un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Seria Zenfone 3 vine cu mai multe modele, inclusiv unul ultra-performant

25 Oct 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Stați un pic, că Zenfone 3 n-a fost singurul model din generația a treia de telefoane lansat de Asus recent, cum credeam eu când am scris review-ul său. Nu, nu, la conferință au fost prezentate mult mai multe modele, inclusiv unul cu un hardware mai bun decât al celor de top de astăzi.

ZENFONE 3 DELUXE cod ZS570KL

Modelul Deluxe arată foarte bine, fiind finisat cu atenție la tot felul de detalii precum marginea tip “diamond cut”, adică o prelucrare subțire pentru a-i da o linie de design observabilă în lumină. Carcasa integral metalică se remarcă și prin faptul că a ascuns “dungile” antenelor, iar pe margine are o grosime de doar 4,2 mm. L-am ținut în mână, arată bine, are aspect de telefon de top.

Hardware-ul este unul al superlativelor:

  • 6 GB memorie RAM
  • chipset Snapdragon 821, care-i vârful de gamă Qualcomm în acest moment
  • ecran de 5,7 inchi Super AMOLED cu luminozitate 600 nits, Gorilla Glass 4, 1920 x 1080 px, ramă de doar 1,3 mm
  • stocare de 64 GB sau 256 GB tip UFS 2.0 și card microSD
  • cameră foto 23 Mpx, protejată cu safir. Dacă-i la fel de bună precum cea de pe Zenfone 3 clasic, stă bine.
  • audio Hi-res
  • modem LTE Cat 12 de 600 Mbps downlink; wifi MIMO 2×2

asus_zenfone_3_deluxe_2asus_zenfone_3_deluxe_3
asus_zenfone_3_deluxe_1

Bateria este de 3000 mAh, nedetașabilă, iar telefonul include desigur și senzor de amprentă. Așadar, un phablet de top și cu un preț pe măsură, adică 2.999 lei și respectiv 3.349 lei, în funcție de stocarea internă.

De notat că există și un model de 5,5 inchi, cu câteva modificări la specificații, care nu va fi adus oficial la noi. Are codul ZS550KL și, dacă-l vedeți prin magazine, înseamnă că este importat pe altă filieră decât distribuția oficială Asus România.

ZENFONE 3 MAX cod ZC520TL

Max este de obicei numele modelului cu baterie de capacitate mare, iar acesta nu face excepție: 4130 mAh. Sunt sigur că se putea pune una și mai mare, dar cred că cei de la Asus n-au vrut să facă telefonul prea gros, Zenfone 3 Max având 8,55 mm grosime, o dimensiune foarte rezonabilă.

Telefonul are ecran de 5,2 inchi la rezoluție 1280 x 720 px și luminozitate 400 nits, procesor MediaTek quad-core, 2 GB memorie RAM și 32 GB stocare, conectivitate 4G. Este un telefon pentru cei ce-și doresc o autonomie crescută și poate fi un telefon bun de muncă.

Va costa 899 lei când va apărea pe piață, în curând.

asus_zenfone_3_max

ZENFONE 3 ULTRA cod ZU680KL

Ultra este un phablet de dimensiuni mari, ceea ce probabil veți spune că este un pleonasm, dar iată diagonala ecranului: 6,8 inchi. Nu știu exact cine și-ar dori un telefon mare cât o tabletă, dar înțeleg că pe piața asiatică astfel de modele sunt căutate (probabil compensează pentru ceva), iar o cantitate mică probabil că se va vinde și la noi.

Ultra are 4 GB memorie RAM, stocare internă 64 GB (dar de tip eMMC, nu UFS 2.0), cameră de 23 megapixeli, baterie de 4600 mAh cu încărcare rapidă și procesor Qualcomm Snapdragon 652. Carcasa are o grosime de 6,9 mm.

Îl găsiți la PC Garage.

asus_zenfone_3_ultra_3asus_zenfone_3_ultra_2
asus_zenfone_3_ultra_1

ZENFONE 3 cod ZE520KL și ZE552KL

Acesta este telefonul pe care l-am avut și eu la test și puteți citi totul despre el în review-ul meu complet. Este singurul din generația 3 cu sticlă pe spate.

Voiam doar să stabilim bine codurile:

  • ZE520KL – modelul de 5,2 inchi diagonală
  • ZE552KL – modelul de 5,5 inchi diagonală

Diferențele sunt la capacitatea bateriei și poate la capacitatea memoriei RAM, că există modele cu 3 și 4 GB RAM. Pe acestea le găsiți la eMAG și PC Garage.

    6 comentarii

  1. sunt putin dezamagit de specificatiile si de ceea ce a aparut deja prin reviewuri despre Zenfone Max 3, 2-ul mi s-a parut foarte reusit, ma asteptam la ceva mai bun…

      (Citează)

  2. “Voiam doar să stabilim bine codurile:
    ZE520KL – modelul de 5,2 inchi diagonală
    ZE552KL – modelul de 5,5 inchi diagonală
    Diferențele sunt la capacitatea bateriei și poate la capacitatea memoriei RAM, că există modele cu 3 și 4 GB RAM. Pe acestea le găsiți la eMAG și PC Garage.”

    Diferente intre aceste doua modele exista si la spatiul de stocare. Primul avand 32 GB si al doilea 64 GB, nu doar la diagonala si la RAM.

      (Citează)

  3. Neavand telefon cu Android si fara sa fac misto, intreb si eu de ce e nevoie de 6 GB memorie RAM.

      (Citează)

    • pentru ca in curand vor aparea versiuni de CentOS pentru telefoane si le poti pune ijn rack sa servesti site-uri de pe ele, platind o taxa de colocare mult mai mica decat pt un server 1U

        (Citează)

  4. Ai uitat sa spui ca “unul ultraperformant” vine cu pret mai mare decat cel mai performant telefon de pe piata – si culmea , nu e el modelul de care zic .
    Deci , Asus este “underdog” si trebuia sa aduca dispozitive ok cu pret competitiv , dar ei acum aduc dispozitive similare cu pret la fel . Ii vad concurandu-i pe cei de la Huawei , dar avand in vedere cum arata , ce functii au si ca au preturi mai bune , nu fac fata nici gamei Honor .
    Mate S bate in orice pozitie un ZE520 KL / pret /performante / Aspect
    Honor 8 este peste tot ce am vazut la Asus – cu 1800 lei .

    altceva nu am de spus … cand vor ajunge la 1000 lei (fix dupa ce scad preturile cu 30%) sa ma anunte si pe mine

      (Citează)

  5. ah, ma mananca din ce in ce mai mult sa imi iau chinezesc de la mama lor…
    http://www.geekbuying.com/item/Package-Xiaomi-Redmi-Note-4-Pro-Helio-X20-3GB-64GB-Smartphone—Gray-373096.html
    vreo sansa sa faci teste/review la chinezisme?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus