un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noutăți de la Carrefour: generezi facturi, verifici preturi și plătești direct cu telefonul, plus oferte de Black Friday (p)

7 Nov 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

16 comentarii

Carrefour investește tot mai mult în tehnologie, introducând aplicația Carrefour Pay, disponibilă pentru Android și iOS, care are trei funcții din care două sunt foarte utile, exemplu perfect de cum te poate ajuta tehnologia să economisești timp:

Scanner de prețuri – scanezi eticheta produsului cu propriul tău telefon și-ți spune cât costă. Funcția asta este super tare pentru că uneori nu găsești la raft prețul produsului, iar verificatoarele de preț din magazine sunt puține și bine ascunse.

De exemplu nu mai recent de săptămâna trecută am găsit la Vinuri o sticlă foarte atrăgătoare, o fetească neagră din 2011, premiată prin România dar era o sticlă stingheră acolo la raft, fără o etichetă de preț. Verificatorul de preț era la ceva distanță, tocmai la raionul de haine, și am pierdut mai mult de 5 minute căutându-l (costa 27 de lei, not bad at all). Așa că acum voi putea scana singur orice am chef.

Generezi factura fiscală din aplicație – scanezi cu telefonul codul de bare de pe bon și se generează automat factura fiscală, care-ți va fi trimisă pe email.

Nu știu dacă ați luat facturi din Carrefour până acum, dar de obicei implică o așteptare lungă la “casa centrală” și dictat datele companiei. Acum le introduci în telefon și-ți generezi chiar tu factura, ceea ce este super rapid și poate fi făcut de oriunde. Funcția asta din aplicație este o idee mega-genială!

Plătești cu telefonul la casa de marcat – introduci în aplicație datele cardului, iar la casa de marcat scanezi cu telefonul un cod QR pus acolo. Telefonul va ști automat să plătească de pe card banii pentru cumpărăturile tale.

Ultima funcție este și ea foarte bună, că poate ai uitat portofelul sau cardul acasă, dar primele două sunt cu adevărat binevenite. M-am jucat chiar și acasă cu scannerul de prețuri, care oficial folosește locația ta pentru a determina în ce magazin ești, ca să-ți spună prețurile de acolo, dar acasă mi-a spus cât costă produsele la cel mai apropiat Carrefour de mine, adică unul mai mic la Șincai.

Aplicația este securizată cu un cod PIN, iar datele despre carduri nu sunt stocate în aplicație, ci pe serverele lor securizate. Securitatea tranzacției este aceeași ca la orice plată online, este procesată prin Romcard șamd. Sunt toate detaliile în Help și în Termenii programului. O puteți instala de aici.


De asemenea, nu neglijați Black Friday la Carrefour. În fiecare am rețeaua de hipermarketuri a avut reduceri multe și bune pe zona de electro-IT, iar marile hipermarketuri (Vulcan, Veranda etc) au zone asemănătoare cu ale retailerilor de profil în acest domeniu. Puteți vedea online diverse reduceri la adresa carrefour.ro/blackfriday, iar produse noi se adaugă periodic.

De exemplu, un cuptor cu microunde Sharp este redus de la 329 lei la 184 lei, o placă de păr Babyliss de la 249 la 119 lei, blender la 64 de lei, au laptopuri ieftine și vedem ce-o mai urma, că reduceri sunt până pe 29 noiembrie. Mai multe promoții veți găsi în marile magazine Carrefour, așa că mai degrabă mergeți acolo în această lună. Țin minte că în fiecare an au fost “mormane” de televizoare, roboți de bucătărie, ba chiar și electrocasnice mari, toate cumpărându-se în număr mare.

carrefour_black_friday

 

    16 comentarii

  1. Apropo de genarat facturi. La Carrefour-ul din Grand Arena au un automat de generat facturi – un touchscreen + imprimantă + cititor de coduri de bare. Bagi bonul, ți-l scanează și pe urmă doar introduci datele de facturare (dacă ai mai făcut facturi, se preiau automat)

      (Citează)

  2. Eu astept cu interes momentul in care toate super/ hiper / mega marketuri vor pune umarul la a face o platforma ce permite compararea preturilor :)

      (Citează)

    • Nu cred că ar conta așa mult. În București poți alege, dar în țară de obicei ai un hipermarket și atât în orașul tău.

      În plus, preturile din fiecare magazin diferă chiar și în funcție de astfel de factori, concurența din zonă.

      Și apoi, degeaba reiese că la X e mai ieftin cu 10 lei decât la Y un coș mediu, dacă pierzi mai mult timp sau benzină până acolo.

        (Citează)

  3. verificatorul de pret este super

      (Citează)

  4. Naspa.Ar trebui sa pot scana produsele si sa creeze un mini “plasa” virtuala si apoi sa platesc din aplicatie.

      (Citează)

    • Și pierzi timpul la ieșire să te verifice cineva că ai plătit exact ce-ai pus în coș. Pentru din astea există carrefour-online.ro

        (Citează)

    • Există aşa ceva la Kaufland Barbu Văcărescu. Scanezi produsele cu telefonul şi la sfârşit afişează un cod de bare pe care îl prezinţi la o casă specială. Mi se pare genial. Nu verifică nimeni că ai plătit ce ai pus în coş, nu ştiu cum funcţionează chestia asta

        (Citează)

  5. Sunt in Carrefour, scanez aleator 10 produse. 5 ok 5 produs inexistent. Oricum, arata mai bine decat pocnitoarea de aplicatia alui Kaufland. Misto e cand ma duc la alt magazin, scanez pret (produse comune) si vad diferenta.

      (Citează)

  6. Am folosit-o in Carrefour Vulcan. Este foarte buna pentru aflarea preturilor. Pentru facturi, pe bonul primit nu e niciun cod de bare sa fie scanat. Trebuia sa ii specific ca vreau genul asta de bon ?

      (Citează)

  7. Wow , daca e chiar asa cum spui devin fan Carrefour, chit ca mi-s mai peste mana decat concurenta. Am sa testez asta.

      (Citează)

  8. Mda, bagi cardul la ei in app, dar certificat PCI nema.

      (Citează)

  9. Încercat aseară sa o folosesc pentru prețuri in Vitantis. Nu a vrut să dea niciun preț, că nu a văzut locația. Pe care nu o poți selecta, iar gps nu ai, că e ești în clădire

      (Citează)

  10. Am instalat si eu aplicatia, am bagat si datele noului card abia facut de cateva saptamani de la Raiffeisen Bank, chiar faina aplicatia si abia astept sa o incerc. Ma gandesc ca anul viitor poate scoate si Lidl, Auchan si care mai este si bagate toate intr-un portofel electronic poate chair si compara preturile din magazine Fain..

      (Citează)

  11. Redeschid discutia despre investitia Carrefour in tehnologie. Am instalat si utilizat aplicatia pentru verificat preturile produselor din magazine. Era o aplicatie foarte utila avand in vedere delasarea lucratorilor de la raft din magazin care nu actualizau de fiecare data etichetele cu preturile produselor. Spun ca era o aplicatie buna deoarece de prin luna august aplicatia nu mai merge. Cand o deschid imi spune ca telefonul nu este sigur. De acelasi lucru se plang mai multi utilizatori (vezi commentariile de aici https://play.google.com/store/apps/details?id=com.carrefourpay.ro&hl=en) si din aceeasi perioada (inca din luna august).
    Da Carrefour investeste in tehnologie si de trei luni nu sunt in stare sa dea un raspuns la problemele ridicate de utilizatori.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus