un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva oferte la whisky

30 Dec 2016  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Știu, vin acum la spartul târgului, dar nu m-am mișcat suficient de repede. Totuși, poate profitați de vreuna.

În Kaufland aveau whisky Ballantine’s la 1 litru la 60 de lei. Prețul este foarte bun pentru acea cantitate. Atât ar trebui să coste și în Cora, apropo.

Tot în Kaufland, whisky J&B (tot un scoțian blended, al treilea în topul vânzărilor după Johnny Walker și Ballantine’s) tot la 1 litru costă tot 60 de lei. Luați de care vreți, de care găsiți.

În Lidl am văzut Glenfiddich 12 ani la 95 de lei. E foarte bun prețul pentru un magazin uzual.

glenfiddich_12_lidl

În Cora Sun Plaza, același whisky costă 110 de lei, de exemplu. Au însă acolo și Glenfiddich de 15 ani, sticlă plus două pahare, la 191 de lei. Nu-i un preț nemaivăzut (pe finestore.ro este 179 lei), dar e la raft, nu cu livrare după Revelion. Din tripleta Glenfiddich clasică (12, 15 și 18 ani), mie cel de 15 ani mi se pare cel mai bun.

glenfiddich_15_cora

Bineînțeles, nu-i nici o garanție că dacă mergeți în magazinele numite veți și găsi produse la raft, poate s-au terminat de mult. Au însă și alte oferte, o tărie la preț redus tot iese de pe undeva.

    15 comentarii

  1. Cam tarziu, dar daca pleci de acasa, tot gasesti ceva. O tuica de pufoaica si tot nu ramai cu mana goala. :)

      (Citează)

  2. de unde naiba atata Glenfiddich, sunt pline toate super/hypermarket-urile, inclusiv la metro era la aceeasi oferta ca la lidl. sa fie contrafacut?

      (Citează)

    • Sunt sanse mari sa fie contrafacut. Acum vre-un an ma contraziceam cu un prieten legat de cat de bun e Glenfidich-ul, diferenta era ce el il cumparase din supermarket de la noi, eu de afara, dupa ce i-am adus o sticla luata din dutty free din Viena a recunoscut ca e cu totul alta bautura

        (Citează)

  3. La 60 lei litrul nu am incredere. Poate sa ramana pe raft. Chestie personala.

      (Citează)

  4. jules, ăsta e, bre, pretul peste tot. Probabil ca ai ramas cu idei de acum 20 de ani, ca numai bogatanii isi permit whisky. Nu mai e chiar asa smecherie. Vorbim de whisky-ul marci populare, ca asa exista, ca la vinuri, si exemplare de mii de euro bucata.

    Mai scumpa e o tuica de Zetea, daca vrei ceva finut. Daca nu ai baut, iti recomand sa cauti palinca de caise de la Zetea. Este in jur de 160-190 de lei sticluta de 500ml. O sa o tii minte! ;)

    P.S. Off topic: Radu, sper ca ai in pregatire articolul “Evoluția blogului în 2016 – trafic, cele mai citite articole…” Multumesc pt experienta din acest an, mult succes in continuare! Un An Nou cu bine pentru tine si intreaga comunitate de cititori si hateri de ocazie de pe nwradu.ro!

      (Citează)

    • Da, dar vor apărea în primele zile din 2017.

        (Citează)

    • @motanes cumva inteleg punctul tau de vedere. Dar eu sunt trecut prin produse contrafacute. Cumva am un apetit pentru ele. Si na, pur si simplu nu vreau sa mai aud de wiski la 60 de lei. Fie el si Ballantine’s care e o clasa sa spunem cu alt target.
      Tuica nu-mi place. E o chestie personala. Chiar ma intrebam daca cumpara cineva alea extrem de scumpe din magazine. Se pare ca da :)
      Tepe si contrafaceri am gasit si in magazinele mari in trecut. Mai rar, dar am gasit. Cand ai in familie ingineri in chimie alimentara cu destule cunostinte despre producerea diverselor bauturi, as merge pe mana lor cand imi spun ca ce am luat nu pare a fi “original”.
      Acum in magazinele mari nu apar prea des astea, desi am banuiala ca mi-am luat-o cu vreo doua ocazii.
      In schimb cand am cumparat din magazinele de buget gen penny cam 50% erau contrafacute. Si vorbim de magazine ma izolate de prin tara, nu Bucuresti.
      Prefer sa dau mai mult si sa am putina incredere ca iau ceva facut acolo unde trebuie. Asa ca in general eu ma orientez spre Metro pentru cumparaturi de genul. Desi exista diferente de pret uneori maricele fata de Auchan/Carefour pentru aceleasi bauturi.
      In rest, daca descoperim o contrafacuta luata de la un magazin serios, frumos ar fi sa o returnam si sa cerem lamuriri. Stiu, e cu bataie lunga si ramanem cu teapa luata, insa magazinele mari cam tin cont de plangerile astea.

        (Citează)

  5. Lagavulin ai vazut pe undeva?

      (Citează)

    • Lagavulin nu se vinde la raft in Romania. E totusi pret de probire 300 lei

      Pentru cine vrea sa incerce ceva bun ce se gaseste la raft recomand:

      Aberlour (de 12 ani gasiti la Crf) in jur de 150 lei
      Glenlivet (de 12 aka Founders rsv gasiti la Crf) in jur de 120 lei

      Mai recomand pentru cunoscatori un Bourbon de calitate gasit tot in CRf, pe care pevremuri il gaseam doar in Billa: Makers Mark.

        (Citează)

    • Vezi că nu-i chiar așa.

      Lagavulin e de nișă, că are 16 ani, e afumat și costă ceva mai mult, așa că se găsește greu. Îl au Mega Image din Băneasa, de exemplu, plus cam toate magazinele de băuturi din malluri. Chiar nu-i greu de găsit. Online e și mai ieftin.

      Aberlour e bun, da. Recomand și eu dacă vreți “altceva”. La fel și Scapa și Oban.

      Glenlivet Founders Reserve nu are 12 ani. Cred că n-au mai avut suficient whisky de 12 ani, așa că au făcut acel Founders Reserve ca model entry-level; e un amestec de butoaie cu vârste neprecizate. Încă sunt prin stoc și sticle de Glenlivet 12 ani.

      Treaba asta cu eliminarea vârstei am văzut-o la mai multe mărci, cel puțin pentru edițiile de 12 ani. Cred că se bea atât de mult whisky încât nu au suficiente butoaie. Macallan, Highland Park și alții au început să scoată vârsta de pe ele.

        (Citează)

  6. Am patit sa iau whisky contrafacut de la diplomatic shop din primaverii atunci cand am luat vreo 40 de litri in urma cu 2 ani deci in preajma sarbatorilor de iarna cresc si sansele de a lua teapa

      (Citează)

  7. Eu vreau rom, sa fac cola si rom.

      (Citează)

  8. Glenfiddich ala e adus de Alexandrion narecum sa fie contrafacut !

      (Citează)

  9. Eu mai găsesc oferte pe https://www.bauturi.ro
    Au preturi mistoux si livrarea este free, în Bucuresti.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus