un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Trei (ok, patru) tipuri de fotografii de pe Instagram

27 Oct 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Instagram pare să-și fi găsit, într-un final, calea sau menirea și lucrurile s-au aranjat acolo pe câteva direcții clare. Eu identific trei tipuri de fotografii pe această platformă.

FOTOGRAFIILE BUNE

De la o vreme văd fotografii tot mai bune pe Instagram. Sunt momente când admir fotografie după fotografie și dau like după like, ofticat că nu prind și eu astfel de scene.

Serios acum, o fi încă perioada concediilor și sunt mai multe cadre superbe în ochiul oamenilor? Deși multe sunt din România, oare e un semn că se mai înfrumusețează locurile? În mare parte, este și meritul meu că am ales să urmăresc mai ales români care fac fotografii bune (și pițipoance, că rubrica NSFW nu se scrie singură), dar Instagram crește văzând cu ochii la acest capitol.

Sunt multe momente când vreau să-mi ocup timpul cu ceva, dar într-un mod simplu, așa că imaginile frumoase sunt mai bune decât un text sau ceva amuzant. Instagram a început să răspundă foarte bine acestei nevoi.

A photo posted by Raluca (@libe.lulu) on

STORIES

Partea asta nouă de Instagram Stories mă atrage foarte mult și o urmăresc cu plăcere. În caz că nu știați, Stories sunt acele pictograme din partea de sus a aplicației, unde apar fotografii și filme publicate special în acel mod și care dispar automat după 24 de ore. Cu o apăsare pe ecran treceți la următoarea secvență, cu un swipe la următoarea persoană.

Mie mi se pare o zonă gândită fix pentru fotografii fără pretenții, pentru imagini de genul “iată ce mai fac și unde sunt”. Și am încercat să folosesc și eu tot mai mult asta, că de exemplu la un testdrive fotografiile cu mașina sau schimbătorul ei de viteze parcă nu sunt de Instagram ăla mare, dar de Stories merg foarte bine.

Instagram Stories a ajuns să fie și principalul mod în care “consum” video, că multe secvențe de pe acolo așa sunt.

SELFIE-uri

În ce-i privește pe unii, mulți la număr, Instagram și-ar putea schimba numele în Selfiegram. Asta e tot ce postează ei, selfie-uri, și culmea este că nu-și dau seama că toate sunt la fel, că de obicei se fotografiază din unghiul bun și sunt prea puțin vizibile diferențele de haine sau fundal.

Eu nu-mi fac multe fotografii. De fapt, de prin concedii e minune dacă mă întorc cu zece fotografii cu mine, de obicei silit să le fac, iar atunci sunt de genul “eu la …”, nu “iată cum arăt astăzi”.

Nu înțeleg de unde-a venit acest narcisism, dar Instagram îl scoate la iveală din mulți. Și urmăresc multe femei frumoase, genul pe care nu te deranjează să le vezi în fotografii, dar sunt la fel în fiecare fotografie! Chiar ar putea posta aceeași fotografie periodic, că nu și-ar da nimeni seama. Se ajunge la ridicol.

Bonus: POZE DEOCHIATE

Ptiu, unde a ajuns lumea asta, maică! Dacă Facebook are niște reguli ridicole privind ce imagini poți pune acolo, pe celelalte rețele sociale deținute de ei nu există prea multe limite, iar femeile acelea din NSFW-ul aproape zilnic fac niște Instagram Stories de zici că-s filme softcore. Priviți ce trebuie să îndur uneori:

    5 comentarii

  1. Doamne cât de greu poate fi … :)))

      (Citează)

  2. aia cu fotografiile tot mai bune tine mult de tine. cum spuneai, feed-ul il construiesti tu. Instagram prinde, si ma bucura asta.

      (Citează)

  3. Ador Instagram! Pentru fotografiile bune pe care le vad zilnic, urmarind fotografi din orice colt al lumii. Si pentru ca sunt flatata cand fotografi cu multe “k” de urmaritori apreciaza vreuna din postarile mele. Nu cu mine, ci ale mele :)
    Nu-i inteleg pe cei care pun acelasi selfie si pe Facebook si pe Instagram, cu hashtag-uri ridicole, doar doar ii vede cat mai multa lume. Bleah!

      (Citează)

  4. Domnul Radu, pozele sunt deocheate, nu “DEOCHIATE”

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus