un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

A treia zi după marea ninsoare lucrurile nu stau deloc bine pe străzile mici

14 Jan 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

30 comentarii

Am filmat din nou prin cartier, că poate vă fascinează imagini cu străzi înzăpezite. Este a treia zi după marea ninsoare, marile bulevarde sunt curate, dar prin cartiere se circulă greu, străzile sunt îngustate de zăpadă, iar în multe locuri sunt mormane mai înalte decât mine care au început să se transforme în gheață. Grădinile blocurilor sunt deja pline de zăpadă, iar cine nu și-a deszăpezit deja mașina va munci triplu în curând.

Am arătat în clip și strada Grigore Alexandrescu, una destul de circulată în zona Victoriei. Aceeași situație. Nici o acțiune oficială, nici un plan. Trăim ca sălbaticii din Africa, cu zăpadă de doi metri.

    30 comentarii

  1. Am fost ieri în București după ceva timp. Orașul asta e un haos total cu niște zăpadă căzută.

    Am fost cu mașina și pe bulevarde, și pe străduțe mai mici. Sunt parcați toți de zici ca e orașul atacat de zombie.

    Pana și la noi aici la provinciali a fost gestionata deszăpezirea mai bine.

      (Citează)

    • Zombie, bine zis. Așa arată oamenii care merg pe trotuare, încercând să nu cadă.

      Tu de unde ești și cum e pe acolo?

        (Citează)

    • Buzau. Si contrar asteptarilor, aici deszapezirea a fost ca la carte, sau cel putin pe unde am mers eu. Strazile au fost curatate imediat dupa ce s-a oprit viscolul, la fel ca si trotuarele.

      Se parcheaza si aici anapoda, da’ parca nu ca in bucuresti. Ieri pe Mihalache se circula doar pe linia de tramvai, in rest erau doar masini parcate si nameti de zapada.

        (Citează)

    • “aici deszapezirea a fost ca la carte”

      Unde? Pe Unirii si la Dacia, ca daca intri mai adanc, pe Stadionului, sau pe Marghiloman, lucrurile nu mai sunt asa roz.

        (Citează)

    • Bine, de fapt voi nu prea ati avut zapada in oras, de-asta s-a deszapezit asa bine.

        (Citează)

  2. Poate poetul a fost Grigore Alexandrescu, ca strada sigur asa se numeste

      (Citează)

  3. Eu sunt curios sa vad ce se intampla saptamana viitoare.Se va da drumul la scoli dar marti se anunta iar ninsoare.Daca Firea nu-si mobilizeaza minionii sa curete in jurul gradinitelor si al scolilor in week-end,urmeaza un mare circ

      (Citează)

  4. unele primarii din jud. Alba si-au achizitionat echipamente si masini de dezapezire din fonduri europene, practic se face economie la bugetul local de sute de mii de euro, platind pe timpul iernii doar consumabilele (sare, combustibil, salarii soferi), de vreo 2 ani se intampla minunea aceasta si nu mai stau la mila licitatiilor. Asta inseamna sa vrei sa fii gospodar nu ce face Firea … care zice mai bine stati voi cetatenilor acasa decat sa gasim noi solutii de strans zapada eficient, ia stati voi in case pana se topeste! Vorba aceea sa o dezapezeasca cine a nins-o!

    PS: Mobile Snow Melter e o masinarie minune am vazut-o actionand in Norvegia si Danemarca, chiar si pe stradute ;) poate citeste si face cineva o licitatie pentru primarie…

      (Citează)

    • uite ca au citi ;) dar se rezolva abia la anu’ … pana atunci admiram nametii

      Gabriela Firea: Ne pregătim să cumpărăm maşini de topit zăpada pentru anul viitor

      Gabriela Firea: Ne pregătim să cumpărăm maşini de topit zăpada pentru anul viitor
      ,,Capitala ar trebui să beneficieze de cel puţin câteva maşini care pot să topească zăpada rapid. O astfel de maşină am vizionat-o şi eu zilele trecute pe internet, mi-a arătat-o un specialist şi mi-a spus că ar fi bine să ne pregătim pentru anul viitor să achiziţionăm astfel de utilaje care, racordate la canalizare, ar putea să topească într-un timp foarte scurt o cantitate foarte mare de zăpadă”, a declarat Gabriela Firea.

      Declaraţia primarului general a fost făcută în contextul în care cele mai multe dintre trotuarele şi parcările din Bucureşti sunt acoperite cu mormane de zăpadă ce ating înălţimi de unu-doi metri.

      “Anul acesta, a nins foarte mult, cu strat de 65 de centimetri, nu am mai avut de câţiva ani un astfel de strat, asta nu înseamnă că nu trebuie să acţionăm. Ugenţa unu este pentru orice oraş eliberarea arterelor principale şi a instituţiilor, care trebuie să funcţioneze indiferent de vreme. Începând de ieri, chiar la prânz, am realizat o diagramă a Capitalei, pe sectoare, cartiere şi străzi pentru a putea să preluăm cât mai grabnic cu putinţă cantităţile foarte mari de zăpadă care au rămas în intersecţii, de asemenea în parcările tip spic şi în alte zone. Fiecare primar de sector cu care am discutat ieri, la comandament, a găsit deja suprafeţe de teren unde să depoziteze aceste cantităţi foarte mari de zăpadă.

      Se acţionează cu operatori manuali, cu soldaţi, jandarmi, sportivi, muncitori de la firmele de construcţii, deşinuţi pentru a prelua cât mai mult din cantitatea rămasă în Bucureşti în urma ninsorii abundente care a avut loc acum câteva zile”, a completat Firea.
      Cantitatea de zăpadă preluată de firmele de salubritate şi transportată pe terenurile virane este, însă, foarte mică, doar o parte din zonele centrale şi trotuarele marilor bulevarde ale Capitalei fiind curăţate în acest moment.

      ,,În primul rând, colectăm zăpada din intersecţiile mari, din intersecţiile importante, din staţiile de autobuz, refugiile de tramvai, apoi intrăm pe străduţele laterale. Deja am intrat pe străzile laterale. Se lucrează la foc continuu, fără întrerupere, de trei zile asta se face, şi noaptea şi ziua”, a declarat pentru MEDIAFAX Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

      În Sectorul 6 au fost efectuate, până vineri, la prânz, în total, 324 de curse pentru a transporta peste 3.000 tone de zăpadă.

      Reprezentanţii primăriei Sectorului 4 spun că de la începutul ninsorii firmele de salubritate au ridicat de pe trotuare şi străzi peste 6.000 de metri cubi de omăt, pe care l-au transportat pe două terenuri de la marginea Bucureştiului.

      Edilii de sector admit, însă, că nu se va putea interveni pe străzile secundare pentru a transporta mormanele de zăpadă acumulate în parcări şi pe trotuare deoarece costurile ar fi foarte mari, ceea ce înseamă că va depinde de administraţiile de bloc şi proprietari să degajeze omătul.

        (Citează)

    • Ai vazut asa ceva in Danemarca facand ce? Topea ploaia?

        (Citează)

    • 1. Cumpara la anul ca pana atunci isi face Pandele firma specializata in masinio de topit zapada si cumpara de la el la un pret bun
      2. Credeti ca fac canalizarile fata in Bucuresit? Atunci o sa avem alte probleme dar daca vedem potentialul turistic poate ne transformam in Mica Venetie
      3. Sunt autoritatile incapabile dar si pe oameni ii doare in cur. Am facut un tur al cartierului dupa ce mi-am dezapezit masina, la cateva blocuri administratiile aveau masini de zapada electrtice iar la fiecare bloc erau 2-3 oameni care dadeau zapade de pe langa masini/trotuare, asta in Piata Sudului ca in Tineretului erau toti la caldurica. In zona Romana/Victoriei la ambasade/firme nu a dat nimeni zapada nici acuma dar sunt prea smecheri ca sa-si ia amenda.

        (Citează)

  5. alex:
    Ai vazut asa ceva in Danemarca facand ce? Topea ploaia?

    asa esti tu de obicei in starea ta naturala?
    pt cultura generala dezapezirea e asigurata in toata Danemarca de concernul Falck (.dk)
    decat sa fii carcotas mai bine ai trece sa pui mana la lopata, snow blower etc. fiecare cu ce are…

      (Citează)

    • Dezapezirea unde? In Groenlanda? Ca in partea continentala ninge odata la 5 ani, si se topeste a doua zi. Tu te-ai uitat pe net si ai vazut cum topeau aia de la Falck zapada in Norvegia, te-ai uitat unde mai opereaza si ai zis ca si in DK o fi la fel. Desi e tara nordica in DK ninge foarte rar.

        (Citează)

  6. o fi nins fix cat am stat eu acolo, ce noroc pe capul meu! o data la 5 ani marea ninsoare si eu m-am sincronizat cu ea :(
    daca tu locuiesti acolo poate stii mai bine cum sta situatia, ce sa zic? e asa cum zici tu!
    important ca exista tehnologie iar la noi desi exista varianta fonurilor europene nu vrem sa avem asa ceva!…poate Radu va scrie un articol despre tehnicile eficiente de dezapezire cu toata ingineria din spate si poate cineva va citi mai sus pt ca dna Firea vine din media si primeste zilnic un raport de media in care se urmaresc fluxurile de stiri, inclusiv blogosfera.
    Asa ca e timpul sa va afirmati!

      (Citează)

  7. Eu stau in S3, Bucuresti si nu pricep cum de unele alei au fost curatate, dar zone pietonale de pe drumurile principale nu. Ma refer la bagat masina de dezapezire & venit pompier/jandarm pt asta.

      (Citează)

  8. in timp ce se astepta armata / jandarmii, in loc sa ne plangem pe FB ori sa filmam nametii cu niste camere 4k (mai mult de reclama la Sony) mai bine ne-am filma la lopata mutand zapada de pe acele zone pietonale, sau organizarea de evenimente pe FB gen “marea dezapezire” nu “marea bulgareala” cum s-a facut ieri prin parcul IOR…cand e la distractie cu mare placere iesim in frig, cand e de munca mai putin, deci puterea exemplului domnilor blogari!
    Exact ce ziceam mai sus sa va afirmati, puteti sa veniti cu propuneri, cu idei, dar implicati-va si in mod activ…daca o ardeti la caldurica in fata calculatorului cu un vin fiert si pizza sa stiti ca zapada din parcare dispare abia la primavara!
    Spor la treaba!

      (Citează)

    • +1.

      De bine de rau putem circula cu masinile dupa cod rosu de ninsori, insa si asa suntem nemultumiti si ne vaitam in loc ca sa punem mana sa facem ceva. La mine la bloc au iesit doi barbati de vre-o 50 de ani dimineata si au curata toata aleea, cand am plecat eu la munca ei deja terminase. Trebuiau sa astepte si ei dupa autoritati, nu-i asa?

        (Citează)

  9. Big:
    Buzau. Si contrar asteptarilor, aici deszapezirea a fost ca la carte, sau cel putin pe unde am mers eu. Strazile au fost curatate imediat dupa ce s-a oprit viscolul, la fel ca si trotuarele.

    Se parcheaza si aici anapoda, da’ parca nu ca in bucuresti. Ieri pe Mihalache se circula doar pe linia de tramvai, in rest erau doar masini parcate si nameti de zapada.

    in Buzau a nins mai putin, cel putin la prima ninsoare. Am plecat din Bucuresti vineri seara, imediat dupa ce s-a oprit ninsoarea si orasul era plin de zapada, pe centura abia se circula. in Buzau ninsese cam 20-30% din ce era in Bucuresti. drumurile erau blocate din cauza viscolului, nu a cantitatii mari de zapada.

    se vede si pe camera cam cat a nins, nu cred ca a curatat cineva fantana din dreapta si are maxim 1m adancime: http://jurnalul.ro/webcam/buzau-piata-daciei-276.html

      (Citează)

  10. Trăim ca sălbaticii din Africa, cu zăpadă de doi metri.

    asta trebuia sa fie titlul

      (Citează)

  11. Da’ mai schimbati bre subiectul. De cand a cazut prima ninsoare va lamentati mai rau ca niste babe, de parca ar fi prima iarna cu zapada in Romania (o tara in care, de altfel, clima e una tropicala). Dependenta de confort ne-a transformat in niste specii de primate vesnic nemultumite si carcotase. Bucurati-va de iarna, de zapada, de mersul prin nameti.

      (Citează)

    • primate puturoase/lenese vesnic nemultumite si carcotase!
      daca tot traim ca salbaticii din Africa, cu zapada de doi metri zic sa iesim toti in strada … la dezapezire.
      Ca lectie de viata un barbat fara picioare a iesit la deszapezire cu un foras, se intampla in sectorul 5 (sursa Digi24)

        (Citează)

  12. Cand faci o analiza a mareelor din baltile de la fiecare intersectie? Strazile principale mai sunt cum mai sunt, unele chiar curate. Dar la fiecare interesectie te astepti sa dai peste Titanic re-enactment.

      (Citează)

  13. Ghenovici Florin

    15/01/2017 la 7:38 AM

    Pai daca avem primar si guvern P.S.D!!!! Doamna Firea avea timp sa se pregateasca mai bine dar era ocupata cu impartitul functiilor catre apropiati! Cat despre bucuresteni, daca nu ati votat , aveti cea ce au votat ce care au iesit la vot!

      (Citează)

  14. Citisem acum o vreme pe un blog ca devenim niste fetite plangacioase, nu mai gasesc pe unde.
    A nins, a mai nins si, soc si groaza, o sa mai ninga. Mama ei de clima temperat continentala. Am pus mana pe lopata ca sa imi deszapezesca masina, am curatat intrarea la bloc si trotuarul la serviciu. Si o sa-i pun capatana-n bat aluia care parcheaza pe locul meu deszapezit, daca il prind [pana acum am prins 3].
    In Bucuresti S1 s-a intrat a treia zi pe strazile laterale, e ok, nu e nevoie de PR-ul PSD Greuceanu ca sa ne arate asta. Si, surpriza mare, muntii de zapada au inceput sa se topeasca a patra zi.

    Bomboana de pe coliva o pun aia care compara targuri de provincie cu Bucurestiul, ala nasol, murdar, prost administrat si in care vin sa lucreze si sa traiasca si sa se lamenteze.

    Hai ca maine incep scolile, ne vedem in trafic.

      (Citează)

  15. In Braila, ca niciodata, dezapezirea a fost de nota 10. Nu m-am asteptat ca asa ceva sa vina din partea unui primar PSD-it

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus