un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nico Rosberg se retrage din Formula 1 după ce tocmai a câștigat titlul mondial

2 Dec 2016  ·

AUTO  ·

12 comentarii

Are 31 de ani și conduce în Formula 1 încă din 2006, deci are ceva carieră în spate. Totuși, Button s-a retras la 36 de ani și după 16 sezoane de Formula 1, Felipe Massa la 35 de ani și după 14 sezoane în Formula 1. Prin urmare, Rosberg ar mai avea niște ani în fața sa, iar echipa nu cred că-l vrea afară.

Într-o conferință de presă la Viena, unde a primit oficial trofeul de campion mondial, Nico Rosberg a anunțat că se retrage din Formula 1 după acest sezon. Cum ar fi, și-a îndeplinit visul, a câștigat titlul mondial și acum vrea să petreacă mai mult timp cu familia.

Mă mir că face acest pas acum, cu titlul mondial în mână. Acest titlu mondial este cheia pentru un salariu mai mare, faimă și contracte bune de publicitate, din care practic își poate dubla salariul. Renunță la Formula 1 înainte de cel mai bun sezon și cred că familia i-ar mai fi putut răbda programul pentru încă un an.

Detalii găsiți și pe Formula1.com și F1-live.com

Mercedes nu a anunțat cu cine-l va înlocui. Sunt mai multe variante, zic eu:

  • Din top: Sebastian Vettel (german), Kimi Raikkonen, Fernando Alonso
  • Din noile talente: Ricciardo sau Verstappen sau Hulkenberg (german)
  • Un începător dintre cei noi și nu neapărat remarcați.

Cred că Mercedes ar prefera un pilot german, dar Lewis Hamilton probabil va dori să evite să fie coechipier cu un alt pilot de top, că ați văzut ce concurență a fost în acest sezon. Prin urmare, e posibil să nu-l vedem pe Vettel la Mercedes, dar nu m-ar mira să fie unul dintre cei trei Ricciardo, Versappen sau Hulkenberg.

feat_rosberg

    12 comentarii

  1. SHOCK AND AWE

    Probabil Wehrlein va prelua locul, e neamt, probabil nu o sa-i creeze probleme lui Hamilton, e sub contract cu ei deja (nu mai trebuie “cumparat” de altundeva). Nu ca deja n-ar fi coada formata la usa lui Toto Wolff…

      (Citează)

  2. “Mă mir că face acest pas acum, cu titlul mondial în mână. Acest titlu mondial este cheia pentru un salariu mai mare, faimă și contracte bune de publicitate, din care practic își poate dubla salariul. Renunță la Formula 1 înainte de cel mai bun sezon și cred că familia i-ar mai fi putut răbda programul pentru încă un an.”

    My friend, asta se numeste burn out. Numai el stie ce a sacrificat. Oricum nu cred ca se pune problema ca ramane pe strazi sau muritor de foame. Vine dintr-o familie in care si tatal lui a fost campion asa ca latura financiara sunt sigur ca a contat foarte putin in decizia asta. Oricum, bravo lui ca a putut lua decizia asta. Sa nu uitam ca si in alte sporturi se practica asta, Marion Bartoli s-a retras si ea dupa primul GS castigat.

      (Citează)

  3. Nu inteleg de ce trebuie gandit totul asa de superficial.
    Pentru nivelul la care a ajuns, banii chiar nu reprezinta un tel. Nu cred ca e interesat de un salariu mai mare si/sau de faima.
    Ca sa fii pilot de F1 trebuie sa fii tip-top, un sportiv de inalta clasa fizic si mai ales mental.
    Cred ca omul vrea sa si “traiasca”.

      (Citează)

    • Mie mi se pare că pierzi mult dacă iei titlul mondial și apoi nu participi și în sezonul următor, cel în care ești vedeta principală.

        (Citează)

    • Eu cred ca pierde doar stres si presiune. Omul si-a atins scopul, acum isi vede de viata. Daca era vorba de bani, se putea lasa mai repede si sa nu-i lipseasca nimic nici lui si nici copiilor lui.

        (Citează)

  4. nwradu:
    Mie mi se pare că pierzi mult dacă iei titlul mondial și apoi nu participi și în sezonul următor, cel în care ești vedeta principală.

    Era vedeta principală doar până la prima cursă. După aia vedete sunt cei care conduc în clasament.

      (Citează)

  5. Nu cred ca vor tine cont in alegerea unui al doilea pilot de parerea lui Lewis. Si oricum ar fi, il fac multi cocalar, increzut, etc…dar este cel mai bun in momentul acesta, e un racer adevarat, asadar nu prea conteaza pe cine aduce langa el. Probabil o sa imi sara multi in cap, dar fiecare cu parerea lui. Eu il urmaresc de multi ani pe Lewis si este foarte bun.

      (Citează)

  6. mai bine te retragi in glorie, faima si bani ca sa te poti bucura de viata alaturi de familia lui si crestera copilui…un neamt orientat si echilibrat care stie cand sa se opreasca…nu face ca Schumi :(( care ce-a fost si cum a ajuns doar pt ca nu a stiut sa spuna STOP si sa apese frana cand a fost cazul…
    cat despre Lewis e doar ceva mai bun ca ceilalti oricum generatia actuala de piloti sunt ca niste pusti obsedati de curse pe PS4… mult tehnologie, telemetrie, assisturi…doar reflexele si nervii tari sa ai…talent am vazut la tanarul Max Versappen…in rest nu ajung la nivelul anilor de glorie cu Senna & Co

      (Citează)

  7. Din top: Sebastian Vettel (german), Kimi Raikkonen, Fernando Alonso
    Din noile talente: Ricciardo sau Verstappen sau Hulkenberg (german)

    Niciunul. Toti au semnat deja contracte pentru 2017. Wehrlein e cea mai plauzibila varinata in acest caz.

      (Citează)

  8. A luat singura decizie posibilă. Pare surprinzătoare, dar nu e. Toată cariera lui a fost în umbră lui Lewis. Coșmarul lui a început când Niki Lauda l-a adus pe Hamilton la Mercedes, să-i fie coechipier. Hamilton l-a bătut permanent, la toate capitolele, ii era net superior, câștigând de fiecare dată duelurile de pe pista. Titlul de anul asta l-a castigat nu pt.ca era mai bun, ci pt.ca Hamilton a avut multe probleme cu motoarele si in consecință, titlul mondial i-a cam picat în brațe. Rosberg e conștient de asta si a găsit corect momentul retragerii, pt.a iesi onorabil. Altfel, rămânea cu o umilință cruntă. Urmăriți reacțiile multor cunoscători sau implicați în Formula 1,reactii care apar peste tot prin presa internațională. Rosberg nu are vana de campion. Nu are forță psihica pt.asta, si conștientizarea acestui aspect, l-a ajutat să ia decizia. De altfel, n-a avut nici curajul să-i spună în fața lui Toto Wolf ca renunța, preferând să o facă plângând, la telefon. Tipic Rosberg.

      (Citează)

  9. Nu e chiar asa. Da, Hamilton a avut mai multe probleme tehnice, dar au fost si cateva curse in care Ham a plecat prost, din pole position, iar Rosberg a castigat cursa.

    Iar in ultimele 4 curse Rosberg s-a multumit sa faca doar ceea ce era necesar pentru a castiga campionatul, fara sa riste evenimente neplacute atacandu-l pe Hamilton.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus