un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Timelapse cu imagini din satelit ale Bucureștiului

3 Dec 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Jucați-vă cu funcția Timelapse din Google Earth. Google a luat de undeva fotografii din satelit începând cu anul 1984 și le-a pus sub forma unui timelapse. Partea bună este că au imagini și cu România, chiar dacă cele vechi nu sunt foarte bune, dar suficiente pentru a vedea cum s-au modificat lucrurile pe aici.

Iată, de exemplu, cum s-a făcut Lacul Morii din București în 1985-1986. La est de lac puteți vedea și cum a evoluat zona rezidențială Roșu în ultimii ani (poate ar fi bine să le vizualizați pe desktop, pe mobil nu pot fi redimensionate anumite elemente). Apăsați Play:

Și zona de nord a orașului, în jurul aeroportului Băneasa:

Dubai:

Las Vegas:

Marea Aral dispărând detalii aici:

Aeroportul din Hong Kong:

Shenzen, patria electronicelor:

Explorați și voi ce zone vreți pe site-ul Timelapse.

Îmi cer scuze dacă v-a murit browserul :D

    4 comentarii

  1. oameni = termite / viermi?
    Tema de gandire pentru acasa…

      (Citează)

  2. Interesantă aia cu aeroportul din Hong Kong, zici că a fost făcută de ingineri olandezi. La fel cum au fost făcuți și palmierii din Dubai.

      (Citează)

  3. Shenzen pare sa aiba cel mai mare boom.

      (Citează)

  4. Andrei Daniel:
    Shenzen pare sa aiba cel mai mare boom.

    Las Vegas parca e un mucegai, asa ii vad eu dezvoltarea.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus