un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole bune de citit – 13 noiembrie 2016

13 Nov 2016  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Procentul fumătorilor în SUA a scăzut la 15%. Ceea ce mi se pare foarte mic, că vorbim de țara care a făcut fumatul cool. Și ca să vedeți ce dificilă este lupta împotriva fumatului, în 10 ani procentul a scăzut de la 21% la 15%, iar fumatul este în continuare “the leading preventable death cause”.

Cioloș a fost deranjat că n-a putut plăti în lei pe o cursă Ryanair de la București la Timișoara. E vina lui că merge cu low-cost, nu cu avion cu girofar. Sincer să fiu, mă mir că nu folosesc transportatorul național, dar dincolo de asta, Ryanair nu a oferit nici un motiv bun pentru care nu poate încasa în lei pe o cursă internă. Serios, comunicatul lor este un fel de “ghinion, așa este”. Asta e, ei pierd bani.

Cei din Muntenegru spun că rușii au vrut să le asasineze premierul pro-NATO. Miza este accesul în Marea Adriatică.

O bombă pierdută în 1950 s-ar putea să fi fost găsită acum. E interesantă povestea, e o bombă ce arată ca una nucleară, dar încărcată cu TNT pentru că făceau doar exerciții militare. Noroc că n-a fost reală, dar cine știe, poate doar așa au declarat atunci pentru a nu speria publicul.

Cât de greu este să găsești bonă sau menajeră cinstită. Aparent, te fură în draci.

14 deserturi minunate făcute cu pâine prăjită. Băi, ce-i acolo! Vreau și eu!

Articole despre Trump președinte: Câștigă frica, De ce l-a votat America, Facebook a indus în eroare, bula despre Facebook, a schimbat oare acest fotograf soarta alegerilor?, 100 de fotografii din mandatele Obama.

Un Ferrari 250 GTO se vinde cu 56 de milioane de dolari. Are un pedigree impresionant, dar 56? milioane?

McDonald’s a lansat un burger cu Nutella în Italia. Că doar e patria Nutella. La noi am văzut opțiunea de a adăuga jalapeno în orice sandviș pentru 0,5 lei.

A apărut un trailer Star Wars Rogue One cu câteva scene în plus. E pentru piața japoneză, dar vine cu câteva chichițe interesante.

    7 comentarii

  1. Ca sa scada cu 6 procente au investit zeci de miliarde in campanii si bineinteles in cercetare si studii clinice. Dar costurile salvate pe termen lung sunt uriase. In Romania nu se poate odata ce marele companii cumpara parlamentarii ca sa voteze ce vor ei. Ginditi-va cat ne-a trebuit ca sa adoptam legea antifumat. Una dintre ultimele tari din UE care o adopta. Ne meritam soarta.

      (Citează)

    • Aiureli. In afara de costurile “salvate” (ce o fi patit cuvintul “ëconomisite”?) fracturi logice peste tot. Daca tu crezi ca doar in Romania marile companii de tutun platesc politicieni esti nu doar naiv, ci si rauvoitor gratuit. Iar americanii… sa spui ca e in continuare prima cauza a deceselor, e doar politica.

        (Citează)

  2. Emil C:
    Aiureli. In afara de costurile “salvate” (ce o fi patit cuvintul “ëconomisite”?) fracturi logice peste tot. Daca tu crezi ca doar in Romania marile companii de tutun platesc politicieni esti nu doar naiv, ci si rauvoitor gratuit. Iar americanii… sa spui ca e in continuare prima cauza a deceselor, e doar politica.

    Nu uita de cuvantul “preventable” – cauza CARE POATE FI PREVENITA. Spune-ne t care e pe locul 1 atunci, ca pari in tema.

      (Citează)

  3. O tona de articole de presa “explicative” care nu fac decat sa incerce sa ascunda adevarul, prin omisiune:

    La alegeri, albii au votat majoritar Trump, pe toate categoriile.

    – albii cu studii superioare au votat 54% Trump, si doar 39% Hillary, in pofida mistificarii ca numai rednecksii il voteaza
    – femeile albe au votat 54% Trump, nu prima femeie presedinte
    – albii fara studii au votat 72% Trump

    A fost ceva gen albii cu studii superioare au gandit ambele variante si au ajuns la concluzia ca ce propune Trump e mai bine.

      (Citează)

    • Albii nu sint imuni la idiotenie.
      Nici femeile.
      Sa te mindresti cu ce propune trump (ziduri la granite, etc) e o idiotenie.

        (Citează)

  4. problema cu bonele si menajerele e ca absolut toate cinstite si competente au plecat in vest, nu neaparat faptul ca nimeni nu reglementeaza meseriile astea

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus