un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole bune de citit astăzi – 15 ianuarie 2017

15 Jan 2017  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Se pregătește o lege a amnistiei și grațierii. Ar scăpa o grămadă de oameni de la putere de cercetare și urmărire penală. O frază cheie “Odata intrata in vigoare amnistia, fie si pentru o singura zi, inceteaza toate procesele si se claseaza toate anchetele in curs care vizeaza infractiunile iertate prin amnistiere.”

Cum arăta mâncarea de petreceri prin anii 1970. Aș spune că în România încă arată așa.

Scandalul legat de dacă-i Nutella cancerigenă este în toi. Iată niște argumente că n-ar fi. Uleiul de palmier este acum în aceeași categorie de risc ca și alcoolul și carnea roșie, zice acest articol. Probabil că riscul este infim dacă mâncați ocazional, dar ar trebui să regândiți totul dacă aveți mereu Nutella în casă. Iată o alternativă: crema asta de ciocolată, de mai jos, are practic același gust ca și Nutella, se găsește la Mega Image, provine din ingrediente bio și conține nu doar ulei de palmier, ci ulei de floarea soarelui și ulei de palmier, adică mai puțin palmier. Cel puțin acum vreo 4 luni, când am luat-o, era la raft.

Julian Assange de la WikiLeaks s-a certat cu fanii care l-au acuzat că-i omul Rusiei. Asta după raportul care a spus că WikiLeaks a dat pe goarnă tot ce le-au dat rușii.

Cele mai bune fotografii subacvatice. E o întreagă lume în oceane și habar nu avem cum arată.

Moody’s va plăti despăgubiri de 864 de milioane de dolari pentru criza din 2007. Ei au fost una dintre agențiile de rating ce au dat rating foarte bun unor credite dezastruoase. Dacă ați văzut The Big Short sau documentarul Inside Job (ambele pe Netflix, al doilea este o capodoperă), știți la ce mă refer.

Liberty Media vrea să cumpere Formula 1. Șefii F1 se vor întâlni pe 18 ianuarie pentru a discuta dacă vând sau nu. Liberty Media este compania mamă a UPC-ului, apropo.

Polonezii au primit trupele americane cu brațele deschise. Pentru că știu foarte bine cum a fost sub ruși.

Bananele ar putea dispărea. Asta ar fi nasol, îmi plac mult înghețata de banane și jocurile sexuale.

Turcii au arestat 2 chinezi pentru implicare în masacrul de Revelion din clubul din Istanbul. Ceea ce sună ciudat, dar cei doi sunt uiguri (nu unguri), o minoritate din China de origine turcă și rit sunit. Și chinezii aveau niște probleme cu teroriști de origine uigură.

    12 comentarii

  1. Ma asteptam la o lege de genul asta. Ba chiar ma asteptam si la despagubiri pentru toti cei care au fost anchetati sau chiar suspectati, plus imunitate pe viata lor si rudelor pana la gradul 2 timp de 2 generatii, pentru ca li s-a patat numele.

    Liberty Global e compania mama a UPC. Liberty Media e o matusa

      (Citează)

  2. In primul rand nu e crema ” de ciocolata”.E o crema cu cacao care nu o califica drept ciocolata.E un fel de “untar” care ce sa vezi nu e acelasi lucru cu untul.Recomandarea ta e la fel de nefericita.Bio ala scris pe eticheta e praf in ochi.

      (Citează)

    • Ce unt?

      Eu zic de un fel de Nutella, dar făcută de alții. Iar acel bio se ia cu niște certificări, altfel nu-l poți scrie pe etichetă. Nu că ar conta, la cât zahăr au ambele, tot nasol e.

        (Citează)

  3. Sunt ani de zile de cand ne tot spun asta despre banane. Au mai disparut odata. Sper insa sa nu se intample.

    Legat de Polonia si SUA, E interesant de vazut cum vor evolua relatiile de vasalitate. polonezii nu sunt obisnuiti sa stea cu capul in jos.

      (Citează)

  4. Nu-mi place nici mie recomandarea ta, pare publicitate mascata (nu am o problema cu cea pe fata). Dacă are totuși palmier, atunci are substanța periculoasa. Toată chestia suna oricum a campanie de denigrare a Nutellei (campanii de obicei susținute de concurență – cum se întâmpla probabil la noi în cazul produselor Danone), Mega ar putea fi chiar inițiatorul. Dacă toată treaba a pornit de la acel supermarket care s-a hotărât sa scoată chestiile oficial declarate periculoase de pe raft, atunci e altceva (inițiativa e admirabilă, dacă a fost aplicată într-adevăr fără părtinire, lucru pe care cu greu l-aș crede, abia după ce as inspecta rafturile câteva luni bune.).

    În rest.. articolele tale îmi plac și ma ajuta foarte mult sa sintetizez din marea de informații.

      (Citează)

    • Da, s-a mișcat repede Delhaize, într-o singură zi mi-au dat și banii și au zis “bă, spune și de produsul nostru, conține mai puțin ulei cancerigen, pe ideea asta vrem să-i facem reclamă deși până acum nu am făcut la nimic altceva”. Am înțeles că azi le-au crescut vânzările cu 4000 de borcane pentru că l-am recomandat eu.

        (Citează)

  5. Abia aștept știrea ca cititul Daily Mail say știri panicarde îți dau cancer. Soon lads, soon!

      (Citează)

  6. Polonezii fac ce trebuie sa faca, avand in vedere pozitia lor intre dusmanul rosu si prietenul de azi neamt. Recent am auzit ca ar vrea sa ajunga pe la vreo 130-140 de multirol, probabil F16 SH, de nu o sa mai avem noi de unde sa mai gasim A/B-uri. Si noi stam cu gandul la inca o “escadrila” de 12 F16, cand acum vreo 10-15 ani erau peste 110 balalaici functionale, basca vreo cateva MiG 29. [Escadrila in ghilimele pentru ca de fapt asta inseamna de obicei 14-18 celule, ca nu ai niciodata disponibilitate 100%].

      (Citează)

    • Da, parcă vor să cumpere vreo 90 de bucăți.

      Cred că-și fac griji degeaba acum, la câți bani a băgat vestul în Polonia și ce companii au sediul sau afaceri acolo, nu vor fi lăsați pe mână rușilor. România, însă, o țară unde corupția a ținut la depărtare marile investiții, nu-i în aceeași situație bună.

        (Citează)

  7. Uiguri/unguri nu prea conteaza. Peste tot bozgorii astia fac probleme.

      (Citează)

  8. Daca imi permiti o alta recomandare de crema de “ciocolata” OK: cea Bio de la D.M. (500g) – are cel mai mare continut de alune din ce se gaseste pe la noi, chiar se simte la gust. Si restul ingredientelor par mai Ok.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus