un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

BVB organizează un seminar unde poți cunoaște brokerii pentru a afla direct de la ei despre bursă (p)

4 Nov 2016  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Concursul Bursei de Valori București numit Condus de Randament, cel al cărui mare premiu este o mașină Dacia Duster bine echipată, a început recent, dar încă se pot face înscrieri până la 16 decembrie. Concursul ține până pe 17 februarie, așa că e timp suficient să vă dovediți priceput la tranzacții pe bursă chiar și cu un start mai târziu.

Am descris pe larg mecanismul de concurs, dar în principiu procesul este foarte simplu:

  1. îți alegi un broker. Conform legii, nu poți tranzacționa direct pe bursă, ci numai prin intermediul unui broker autorizat pentru asta. Lista brokerilor este aici.
  2. te înscrii în concurs, precizând brokerul ales
  3. faci tranzacții la bursă. În funcție de brokerul ales, îi comunici acestuia prin telefon sau Internet sau alte mijloace ce acțiuni să cumpere sau să vândă.

Asta e tot. Dacă la finalul perioadei te afli în top și respecți regulamentul, poți câștiga de la o Dacia Duster Laureate la voucher de 3000 de euro în cumpărături, o vacanță de 5 zile și alte premii oferite de BVB.

Cei de la BVB știu că în toți pașii de mai sus etapa cea mai misterioasă este alegerea brokerului, ceea ce sună de parcă te-ai înrola pe un site de dating. Brokerii sunt simpli intermediari necesari prin lege, iar pentru a-i cunoaște pe toți în vederea alegerii unuia, BVB organizează un seminar în data de 17 noiembrie, la ora 17, la sediul Camerei de Comerț și Industrie a României din Bd Octavian Goga 2.

Acolo vor veni reprezentanți ai mai multor case de brokeraj, își vor prezenta activitatea, vei putea dialoga cu fiecare, îți vor putea explica de ce ei și nu alții sunt cei mai potriviți, vei putea alege unul pentru mai departe. Detaliile despre seminar sunt pe site-ul oficial bvb.ro, participarea este gratuită, trebuie doar să vă înscrieți în formular.

Acum, dincolo de concurs și cine tranzacționează cel mai bine și ia un Duster, revin la ideea care mi-a plăcut mie cel mai mult: este o ocazie perfectă de a învăța mai multe despre cum funcționează bursa, indiferent că vă doriți să tranzacționați în viitor sau nu și fără o legătură cu sumele respective. Am văzut în articolul anterior că unii ziceau și de tranzacționat la bursele străine, e treaba fiecăruia ce și unde face și care sunt sumele necesare (o singură acțiune Tesla costă 200 de dolari, chit că-i pe scădere), dar baza se învață aici, la BVB.

În acest scop, citiți cursul lor online, vă învață toți termenii, ce-i bursa, ce sunt acțiunile, brokerii șamd. Lecția 6 explică, de exemplu, cum să citiți burtierele acelea de apar pe ecranele de la bursă și inclusiv pe la unele canale de știri, plus alte simboluri precum variația între prețul curent și cel al zilei anterioare, maximul din ultimul an șamd. Dacă nu pentru concurs, măcar pentru voi, citiți acele lecții.

dacia_duster_bvb

 

    2 comentarii

  1. În anul 2016 încă se mai dau ordine de buy/sell prin telefon? De webtrader sau de metatrader 4 nu a auzit nimeni? :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus