un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum să-ți pierzi fără urmă telefonul într-un avion

14 Dec 2016  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

22 comentarii

Cursa Torino – Roma, acum vreun an. Un tip din grupul nostru are telefonul în mână și, la aterizare, chiar înainte ca roțile să atingă pista și să simțim acea mică zdruncinătură specifică, își pune telefonul pe scaunul gol de lângă el.

Șocul aterizării a făcut telefonul să sară de pe scaun și să alunece înainte prin cabină, printre scaunele din fața sa. Nu l-a mai găsit niciodată.

Să nu credeți că n-a încercat. Cum nimeni din avion n-a ridicat telefonul în aer, zicând că l-a găsit pe jos, proprietarul a presupus că încă o fi pe podea, pe la picioarele oamenilor, pe sub vreun scaun.  Înainte ca avionul să oprească la terminal, a sărit din scaun și s-a dus în față de tot, la stewardeze, ca să le spună ce-a pățit. Acestea, odată ce-au trecut peste șocul inițial al faptului că un pasager s-a ridicat înainte de a se stinge semnalul și au înțeles explicația, au cooperat cum au putut, dar fără a fi de mare ajutor.

Când avionul a ajuns la terminal, restul pasagerilor s-au ridicat în picioare, a fost cuplată scara, am părăsit cu toții avionul. Niciunul dintre pasageri nu a predat echipajului vreun telefon găsit pe jos, ceea ce deja începea să arate ciudat.

Ne-am îmbarcat în autobuz și au început vreo 10 minute de așteptare. Șoferul aștepta ca stewardezele să-i dea semnul de pornire, semn că are toți pasagerii la bord. Omul nostru își căuta între timp telefonul pe jos, în patru labe printre scaune. După un timp a apărut o stewardeză și a făcut semn autobuzului să plece, că mai durează.

După alte 10 minute, apare și omul nostru la terminal, fără telefon. Ne-a pus că a căutat de două ori pe sub scaune, plus a treia oară ajutat de o stewardeză, și n-a găsit nimic. Telefonul era pe airplane mode, așa ca nu putea să se sune. Ne-am dus cu toții la biroul companiei aeriene din zona de sosire, dar nu adusese nimeni acolo vreun telefon. O oră mai târziu decolam spre București.

După cum văd eu lucrurile, sunt două variante: cineva a văzut telefonul la picioarele sale, l-a pus în buzunar și a ieșit cu el din avion. Asta cere mult sânge rece, că doar ai martori în jur, plus că trebuie să ai mare ghinion ca telefonul scăpat de tine din mână să ajungă tocmai la picioarele unei astfel de persoane.

A doua variantă este că telefonul a căzut în vreo gură de aerisire sau prin vreun fald al mochetei de pe podea și acolo va rămâne până la vreo etapă de modernizare a avionului. Sau poate că la următoarea decolare avionul se înclină în direcția opusă, telefonul iese de pe unde s-a “ascuns” și un pasager norocos primește un iPhone 5. Cum era blocat și pe airplane mode, n-ar putea să-l contacteze pe proprietar nici dacă ar vrea asta.

avion_scaune

    22 comentarii

  1. Era avion doar cu romani?

      (Citează)

  2. Eu am pățit ceva similar pe o cursa București Amsterdam Tarom dar cu final fericit. Soția a uitat iPadul pe scaun sau in buzunarul din fata. Am ajuns la hotel am sunat la aeroport dar au zis ca nu au găsit nimic. Am blocat iPadul in Apple Store. Apoi după 24 de ore ne suna o stewardesă care a făcut corelația între nr de telefon din rezervare si obiectul găsit. Ni l-au dat la întoarcere la obiecte pierdute.

      (Citează)

  3. Am patit si eu chestia asta pe o cursa Barcelona-Cluj. Dar telefonul e forever lost. Si inclin sa cred ca prima varianta e cea castigatoare.

      (Citează)

  4. daca era un no name mai avea sanse, dar cand a vazut romanasul iPhone…iti dai seama ca nici nu mai stia cum il cheamam de bucurie…nu l-a cautat/blocat cu aplicatiile alea periculoase de la Apple?

      (Citează)

  5. Giovani:
    daca era un no name mai avea sanse, dar cand a vazut romanasul iPhone…iti dai seama ca nici nu mai stia cum il cheamam de bucurie…nu l-a cautat/blocat cu aplicatiile alea periculoase de la Apple?

    Cum ar putea să facă asta dacă era pe airplane mode?

      (Citează)

  6. Aseara am cumparat o paine si 5 felii de parizer. Mi-am facut 2 sandvisuri, fiecare cu ccate 2 felii. Azi dimineata nu am mai gasit a 5a felie. Exista 2 explicatii, ori a mancat-o cineva, ori am pus la unul din sandvisuri 3 felii in loc de 2. Dar o sa-mi fac un blog sa dezbat acolo aceasta maaaare problema.

      (Citează)

  7. Foarte rau daca la aterizare era cu telefonum in mana, cu atat mai grav daca il pune pe scaun. Poti prinde un gol de aer/schimbare de directie/altitudine si se transforma in “proiectil”. De aceea bagajele se pun in compartimentul lor sau sub scaunul din fata, de asta esti prins cu centura si copii la fel. Ambalajele/gunoaiele sunt stranse de personalul de bord.
    Faceti un experiment asemanator intr-un autobuz/metrou la ora de varf, oare il mai gasiti? ;)

      (Citează)

    • La asa mesaj nu pot sa cred decat ca esti intre aia 45,xx%.
      Proiectil, daca se lovesc 2 avioane dar in cazul ala nu cred ca mai conteaza.
      Nu mai ramane decat sa zbori odata cu avionul ca sa descoperi cand se pun centurile.

        (Citează)

  8. “trebuie să ai mare ghinion ca telefonul scăpat de tine din mână să ajungă tocmai la picioarele unei astfel de persoane”

    intr-un avion cu romani, i loled.

      (Citează)

  9. deplictis:
    Aseara am cumparat o paine si 5 felii de parizer. Mi-am facut 2 sandvisuri, fiecare cu ccate 2 felii. Azi dimineata nu am mai gasit a 5a felie. Exista 2 explicatii, ori a mancat-o cineva, ori am pus la unul din sandvisuri 3 felii in loc de 2. Dar o sa-mi fac un blog sa dezbat acolo aceasta maaaare problema.

    O idee buna,poate nu mai atarni pe aici pufnind pe nas.

      (Citează)

  10. Garantat l-a palmat cineva.

    Am patit exact acelasi lucru, intr-un transfer shuttle in Antalia. Am uitat telefonul in buzunarul din fata scaunului. Desi am iesit ultimul din autobuz, la 10 min dupa asta, soferul se jura ca n-a vazut nimic. Era un blackberry super blocat, dar ce sa stie taranul ce-i sofranul.

    Tot asa, eram cu un coleg, veneam acasa cu avionul. El era mandru ca-si luase niste boxe portabile din duty free. Pacat ca le-a uitat pe scaun in avion cand a coborat. Desi coborase ultimul din avion, cand s-a intors a gasit doar cutia!! Stewarzi de gasca, ce sa zic.

      (Citează)

  11. Who puts the phone on an empty seat for landing? Honestly…

    Măcar era la primul zbor, sau care poate fi scuza pentru o așa gogomănie?

      (Citează)

  12. gandilosu:
    La asa mesaj nu pot sa cred decat ca esti intre aia 45,xx%.
    Proiectil, daca se lovesc 2 avioane dar in cazul ala nu cred ca mai conteaza.
    Nu mai ramane decat sa zbori odata cu avionul ca sa descoperi cand se pun centurile.

    Nu am zburat cu avionul intr-adevar, dar am prins 3 aterizari amanate fix inainte de atinge pista, care s-au lasat cu 2 lesinuri. Am prins compartiment de bagaje care s-a deschis inainte de aterizare, o avut treaba nea Caisa acolo si bineinteles ca s-a trezit altcineva cu o poseta in cap cazuta de sus.
    Inauntru lucrurile par statice , dar avionul zboara la cateva sute de km/h.

      (Citează)

  13. Cand lumea va realiza ca defapt cu un iphone blocat nu mai poti face mare lucru…. nu se va mai bucura la el si poate va cauta sa-l inapoieze .
    Pana atunci insa il tine de bibelou.

    Sper ca si restul de producatori sa imbunatateasca masurile de blocare a dispozitivelor asa incat aceste situatii sa fie cat mai putine.

      (Citează)

  14. Nu stiu cum e la iphone dar eu pe telefonul Android mi-am trecut adresa de email in: Settings > Security > Lock screen message, astfel cine îmi găsește telefonul știe cum sa ma contacteze chiar dacă nu are parola de deblocare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus