul real a fost ceva mai lent decât cel în care-l citiți. A doua zi, sute de mii de oameni au protestat împotriva lui în zeci de orașe din SUA și din întreaga lume, cu zeci de vedete implicate.

11 restaurante cu friptură de vită bună în New York. Manhattan, mai exact; dacă vizitați New York-ul în acest an, poate vă inspiră pentru o masă bună. Observați și prețurile, carnea bună costă mult.

Un fotograf povestește cum a creat o afacere din fotografie cu o investiție de 3000 de dolari.

Un medicament anti-HIV reduce la 8% șansa de contractare a virusului. Acum rămâne de văzut și câți africani îl vor primi. Cert este că, dacă ai suficienți bani pentru tot felul de medicamente apărute în ultimii ani, HIV este deja un virus cu care poți trăi toată viață.

Cum să tai coastele în format St Louis. Sunt pe acolo și câteva rețete de salvat. Problema este, după cum puteți vedea citindu-le, că toate acele coaste de pe la restaurante, care au o glazură și un sos bun de tot, conțin destul de mult zahăr, ceea ce parcă le strică plăcerea.

Fotografii cu un trib de nomazi din Nepal. Așa mare pare planeta noastră când te gândești că, în timp ce miliarde de oameni sunt preocupați cu Facebook și alte lucruri moderne, alți oameni încă trăiesc precum în Evul Mediu.

Clasa politică franceză este în debandadă. Probabil următorul președinte va fi acel Fillon, care-i destul de bine văzut.

    8 comentarii

  1. Nepal facea parte (la un moment) din india
    Nomazii aia sunt de fapt “căldărarii” nostri
    Nivelul de trai scazut ii tine destul de ocupati ca sa dea update status @ facebook

      (Citează)

  2. o poza care ilustreaza bine pozitia britanicilor.

    http://imgur.com/rSpHGlQ

      (Citează)

  3. Studiul acela cu genele e facut in Islanda si doar pe Islandezi ceea ce inseamna ca nu se aplica neaparat si pentru restul lumii. Islanda are o populatia foarte mica, foarte omogena si este relativ izolata, ceea ce inseamna cu nu au diversitate genetica si aceste mutatii genetice pot fi limitate doar la populatia lor.

      (Citează)

  4. Prețurile alea la steakuri sunt cu mici excepții toate mult mai mici față de ce găsești la chestii gen Vacamuu.

      (Citează)

  5. Se civilizeaza sau sunt exterminati, nu au de ales nespalatii aia.

      (Citează)

  6. V:
    da, pentru ca Norvegia sau Elvetia o duc atat de rau fara EU

    Norvegia este in EEA (European Economic Area) ceea ce e un fel de EU doar ca nu au putere de decizie ci doar contribuie.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus