un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nume noi și vechi în Parlament

12 Dec 2016  ·

GÂNDURI  ·

23 comentarii

Un fel de ciocoii noi și vechi, cum ar veni. Ia să ne uităm un pic pe numele aleșilor, cu mențiunea că mici modificări ar putea surveni după algoritmul redistribuirii.

Elena Udrea n-a intrat în Camera Deputaților. A strâns doar 3.154 de voturi în București, unde a candidat ca independentă. Nu-i nimic, poate intră la pușcărie.

Theodor Paleologu, candidând tot ca independent, n-a strâns suficiente voturi. Nici Remus Cernea nu va fi în noul Parlament, strângând doar 4.260 de voturi în București.

Leon Dănăilă, celebru neurochirurg, pasager în metrou și având 83 de ani, este singurul senator PNL de București. Scorul mic din București le-a adus liberalilor un singur mandat, iar Dănăilă era primul pe listă. Iată-l mai jos într-o captură de ecran, întrebându-se probabil ce caută acolo în loc să se bucure de bătrânețe. PNL îi bagă în C.D. și pe Adriana Săftoiu, Eugen Nicolăescu și Ovidiu Raețchi, relicve politice care nu s-au remarcat niciodată prin nimic util societății, dar de asta PNL este în picaj în toate sondajele. Alina Gorghiu va fi senator de Timiș.

leon_danila

Din partea PSD București, în Senat ajung și Ecaterina Andronescu și Mihnea Costoiu. Prima nu mai are nevoie de introducere, al doilea este actualul rector al Politehnicii. Perechea a rămas celebră și pentru că i-au dat Patriarhului Daniel titlul de doctor honoris causa pe sub mână, fără a urma procedura normală, apoi scandalul a fost înăbușit prin tot felul de amenințări aduse profesorilor și studenților care contestau modul de acordare a distincției. Patriarhul Daniel, evident, n-a avut coloana vertebrală necesară pentru a refuza titlul odată ce a început acel scandal privind acordarea sa ilegală.

Dragnea este deputat de Teleorman și, dacă-l amenință bine pe Iohannis cu vreo suspendare, viitor prim-ministru.

Călin Popescu Tăriceanu și Traian Băsescu vor fi și ei senatori de București. Daniel Constantin, venit în ALDE pe filiera Partidului Conservator după ce a trădat pe acolo principiile lui Voiculescu, va fi deputat.

Robert Turcescu va fi deputat de Constanța din partea PMP. Omul care, în 2014, a încercat să facă Partidul Forță Bună și n-a strâns nici măcar 8000 de like-uri pe Facebook (spunea că îl înființează dacă strânge 50.000) a descoperit că poate ajunge la putere și pe ușa tradițională, fără social media.

La Camera Deputaților va fi prezentă Diana Tușa, cea despre care am scris că a inițial acel proiect de eliminare a antenelor telecom din preajma școlilor și spitalelor pentru că așa i s-a părut ei că ar fi o idee bună. Faptul că au râs toți de ea, inclusiv autoritățile care au explicat că astfel cel puțin Bucureștiul ar rămâne de tot fără semnal mobil, n-a contat prea mult. A demisionat din PNL, s-a dus la PSD. Succese!

USR duce în Senat trei oameni de care n-au auzit niciodată. Nicușor Dan va fi deputat; nu știu dacă asta îi va permite să mai fie și consilier în PMB. Cristian Ghinea, ministru al fondurilor europene sub Cioloș, va fi tot deputat USR. Cătălin Drulă, secretar de stat în Ministerul Transporturilor sub Cioloș, va reprezenta USR din partea județului Timiș; sper să continue treaba bună. În caz că vă întrebați, Clotilde Armand nu a candidat pentru Parlament.

Lia Olguța Vasilescu, primar al Craiovei, este acum deputat PSD. Avea nevoie de imunitatea aia, plus că cineva trebuie să respingă și legea anti-fumat.

Victor Ponta va fi în continuare deputat de Gorj.

În Maramureș, un loc de deputat a câștigat Viorica Cherecheș, mama primarului Cătălin Cherecheș din Baia Mare. Primarul respectiv a fost ales în timp ce era la închisoare pentru corupție, acum fiind în arest la domiciliu. Așa mare e dragostea băimărenilor pentru el încât au votat-o și pe mama stimatului domn în Parlament.

Verestoy Attila, acuzat de corupție de milioane de euro, a câștigat un nou mandat din Senat, că doar nu era să se întrerupă ceva început în 1990.

Mara Mareș, la doar 24 de ani, va fi deputat de Brașov din partea PNL. Deputat de Brașov va fi și Tudor Benga, fondatorul magazinului online de cărți Okian, din partea USR.

Imaginea zilei a venit din Buzău: un tânăr fără mâini, cu buletinul de vot în dinți, în fața urnelor, în timp ce 60% dintre români nu s-au prezentat la vot.

vot_buzau

sursa: Libertatea.

    23 comentarii

  1. Mandatul de consilier local este incompatibil cu cel de parlamentar, conform media Nicusor Dan este in pericol sa piarda locul de consilier general datorita absentelor.

    Olguta Vasilescu a fost doar locomotiva, greu de crezut ca renunta. Conform statutului, membrii parlamentului au imunitate pentru declaratii si voturi, pot fi cercetati pentru ORICE FAPTA savarsita in exteriorul mandatului =>orice ar fi facut ca primar poate fi cercetat fara incuviintarea camerei din care face parte.

    Despre restul s-avem succesuri

      (Citează)

  2. Si Ghita? Unde-i Ghita?

      (Citează)

  3. O cheama Clotilde nu Clothilde. Nicusor Dan isi va da demisia din pozitia de consilier general, oricum Firea & co. nu l-au lasat sa intre in nici o comisie. Si inca nu au aprobat inlocuirea lui Dumitru Dobrev, care a demisionat in septembrie.

    Mai ca m-as bucura daca Firea devine prim ministru, macar scapam de ea la Bucuresti.

      (Citează)

  4. “Social media” e o gluma buna sau mai bine spus, e o alta inventie numai buna de luat banii fraierilor. Sper ca atat politicienii dar mai ales advertiserii sa inteleaga faptul ca Facebook e o mare pacaleala si sa nu mai pompeze bani in like-urile vandute de Suckerberg. Spre exemplu Remus Cernea are pe pagina oficiala de Fb 148 de mii de like-uri. La alegerile de ieri a fost votat de 4 mii de romani.
    Elena Udrea a strand pe Fb 369 de mii de like-uri, iar la parlamentare de ieri a adunat 3 mii de voturi. Si lista cred ca ar putea continua.

      (Citează)

    • gigi:
      “Social media” e o gluma buna sau mai bine spus, e o alta inventie numai buna de luat banii fraierilor. Sper ca atat politicienii dar mai ales advertiserii sa inteleaga faptul ca Facebook e o mare pacaleala si sa nu mai pompeze bani in like-urile vandute de Suckerberg. Spre exemplu Remus Cernea are pe pagina oficiala de Fb 148 de mii de like-uri. La alegerile de ieri a fost votat de 4 mii de romani.
      Elena Udrea a strand pe Fb 369 de mii de like-uri, iar la parlamentare de ieri a adunat 3 mii de voturi. Si lista cred ca ar putea continua.

      Mie-mi plăceau ideile lui Cernea, dar nu l-am putut vota că nu-i în sectorul meu, deci comparăm mere cu pere.

        (Citează)

  5. Imi pare rau de Florin Catu ca nu a prins loc in Senat, si de Claudiu Nasui la camera deputatilor.

      (Citează)

    • Claudiu Nasui intra ca deputat (cel mai probabil intra 8 deputati USR in Bucuresti, iar el este pe locul 7)

      Citatul lui:
      “Din pacate nu-i pot da pe toti acum dar la Bucuresti, pentru Camera deputatilor ar fi:

      1. Nicușor Dan
      2. Cristian Ghinea
      3. Cristian Gabriel Seidler
      4. Oana Bîzgan
      5. Matei Adrian Dobrovie
      6. Claudiu Iulius Gavril Năsui
      7. Cristina Mădălina Prună
      8. Tudor Rareș Pop

      Si pentru Senat:
      1. Vlad Alexandrescu
      2. Cristian Ghica
      3. Florina Raluca Presadă
      4. Silvia Monica Dinică”

        (Citează)

  6. Nea Marin:
    Ghinea&Drula “sper sa continue activitatea buna”!
    Tu faci misto de noi, pezevenghiule!

    ce faci postacule?

      (Citează)

  7. Vezi ca pe neurochirurg il cheama Dănăilă, nu Dănilă. La cate a facut omul asta pentru oameni merita macar numele sa i-l mentionam corect.

      (Citează)

    • Acelasi lucru l-am remarcat si eu. Cand am deschis pagina nu aparea comentariul tau, nu as mai fi scris daca nu il vedeam. Si nu e o greseala typo, pt ca a facut-o de doua ori. Sincer, nu ma asteptam. Se vede ca dl Radu nu a auzit de ilustrul medic pana acum ;)

        (Citează)

    • Greșeala mea, da. E un fel de dislexie, probabil. De câte ori vreau să scriu “bloc” scriu blog și corectez apoi, unele cuvinte sunt pur și simplu pe vârful limbii.

      PNL probabil va mai lua vreun senator după redistribuire, dar cu 12% voturi în capitală, nu stau foarte bine.

        (Citează)

  8. DănĂilă, dl. Radu, nu Dănilă! Se poate?

      (Citează)

  9. Pentru ca tot filozofam:
    Cand veti ajunge la varsta mea poate veti avea ocazia sa vedeti mai bine ce ura are un impostor (unul care a trecut prin scoala ca gasca prin apa si ia decizii pentru multi) fata de unul care stie carte (sa-i zicem tehnocrat). Va ofer exemplul lui Petrini din “Cel mai iubit dintre pamanteni” de Marin Preda. Am vazut si in zilele noastre comentariile de la A3 in legatura cu Ciolos, care dupa mine este primul premier dupa Revolutie care stia aproape totul din primul minut al mandatului.

      (Citează)

  10. gigi:
    “Social media” e o gluma buna sau mai bine spus, e o alta inventie numai buna de luat banii fraierilor. Sper ca atat politicienii dar mai ales advertiserii sa inteleaga faptul ca Facebook e o mare pacaleala si sa nu mai pompeze bani in like-urile vandute de Suckerberg. Spre exemplu Remus Cernea are pe pagina oficiala de Fb 148 de mii de like-uri. La alegerile de ieri a fost votat de 4 mii de romani.
    Elena Udrea a strand pe Fb 369 de mii de like-uri, iar la parlamentare de ieri a adunat 3 mii de voturi. Si lista cred ca ar putea continua.

    Dai și tu niște exemple…. :)

    Fără social media Iohannis nu era acum președinte.
    Fără social media USR-ul nu făcea 9% la prima încercare de intrare în Parlament.
    Fără social media Ponta era și acum Prim Ministru. Și îți dau exemple din astea până mâine dimineața.

    De ce ai crede că cei care o urmăresc pe Udrea pe Facebook nu mai urmăresc și alți politicieni cărora să le dea votul?
    Și de ce ai crede că sunt toți din București, ca s-o poată vota?

      (Citează)

    • Deci castiga Iohannis sau nu? Ca nu vad cum Ponta era Premier si Presedinte in acelasi timp, sau totusi, castiga Iohannis alegerile dar ramanea Ponta Prim-Ministru inca 1 an si apoi inca 4, cel putin nu era Dragnea Prim-Ministru si Raluca Turcan liderul opozitiei.
      Mai e o problema, USR-ul nu lua 9%, insa erau sanse reale ca PNL sa intre in campania pentru locale la egalitate sau cel putin in marja de eroare vs. Firea fara USB in joc si nu ar fi pierdut timpul cu altele.
      Social media iti aduna 30 de caraghiosi in PIata Universitatii cu pancarte platite oricum de un “ONG” sa para hand made, care nici nu apar la TV, asta cu Social Media si care nici nu stiu de ce se afla acolo, aia care aduc 10.000 nu au nevoie nici de telefon mobil sau TV color sa mobilizeze gloata, ce sa mai zici de abonament la Fiberlink…

        (Citează)

    • @Paul.
      Evident ca putea sa castige si Iohannis alegerile in 2014 si Ponta putea sa fie si PM astazi. Nu e o contradictie.

      “cel putin nu era Dragnea Prim-Ministru si Raluca Turcan liderul opozitiei.” S-ar putea sa fie mai bine cu Dragnea decat cu Ponta. Ponta era prea mult bagat sub mantaua lui Ghita-SRI. Dragnea e asa cum e, dar pare ceva mai liber in decizii, pare dispus la unele compromisuri si nu pare ca vrea sa compromita relatia cu UE. Gruparea Ponta-Ghita-Palada-PRU-Romania TV parea capabila de mult mai mai multe. Raluca Turcan nu e liderul opozitiei, e doar un nume pe care a cazut magareata pana la congres (a avut cel mai mare scor in organizatia Sibiu si toti ceilalti barosani – Flutur, Falca, Bolohan – au refuzat strategic)

      “Mai e o problema, USR-ul nu lua 9%, insa erau sanse reale ca PNL sa intre in campania pentru locale la egalitate sau cel putin in marja de eroare vs. Firea fara USB in joc si nu ar fi pierdut timpul cu altele.”

      Inteleg ca aveti simpatii fata de PNL. Daca si cei din fruntea PNL gandesc ca dumneavoastra, treaba e clara. O sa avem un al doilea PNTCD.

      Votantii USR nu mergeau automat la PNL, cea mai mare parte ar fi stat acasa. Nu mai sunt votantii PNL, PNL i-a pierdut de mult. Nu ai votantii pe viata, oricat cred asta cei de la PNL. Nu ii mai poate mobiliza pe acei oameni, dupa ani si ani de decizii proaste. Dupa ce pui pe Sorin Rosca Stanescu sau Gigi Becali pe liste si “iti asumi”. Dupa ce il sustii pe Oprescu la primaria Bucuresti pentru al doilea mandat. Dupa ce votezi cot la cot cu PSD o gramada de mizerii si apoi te miri si tu de ce ai votat (alegerea primarilor intr-un singur tur e primul exemplu care imi vine in minte, dar sunt multe). Dupa ce candidatul tau la primaria Bucuresti arata cam asa Busoi-Orban-Marian Munteanu-Predoiu. Totul in decurs doua luni. Chiar si fara USR, credeti ca “gloabele” astea aveau sanse in fata lui lui Firea in Bucuresti?

      Daca cei de la PNL nu vor sa vada cate greseli de strategie au strans in ultimii 10 ani, e treaba lor. Pot sa continue sa dea vine pe USR, ca i-a facut sa piarda alegerile. Sau sa gandeasca ca trebuie sa stranga legaturile cu Antena 3, ca sa aiba “presa buna”, ca asa se castiga. Sau sa semneze chestii bizare cu Alianta pentru Familie. Sa se orienteze spre electortul rural. Sa se imbrace toti in daci pe timpul campaniei electorale si asa mai departe. Dar asta nu ii ajuta. Din contra.

        (Citează)

  11. Când vezi fotografia nu-ți rămâne decât să spui : 60% de jeguri care-și merita soarta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus