un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Miza unei acuzații pentru care nu există dovezi

17 Oct 2016  ·

GÂNDURI  ·

31 comentarii

Mă tot întrebam care o fi motivul pentru care Sebastian Ghiță a acuzat-o pe Laura Codruța Kovesi că a plagiat lucrarea de doctorat. Adică nu înțelegeam miza lucrurilor: Ghiță este un infractor dovedit, un om care n-ar mai trebui crezut nici dacă spune că Soarele răsare în fiecare zi până nu aduce dovezi concrete despre asta.

Și, în cazul LCK, n-a adus. Doar a avut gura mare, că în rest n-a putut produce nimic util.

Dar am înțeles, până la urmă, care era scopul: să apară la știri un scurt “Kovesi a plagiat”. A fost suficient pentru a forma în mintea celor neatenți ideea că oricine este corupt. Sigur, dovada plagiatului n-a apărut niciodată, dar asta nu mai contează așa tare, că unii n-au mai ascultat și acest aspect.

Și, în al doilea rând, întreg planul a fost să-i dea lui Tăriceanu, alt infractor, apă la moară. Uitați ce-a zis recent președintelui Iohannis:

De ce ați cerut de fiecare dată demisia unor adversari politici, imediat ce DNA le-a fabricat un dosar, deci, înaintea unei hotărâri judecătorești, iar doamnei Kovesi nu i-ați cerut demisia sau măcar suspendarea din funcție după acuzațiile de plagiat ce par fondate?

și a continuat apoi cu o altă declarație: “Dubla măsură s-a văzut limpede când procurorul-șef al DNA a fost acuzat de plagiat, dar corifeii cinstei și codurilor de integritate s-au uitat în altă parte”.

Adică ia o spusă momentan nedovedită, aruncată de Ghiță, și construiește mai departe pe ea ca și cum ar fi adevărată, ba chiar țipă “hoții” mai tare decât alții ca să distragă atenția de la el. Cred că acasă se joacă și de-a președintele, dar probabil că la final plânge și intră în depresie.

Cuvintele acestea fac parte dintr-o declarație mai lungă a lui Tăriceanu prin care a cerut parlamentarilor să nu mai voteze deloc cererile venite de la DNA. Altfel spus, al doilea om în stat le cere parlamentarilor să ignore legile chiar în timp ce-i acuză pe cei din DNA că le ignoră. Bun exemplu! Dar ce să te aștepți de la partidul penalilor, care strânge în ultima vreme pe toți cei certați cu legea?

Și să nu uităm cât de jos a ajuns Tăriceanu: se bagă în față la o coadă și ulterior tot el reclamă că în România se încalcă cele mai fundamentale drepturi cetățenești. Spune că DNA fabrică dosare, dar o acuzație de-a lui Ghiță sigur este, însă, adevărată. Acum îl acuză pe Iohannis de un fel de poliție politică, deși cred că-i clar pentru toată lumea că președintele nu-i prea implicat în politică sau, de altfel, în mai nimic din problemele societății.

Mă aștept ca Tăriceanu să afle și teoriile despre tuneluri dacice, bicarbonat de sodiu și uscătoarele de păr ce cauzează cancer și cumva să-i acuze pe cei din jur că toate sunt un complot pentru a-i îndepărta pe parlamentari (dar mai cu seamă pe el!) de la putere. Așa ceva nu se vindecă nici cu un pelerinaj la moaște, că-i boală lungă.

Cred că, de la înălțimea fițelor sale, îi tremură rău de tot fundul că va ajunge la închisoare. Rău de tot, mai ales după ce Sorin Ovidiu Vântu a recunoscut faptele de care era acuzat într-un dosar ce-l implică și pe Tăriceanu. Nasol de tot, ca fost prim-ministru și șef la Senat, să ajungi la astfel de declarații.

Îndrăznește mai mult! O opinie asemănătoare găsiți și la Petreanu pe site.

cort_alde

    31 comentarii

  1. Si ziceai ca Antena3 are o obsesie cu Basescu….

      (Citează)

  2. Nu inteleg deloc..Lucrarea ei e disponibila online si se vede clar ca e plagiata. Trebuie doar sa stii sa citesti si iti dai seama. Nu inteleg de ce toata lumea o ridica in slavi pe procuroarea care fabrica dosare politice.

      (Citează)

  3. Raducu se comporta ca un acoperit din presa…

      (Citează)

  4. La Ponta tot internetul era convins ca a plagiat inainte de vreo decizie oficiala, doar citind lucrarea si vazand comparatia paragrafelor cu cele de unde s-a plagiat. La Kovesi “dovada plagiatului n-a apărut niciodată”, desi o analiza extrem de similara cu cea de la Ponta e disponibila pe net. Double measure much? :)

    P.S. Stiu ca o sa urmeze multe minusuri, din pacate asta nu va face decat sa confirme ca oamenii sunt deranjati daca te iei de idolii lor.

      (Citează)

    • ce-ai ma nene, normal ca e doctorat pe bune, esti nebun? kovesi in timp ce era procuror general facea si doctorat: zeita noastra munceste 80 de ore pe saptamana!

        (Citează)

    • de asemenea, mai am o adaugire, post-cina:
      cv-ul ei este pe site-ul: http://www.pna.ro/cv_kovesi.xhtml
      desi are doctorat obtinut in 2012, cele mai recente adaugiri la rubrica sunt din 2003, acestea fiind articole de o pagina (adica maxim niste abstracte aruncate aiurea).
      intrebarea este urmatoarea: ea in 4-5-6 ani de studii doctorale nu a scos niciun articol?

        (Citează)

  5. Sint curios daca un matematician poate calcula sansele de probabilitate ale tuturor coincidentelor ce s-au intamplat si se intampla in Romania.

      (Citează)

  6. Cateodata unele articole fac ca sa se vada de pe luna ca blogul asta e un instrument de propaganda securist. Dovada plagiatului n-a apărut niciodata, cerul nu e albastru, apa nu e uda si tot asa. Trist e ca totul se face pe panii nostrii si arata ca inca suntem departe de o democratie adevarata. Postaci haideti si injurati ca doar de asta va platim.

      (Citează)

  7. bravo, Radu, analist politic, te vreau !

      (Citează)

  8. “BaBaeti”, mai rasfirati, mai rasfirati ce naiba nu v-a invatat tatuca dragnea?

      (Citează)

    • De aia noi astia care avem mesaje impotriva sistemului suntem injurati ai umpluti cu minusuri…de flota mare de postaci ce suntem??? Nu vreau sa fac pe avocatul, insa daca PSD-ul avea postaci vedeam si “ironii” precum “tu esti Gorghiu?”, “tu esti Blaga?”, “tu esti Basescu?”. Mereu am vazut “tu esti Mirciulica?”, “tu esti Gadea?”,”tu esti Tonta?”, acum la tine cu Dragnea si lista poate continua. Asta merge doar in lipsa de argumente.

        (Citează)

  9. daca tariceanu voia sa ii faca pe parlamentari sa nu mai voteze cererile dna.. ar fi transmis “privat” mesajul unde trebuie si ar fi obtinut rezultatul asta.

    totusi.. scopul transmiterii lui public nu cred ca era rezultatul in sensul propriu..
    oamenii (conform unor sondaje) nu mai au incredere in justitie si dna si au impresia ca dosarele sunt facute politic.
    tariceanu puncteaza exact aici, iar dna si pnl si restul.. au cazut in capcana si au intrat in joc.

    => tariceanu 1 – dna 0

    altfel, iti spun cu certitudine ca exista cel putin dosare facute economic (daca nu si politic).. si asta o stiu din “randul din fata”

      (Citează)

  10. Greucene, pentru voi astia antisistem solutia e simpla. Sa scoata fiecare blogger (in speta radu ) cam cate commenturi ati avut pe aici si pe ce teme. Prea se umple de ovidii, andrei, matei, pauli si altii la fiecare post de genul asta doar ca sa lasati impresia ca voi chiar existati.

      (Citează)

    • Tu esti Cucuveaua Mov? Ca sa nu fi in totalitate pe langa am pus eu o caramida azi. Ca sa stim noi cu cine vorbim, sau mai bine daca tu existi cu adevarat, nu mai bine comentezi la subiect si ne zici si noua daca a plagiat sau nu Kovesi?

        (Citează)

    • @Greuceanu>> Esti bou . Apasa “X”in dreapta sus si du-te linistit in alta parte.

        (Citează)

    • Nu suficient de bou cat sa intru in jocul vostru cu jigniri sau chiar injuraturi. Prefer discutii pe argumente, iar cand toata lumea a vazut sau cel putin a auzit de doveziile plagiatului lui Kovesi, demascare mai vizibila nu exista ca atunci cand te prefaci ca totul e o inventie si aduci injurii celor care sustin lucrul acesta. La final o sa pun o lista cu toti postacii de aici ca articolul ajuta mult la identificarea voastra si pe viitor cand comentati va dau reply cu mesajul “100% postac”.

      Alioja:
      @Greuceanu>> Esti bou . Apasa “X”in dreapta sus si du-te linistit in alta parte.

        (Citează)

    • @greuceanu Daca as fi in locul lui Radu nu te-as fi lasat sa mai comentezi aici.
      Esti doar un scuipat de tastatura care se prostitueaza pe seminte pentru PSD si alte jeguri.
      Tu si Toti astia, care va cacati pe voi cu “blogul asta e de propaganda securist”, “cine e postac”etc si care nu va dati seama ca toata lumea vede din avion cat de prosti si vopsiti rosu sunteti.

      Nu te mai obosi sa raspunzi. Chiar nu intereseaza pe nimeni. Du-te la mirciulica pe fb, am auzit ca da cursuri pe gratis.

        (Citează)

  11. Rami:
    Nu inteleg de ce toata lumea o ridica in slavi pe procuroarea care fabrica dosare politice.

    Pai de aia o ridicam in slavi: ca fabrica dosare politice.

      (Citează)

  12. Uau. Uite Radu, se umple de mizerii cind nu faci curat. Asta e raportul si in societatea reala? Deja m-am plictisit, nu ma mai lupt cu ei, nu are rost.

      (Citează)

    • Asa-i ca trebuie instaurata cenzura? Daca tot ai aere de mega intelectual poate reusesti sa ma convingi si pe mine. Eu cred ca dna. Kovesi a plagiat. Am vazut raportul GIP, GRAUR si a profesorilor universitari care au site-ul plagiate ro. Mi se pare greu de combatut argumentele lor, insa daca stii ca nu-i asa poate reusesti sa ma convingi si pe mine. Sunt o persoana deschisa la discutii pe argumente, insa cred ca esti postac si pe postaci ii caracterizeaza lipsa de argumente, pe ei trebuie sa-i crezi pe cuvant ca stiu ei mai bine cum stau de fapt lucrurile.

      mircea 2:
      Uau. Uite Radu, se umple de mizerii cind nu faci curat. Asta e raportul si in societatea reala? Deja m-am plictisit, nu ma mai lupt cu ei, nu are rost.

        (Citează)

    • @Greuceanu>> pe langa ca esti bou, esti si inapt si comentezi degeaba. Ti-am mai zis, lasa-ne, ne pisam pe PSD-ul tau.

        (Citează)

    • Deci in continuare comportament de postac cu pana totala de argumente si doar injurii. Articolul e mana cereasca, sunt probe foarte clare de plagiat in cazul Kovesi, doar postacii sunt cei care nu vad nimic si ii injura pe cei care aduc in discutie plagiatul. In curand va fi dovedit si oficial. Lista cu postaci convinsi: Alioja, mircea 2, Boris, samE, Catutzi. Astept cu interes ordinul de zi pe unitate in legatura cu votul pentru demiterea ministrului Pruna, care a mintit la CEDO (cu argumentele de riguare ca ea ar fi o zana ce lupta cu coruptii care vor sa o demita), pentru a vedea cum postaciti si acolo.

        (Citează)

  13. @Greuceanu aici nu ti-a iesit, ca nu sunt fan Kovesi. Vezi cat de prost esti?
    Dar nu e problema, dupa decembrie o sa se linisteasca tot, cand o sa ramai fara job ;)

    P.S. Am mai zis ca ne pisam pe PSD?

      (Citează)

    • Dar cine a spus ca esti fan Kovesi? Am spus ca esti postac si ca toti postacii nu esti platit ca sa fi fan pentru cine postacesti, ci doar sa postacesti in favoarea respectivului, ceea ce inseamna si faptul ca trebuie sa-i injuri oponentii si sa-i faci PSD-isti, indiferent de argumente.

        (Citează)

    • @Greuceanu>> “Dar cine a spus ca esti fan Kovesi?”

      Pai tu ai spus mai sus boss. Deci mananci atata cacat ca nici tu nu mai stii ce scrii. Oficial esti prost.

      P.S. Nu pot sa nu observ cu cata nonsalanta transformi

      Greuceanu:
      De aia noi astia care avem mesaje impotriva sistemului suntem injurati ai umpluti cu minusuri…de flota mare de postaci ce suntem??? Nu vreau sa fac pe avocatul, insa daca PSD-ul avea postaci vedeam si “ironii” precum “tu esti Gorghiu?”, “tu esti Blaga?”, “tu esti Basescu?”. Mereu am vazut “tu esti Mirciulica?”, “tu esti Gadea?”,”tu esti Tonta?”, acum la tine cu Dragnea si lista poate continua. Asta merge doar in lipsa de argumente.

        (Citează)

  14. Totusi are dreptate in privinta faptului ca exista o dubla masura. Ce mi-e cum era cu rusii, ce mi-e cum e cu americanii. Calitatea scazuta a vietii ramane.
    Daca tot nu vrem imunitati si oameni protejati care sa-si indeplineasca rolul, atunci ar trebui suspendata.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus