un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Netflix a anulat serialul Marco Polo

19 Dec 2016  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

După două sezoane ce-au produs o mare pierdere de bani, Netflix a tras linie și a anulat serialul Marco Polo, în caz că nu ați aflat deja această știre.

Păcat, era una dintre cele mai bune producții ale lor, Game of Thrones-ul de pe Netflix, cum ziceau mulți. Am urmărit ambele sezoane imediat ce-au fost disponibile și mi-au plăcut mult. Serialul avea personaje plăcute, era bine jucat, avea decoruri superbe, te introducea în lumea tradițiilor mongole și chineze, iar diversele intrigi de la curtea lui Kublai Khan se îmbinau foarte bine.

Acum îmi pare rău că serialul s-a terminat în coadă de pește la finalul sezonului 2, fiind chiar un mister legat de ce se întâmplă cu mai multe personaje după un atac misterios. Chiar și fără o continuare din partea Netflix, vă recomand să-l vedeți.

Cei de la Netflix spun că au pierdut 200 de milioane de dolari cu acest serial. Cum poți pierde bani când îl vinzi contra-cost abonaților? Prin faptul că ai costuri foarte mari de producție, care sunt de fapt o investiție, investiție ce nu atrage însă numărul nou de abonați pe care-i sperai și nici audiențele necesare. Poate că nici n-au reușit să-l vândă altor posturi TV, cum au făcut cu House of Cards, de exemplu, tot din aceleași motive.

Poate că este un semnal că serialele ce includ și scene prea sângeroase sau prea erotice nu pot fi foarte rentabile atunci când îndepărtezi publicul prea sensibil sau familiile ce vor să se uite, cu mic și cu mare, la un show bun? Mă gândesc că și Game of Thrones a avut niște probleme similare după ce a dus prea departe anumite scene din anumite episoade. Poate că aceste tipuri de seriale ar trebui să ia în considerare că reprezintă entertainment, nu slasher movies, și că pot spune o poveste la fel de bună și fără mațe pe afară și scene lungi de sex.

sursa: Digital Trends.

    6 comentarii

  1. fu bunisor, m-am uitat cu placere.

    pentru cine vrea sa citeasca despre mongoli de la o autoritate in domeniu si scris bine:

    https://www.goodreads.com/book/show/93426.Genghis_Khan_and_the_Making_of_the_Modern_World

      (Citează)

  2. Chiar era super serialul.. pacat :(.

      (Citează)

  3. Nu s-a terminat in coada de peste, e serial istoric :))

      (Citează)

  4. nu mi place nimic de la netflix. Niciodata in viata lor nu vor face ceva comparabil cu hbo si bbc.

    p.s. biziday e super ok

      (Citează)

  5. Foarte bun ,foarte captivant! Pacat ca nu sa mai produs

      (Citează)

  6. Ciprian Popescu

    01/02/2018 la 3:54 PM

    daca e prosti si fac filme despre personaje imaginare…, de-aia nu se vinde! ia sa fi facut ei un serial despre vijelie sau guta sau chiar micutul adrian ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus