un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Gabriela Firea a găsit vinovatul pentru haosul din București: primarul interimar Sava, că era din PNL

23 Nov 2016  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Să râd sau să plâng? Acum ceva vreme, la doar o săptămână după ce spuneam că cei din PSD nu-și asumă faptul că Oprescu a fost omul lor, doamna primar Firea a găsit vinovatul pentru întârzierile masive din infrastructură: primarul interimar Răzvan Sava, care era de la PNL. Înțeleg, de altfel, că nu-i prima oară când face asta.

Dacă nu vi-l aduceți aminte pe Sava, nu vă speriați, abia a avut timp să fie observat. Sava a condus Bucureștiul din noiembrie 2015 până în iunie 2016, adică între arestarea lui Oprescu și alegerile locale. Conform doamnei Firea, în aceste 6 luni a distrus orașul, iar cei 7 ani și jumătate sub Oprescu nu au nici o legătură, desigur!

Acum vreo trei luni Firea spunea că termenul de finalizarea a Arcului de Triumf a fost oficial mutat pe 31 octombrie 2016, dar monumentul este ca și făcut, nu-i nici o șansă de alte întârzieri acolo. Pe 31 octombrie Primăria a extins termenul reconsolidării până la 31 decembrie 2018, semn că Arcul de Triumf nu doar că nu va fi gata anul acesta, dar poate nici anul viitor. Ce naiba, poate că nici în 2018! Poate că parada va trece pe sub el, dar amenajările interioare, muzeul, pasajul subteran șamd nu.

Primarul Firea a dat cu această ocazie vina pe fostul primar interimar Sava. Și-a editat apoi postarea de pe Facebook și i-a scos numele acestuia din ecuație, dar Facebook ține un istoric al modificărilor, așa că iată mai jos evoluția:

firea_sava

Link. După cum vedeți, se contrazice singură când dă vina pe Sava deoarece tot acolo spune că lucrările trebuiau finalizate până în august 2015, adică în mandatul lui Oprescu. Acesta nu le-a terminat la timp, iar Sava le-a preluat deja masiv întârziate. Și nu-i caut scuze lui Sava, care nu mi s-a părut niciodată că ar avea experiența pentru a conduce orașul, dar acum chiar nu văd cum poate fi vina sa.

Mă aștept ca în curând doamna Firea să procedeze ca la alegerile prezidențiale din 2014, când arăta imagini dintr-o secție goală prezentând-o ca fiind “lângă Londra”, deși era la 200 de kilometri distanță. Probabil peste câteva luni se va filma în fața Arcului de Triumf din Paris și-l va prezenta ca fiind cel din București, finalizat în glorie sub conducerea ei.

Doamne-ajută! /\

Articolul acesta a fost scris la început de noiembrie, dar l-am tot amânat la publicare. Ideea este că aș vrea să încep să văd ceva măsuri concrete de la noul primar. Înțeleg, autobuze nu se pot cumpăra peste noapte, dar altceva a făcut? Ceva? Orice? A propus vreun sens unic, a implementat vreo măsură din cele promise în campanie, a cerut poliției să rezolve ceva prin oraș, a început vreo lucrare, a schimbat ceva în modul de lucru al primăriei?

Că au trecut aproape 5 luni de mandat. Un om cu idei, care câștigă voturile, începe de a doua zi să le implementeze, dar eu despre Firea n-am reținut decât că a vizitat șantiere și a oprit Via Sport.

Plus, desigur, asta și asta:

Cred că o să-l regretăm pe Viorel Lis, probabil cel mai bun primar al orașului. Și asta spune multe.

    19 comentarii

  1. Ca orice psd-ist care se respecta, tovarasa primar va face fix nimic! Va da din gura, va manca c… cu aplomb in fiecare saptamana, va da vina pe oricine i se nazare, iar la sfarsitul madatului realizarile ei vor fi egale cu ZERO. Asta daca intre timp nu care cumva o rezolva anumite institutii si ne scapa de vrajeala ei de doi bani.

      (Citează)

  2. Auzi, parca decalasera termenul de finalizare pana in decembrie 2016. Eu am inteles de la stiri ca de anul asta trebuie sa treaca parada militara de 1 decembrie pe sub arcul de triumf.
    Ce ma surprinde la firea este lejeritatea cu care da declaratii aiurea:
    -dupa castigarea primariei a spus ca pasajul piata sudului va fi gata pana in toamna 2016, dupa care a devansat termenul foarte lejer cu inca 1 an jumate
    -la fel si cu arcul de triumf, de la finalizare in 2 luni, mai dam de la noi inca 2 ani.
    Cred ca madam firea vorbeste fara sa gandeasca in prima faza si dupaia e trasa de maneca de angajati/consilieri din primarie care ii spun cum sta de fapt situatia.
    Plus ca mi-a placut maxim faza cu luatul banilor de investitii de la prelungirea ghencea si dat la festivalul rodica popescu bitanescu, artista poporului care o lingea in fundulet pe firea in emisiunile electorale de la antena 3. Ok, inteleg, ai luat bani de la investitii ca oricum nu apuci sa ii cheltui anul asta si se pierd, dar nu iti plati din ei datoriile de campanie, asa pe fata.

      (Citează)

    • Calificarea lu’ tanti e știristă cu accente de purtătoare de cuvânt(sau de minciuni ţinând cont de partid) așa că nu e nimic nou aici. Face ce știe.

        (Citează)

  3. Eu cred ca la finalul mandatului, realizările ei vor fi negative, nu zero. Pt București. In mod sigur pt partid vor fi bune…

      (Citează)

  4. Poate ramane iar bortoasa si intra in prenatal…

      (Citează)

  5. In urma cu aproape 6 luni Firea declara asta: “În jumătate de an se va vedea că se vor schimba lucrurile în Bucureşti. Într-o jumătate de an se va circula mult mai uşor în Bucureşti.”

    Eu nu stau in Bucuresti ca sa-mi dau seama daca si-a respectat promisiunea, dar din ce vad pe Twitter si Facebook e cam la fel ca autostrada suspendata a lui Oprescu.

      (Citează)

  6. Pentru cine nu a apucat sa citeasca Top 300 Capital, madam firea este numarul 1 in clasamentul Top Nu Stiu Cate Femei de Succes. No. 1! O sa-mi iau inima in dinti si o sa citesc reportajul, sa aflu succesurile lui tanti, si cum a reusit inaintea altora care chiar au reusit sa faca ceva in viata, gen urmatoarele, nu stiu, …… 49 de locuri.

      (Citează)

  7. Aceleași promisiuni de câcat și nu se va face nimic în 4 ani.

      (Citează)

  8. Arcul de Trimf – construit intr-un an, renovat intr-un deceniu.

    Poate sufera de sindromul manole. Poate daca o zidim pe Firea in el se rezolva mai repede.

      (Citează)

  9. Arcul de Trimf – construit intr-un an, renovat intr-un deceniu.

    Poate sufera de sindromul manole. Poate daca o zidim pe Firea in el se rezolva mai repede.

      (Citează)

  10. Firea a iesit primar asa cum a iesit si Trump presedinte.
    O merita americanii, o merita si bucurestenii.

      (Citează)

  11. Imi pare rau, cel mai bun primar a fost Basescu, ceea ce e si mai trist. A produs chisocariada – s-au daramat mii de tonere si chioscuri de tabla care sufocau trotuarele; a produs prima starpire in masa a maidanezilor, cativa ani dupa el s-a putut inca respira omeneste si fara frica in Bucuresti, pana cand s-a umplut iar orasul; a pornit proiectul podului Basarab, incheiat cu tam tam de lepra de Oprescu. Astea asa, care imi vin rapid in minte.

      (Citează)

    • Ai dreptate. Pe partea de infrastructura mie mi-a ramas in minte Videanu cu bordurile lui cu tot. Tin minte ca in perioada baselu-videanu au fost renovate de la 0 toate marile bulevarde, inclusiv cu refacerea fundatiilor si terasamentelor.

        (Citează)

    • Din pacate si eu ma numar printre cei care cred ca Basescu a fost un primar care a facut ceva. As mai adauga linia 41, care e mai tot timpul plina, deci s-a dovedit utila. Cred ca asta e ultimul mare proiect pentru transportul in comun, ceea ce este f trist. Nu imi amintesc de noi linii de tramvai, metrou autobuz deschise intre timp.

      Daca se vrea ca orasul sa fie mai respirabil si mai putin sufocat de masini, trebuie investit in transportul in comun si nu in crearea de pasaje si noi largirea de bulevarde.

        (Citează)

  12. way off topic: ce s-a intamplat cu likeurile de la commenturi???

      (Citează)

  13. a facut festivalul de teatru bitanescu. deci…capitala culturala

      (Citează)

  14. alxzen:
    Arcul de Trimf – construit intr-un an, renovat intr-un deceniu.

    Poate sufera de sindromul manole. Poate daca o zidim pe Firea in el se rezolva mai repede.

    You, I like you!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus