un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un mass shooting românesc în Palilula, cu un pistol produs în beciul casei

3 Dec 2016  ·

GÂNDURI  ·

21 comentarii

Dacă vă întrebați unde este Palilula, este un mic sat din județul Dolj, comuna Bucovăț. Vineri după-amiază un tânăr a folosit un pistol artizanal pentru a omorî doi oameni și a răni alți doi, după care s-a sinucis.

harta_palilula

Motivul este legat de parcare. I s-a cerut să mute mașina din fața unei porți. Tânărul, 28 de ani, “aflat în stare de depresie” (deși nu știu cum poate fi stabilit așă repede acest lucru) a scos pistolul și a tras.

Lăsând la o parte motivele banale pentru care poți muri în România, și mai îngrijorător mi se pare faptul că pistolul era artizanal, confecționat de criminal în subsolul casei. Nu-i nevoie de vreo tehnologie avansată pentru asta, ci doar de un strung și restul uneltelor specifice unui atelier mecanic, dar de ce ai face asta? De ce, dacă nu poți cumpăra un pistol în mod legal, decizi să-ți faci tu unul și să riști închisoare pentru posesie? Și de unde obții gloanțele?

Toate sunt indicii pentru probleme grave la mansardă, așa că nu mă mir că omul care și-a făcut un pistol în beciul casei a sfârșit prin a-l folosi. Dar vă dați seama câți nervi să ai, câtă furie strânsă, câtă nebunie, ca să omori doi oameni, să tragi după alți doi pe ulițele satului și apoi să te sinucizi în loc să-ți miști mașina de unde ai parcat-o?

sursa: Digi24.

    21 comentarii

  1. I s-or fi adresat intr-un mod nepoliticos oamenii aia…

      (Citează)

  2. Inseamna ca tu nu ai vecini care sa iti sugereze nepoliticos sa parchezi in mijlocul parcarii goale pentru ca locul lor e primul de langa gard. Ei stau de 40 de ani acolo si parcheaza acolo de 30.

    PS: Parcarea nu e de la ADP, nu are locuri marcate, e doar un loc viran de 20x20m.

      (Citează)

    • am eu. dupa ce m-am injurat cu ei de cateva ori + proces verbal cu politia pentru amenintari ca imi sparg parbrizul, am rugat un prieten sa aduca o dacie de pe care curgea rugina sa o parcheze pe locul “lor”. a stat vreo 3 ani acolo. imi crestea inima de fiecare data cand treceam pe acolo si se uitau duios la mine. nu erau siguri ca eu am fost tartorul.

        (Citează)

  3. Un idiot criminal te omoara si fara arme.

      (Citează)

  4. user: PS: Parcarea nu e de la ADP, nu are locuri marcate, e doar un loc viran de 20x20m.

    Daca stau bine sa ma gandesc, e o idee foarte buna. Ai mei au o Dacia Super-Nova pe care o folosesc pe post de debara.

      (Citează)

  5. Sună ca și cum spuneți că sunt justificate crimele.

      (Citează)

    • Iti dai seama ca daca s-ar legifera portul de arma ca-n USA (cum sustin unii dobitoci) ce palpitant ar fi sa iesi din caza zi de zi ??! Adrenalina pura!

        (Citează)

  6. nwradu:
    Sună ca și cum spuneți că sunt justificate crimele.

    Asta in cazul nu era deja clar ca lumea a innebunit de tot din cauza unor factori de stress precum lipsa unui loc de parcare… ia sa avem toti biciclete sa vezi ca nu mai tipa nimeni dar suntem departe de vest, la noi toata lumea e boier asa ca pentru o paine se urca in masina pana la Mega…deja am ajuns cimitirul masinilor din vest cu rable sa le punem si in cap dar pesemne ca in viitor vom avea cimitire si bai de sange in intersectii.
    Pustimea invata cum se construiesc armele si cartusele de pe youtube…cu ceva cunostinte de chimie te invata si cum e cu praful de pusca…viitorul suna RED!

      (Citează)

    • Si daca aveati loc platit(proprietate privata) inscriptionat cu opritor de parcare tot ati avea probleme la bloc. Raspunsul lor este “Si unde vrei sa parchez!”. Chemi politia ? O chemi…ii da amenda pentru incalcare de proprietate…dupa care iti gasesti cauciucurile taiate.El amenda sub 1600 ron , cat te costa un set de cauciuri. Avem prea multe maimute printre noi, ce nu pot intelege respectul fata de celalalt si nu mai vorbim de proprietatea celuilalt.

        (Citează)

  7. Or fi zis vecinii ceva, or fi injurat.

      (Citează)

  8. Scrie in articolele noi. Omul lua medicamente pentru o afectiune psihica.

      (Citează)

  9. Dumitru:
    Iti dai seama ca daca s-ar legifera portul de arma ca-n USA (cum sustin unii dobitoci) ce palpitant ar fi sa iesi din caza zi de zi ??! Adrenalina pura!

    Un fel de The Purge, doar ca zilnic.

      (Citează)

  10. Foarte buna asta, genial :) Am patit si eu de “n” ori chestia asta cu niste nesimtiti de se credeau stapani pe un loc (nici macar loc de parcare, o mini gradina cu pomi in spatele unui bloc) si au venit cu scandal. O sa tin minte ideea ta

    user:
    am eu. dupa ce m-am injurat cu ei de cateva ori + proces verbal cu politia pentru amenintari ca imi sparg parbrizul, am rugat un prieten sa aduca o dacie de pe care curgea rugina sa o parcheze pe locul “lor”. a stat vreo 3 ani acolo. imi crestea inima de fiecare data cand treceam pe acolo si se uitau duios la mine. nu erau siguri ca eu am fost tartorul.

      (Citează)

  11. Acum mai putin de o jumatate de ora se certau (cu amenintari si toate cele) pe un loc de parcare pentru persoane cu handicap un vecin (fara handicap vizibil, din cate stiu) si o alta vecina (tartora scandalurilor din scara) cu un domn de la un bloc alaturat (cred ca avea handicap).
    Cateodata mi se pare ca lumea este nebuna, nu mai reactioneaza normal (nici adultii, nici copiii), iar cu timpul lucrurile se degradeaza.

      (Citează)

  12. Problema parcării pare a fi foarte importantă, un stres continuu pentru majoritatea oamenilor. Mai adăugați încă vreo 3 astfel de chestiuni în viața cuiva și mă întreb când mai are timp să se bucure de lucrurile bune din viață.

    Și eu mă miram zilele trecute de faptul că toată lumea pare cu nervii întinși la maxim și toți vor să audă și să citească doar despre exemple mizere ale societății și despre cât de râu le merge altora, nu invers.

      (Citează)

  13. Walhala:
    Pe modelul lui Baselu cu copilul.

    Esti expirat.

      (Citează)

  14. Se tot discuta de problemele locurilor de parcare – acum cativa ani antreprenorul unui ansamblu de blocuri nu reusea sa vanda locurile de parcare (in interiorul complexului, cu poarta) la cateva mii de euro (era post criza deci preturile erau temperate)…

      (Citează)

    • Și unde am luat noi costa vreo 8.000-10.000 de euro locul. Scump rău. Acum dezvoltatorul le închiriază cu 100 de lei pe lună, că au rămas nevândute.

      Problema în România este alta: nu a fost niciodată o lege strictă privind parcările, una pe baza căreia să iei amenzi și să fii conștient că parcarea este un cost atașat mașinii ca și combustibilul. Străinii sunt conștienți de acest aspect și iau și parcarea în calcul când se gândesc dacă-și permit sau nu o mașină.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus