un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ford prezintă noua Fiesta (plus un video aniversar la Craiova)

2 Dec 2016  ·

AUTO  ·

9 comentarii

Hai să încep cu clipul video, că-i frumos. Ford a sărbătorit la Craiova nu doar ziua națională, ci și 40 de ani de existență a fabricii. A făcut-o cu un clip tip Gymkhana care începe arătând toate modelele produse la Craiova, și continuă cu un tur de fabrică și câteva sărituri spectaculoase..

Mașina este condusă de Simone Tempestini de la Napoca Rally Team, campion mondial la WRC Junior și campion național de raliu.

Îl puteți vedea rotindu-se și în jurul modelului Ecosport, care din 2017 va fi produs și la Craiova.


Cu o zi înainte, Ford a prezentat noua generația Fiesta. Aceasta este cea mai bine vândută mașină Ford în România, așa că o vom vedea cât de curând pe șosele în număr mare.

ford_fiesta_2017_3

Noua Fiesta vine în echiparea Trend și în alte patru versiuni: Vignale, ST (modelul sport), Titanium și Active, care este un crossover. Vine cu sistemul de comunicații și divertisment SYNC 3 și va oferi și un sistem de sunet premium Bang & Olufsen Play, plus diverse tehnologii de siguranță.

Design-ul are mai puține muchii, ba chiar aș spune că are o oarecare influență japoneză, cu un aspect fluid. Senzația este în primul rând acceptată de capota centrală ce nu mai are acele linii centrale. Iată modelul Titanium:

ford_fiesta_2017_7ford_fiesta_2017_8

ST-ul sport:

ford_fiesta_2017_4ford_fiesta_2017_5

Vignale, care-i numele liniei de top pentru modele Ford:

ford_fiesta_2017_14ford_fiesta_2017_15

Active, care este ceva mai înaltă, un concurent pentru Sandero Stepway, mă gândesc eu:

ford_fiesta_2017_1ford_fiesta_2017_2

Interiorul arată bine, are un ecran tactil de 8 inchi, sistem de sunet de calitate cu 10 difuzoare și 675 W putere, iar tehnologiile de la bord includ un sistem de detectare a pietonilor, asistență activă la parcare și opțiuni premium precum acoperiș panoramic din sticlă. Mai poți avea și sistem de recunoaștere a indicatoarelor rutiere, fază lungă automată, tempomat adaptiv, avertizare pentru unghi mort, menținerea benzii de rulare și avertizare la părăsirea ei și avertizare la intersectarea cu trafic perpendicular.

ford_fiesta_2017_16
ford_fiesta_2017_10

Tot pe această mașină va fi disponibilă și o versiune îmbunătățită a motorului Ecoboost de 1 litru care poate dezactiva unul dintre cilindri dacă nu-i nevoie de putere în astfel de momente, activarea sau dezactivarea acestuia fiind posibilă în 14 milisecunde. Motorizările sunt benzină Ecoboost 1 litru și 100/125/140 CP, benzină 1,1 litri și 70/85 CP, un diesel TDCi de 1,5 litri și 85/120 CP. Este disponibilă și o transmisie automată.

    9 comentarii

  1. Pe capota laterala sunt sau nu linii ca nu-mi dau seama din poze?

      (Citează)

  2. Ti-o iei Radu?

      (Citează)

  3. Imi place mult trapa!

      (Citează)

  4. Cate crossovere are ford? :)

      (Citează)

  5. L-au stricat de tot. Pai cum arata actuala Fiesta ST si cum arata asta ? Cand am vazut-o prima data am zis ca au scos vreo versiune electrica, ceva.

      (Citează)

  6. arata bine la interior, un mare progres, fiesta si focus aveau cele mai anoste si slab-calitateive interioare…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus