un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

FIFA 2017, joc dezvoltat și de studioul românesc EA, a fost lansat pe piață

1 Oct 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Cei de la Electronic Arts au fost foarte secretoși cu jocurile la care lucrează atunci când le-am vizitat studioul. Monitoare închise, fără fotografii în zonele critice șamd. Acum, că s-a lansat oficial pe piață FIFA 2017, au putut recunoaște cu mândrie că au avut o contribuție esențială la dezvoltarea acestui joc, în toate aspectele sale: programare, design, grafică, management, testare șamd.

FIFA 2017 a avut parte și de o lansare mai serioasă în România, asigurată de Media Galaxy în câteva magazine din țară. Am văzut și câteva reclame stradale pentru acest joc. Îmi place că se investește în această direcție.

Cumpără FIFA 2017: eMAG, PC Garage, Media Galaxy. La eMAG se vând și console la pachet cu jocul.

Puteți cumpăra pentru PC și din Origin, iar pentru console bănuiesc că din magazinele lor. Dacă-l vreți astăzi, îl găsiți sigur la raft.

Jocul este construit pe engine-ul Frostbite și, la setări maxime, are grafică aproape fotorealistă care, împreună cu motion capture-ul făcut, tricourile oficiale și fețele jucătorilor din realitate te pot face să crezi că privești o transmisiune TV, nu un joc. Cerințele minime de sistem le găsiți aici. Generația veche de console (Xbox 360 și PS3) folosește un alt engine, mai slab, deci experiența completă o veți obține doar pe tripleta PC-PS4-Xbox One.

Există un nou mod single player, The Journey, care urmărește prin toate etapele carierei sale un jucător. Cred, însă, că FIFA este cumpărat mai degrabă pentru a trece direct în meciurile clasice versus PC și apoi multiplayer. În acest aspect, majoritatea review-urilor spun că grafica a fost îmbunătățită, dar gameplay-ul nu este foarte diferit de FIFA 2016, așa că un “upgrade” va fi ușor de făcut.

În opinia mea, aproape fiecare generație FIFA a avut un truc al ei, un șiretlic care te ajuta să dai goluri. Într-un joc intrau de minune șuturile de la distanță, în altul mergeau bine centrările, în altul pasele în adâncime. Review-erii care au jucat FIFA 2017 spun că aici merg bine noile opțiuni de protejare a balonului, pe care ar fi bine să înveți să le folosești. Mă voi convinge și singur în viitor.

Puteți încerca demo-ul de aici.

3077215-fifa17_xb1_ps4_eaplay_james_corner_wm

    11 comentarii

  1. Ciprian Lospa

    01/10/2016 la 1:22 PM

    Deci…adio viata sociala!

      (Citează)

  2. Pai si care ar fi motivul pentru care ar fi fost asa de secretosi?

      (Citează)

  3. abia aștept să-l testez. e ca și instalat diseară. jocul de pase înțeleg ca e wow la 17

      (Citează)

  4. daca au lucrat in Romania la el inseamna ca a iesit (pentru ei) mai ieftin decat de obicei :)

      (Citează)

    • A̶u̶ ̶b̶ă̶g̶a̶t̶ ̶b̶a̶n̶i̶ ̶î̶n̶ ̶e̶c̶o̶n̶o̶m̶i̶a̶ ̶R̶o̶m̶â̶n̶i̶e̶i̶.̶
      A̶u̶ ̶c̶r̶e̶a̶t̶ ̶l̶o̶c̶u̶r̶i̶ ̶d̶e̶ ̶m̶u̶n̶c̶ă̶ ̶p̶e̶n̶t̶r̶u̶ ̶o̶a̶m̶e̶n̶i̶ ̶c̶u̶ ̶s̶t̶u̶d̶i̶i̶ ̶s̶u̶p̶e̶r̶i̶o̶a̶r̶e̶.̶
      A̶j̶u̶n̶g̶e̶m̶ ̶p̶e̶ ̶h̶a̶r̶t̶a̶ ̶c̶e̶n̶t̶r̶e̶l̶o̶r̶ ̶d̶e̶ ̶d̶e̶z̶v̶o̶l̶t̶a̶r̶e̶ ̶c̶a̶r̶e̶ ̶c̶o̶n̶t̶e̶a̶z̶ă̶.̶
      Nope, au ieșit mai ieftin și ne-au dat nouă țeapă…

        (Citează)

  5. Ma bucur sa aflu ca au implicat si echipa din Romania ! Romanii sunt foarte muncitori si talentati , pe langa asta sunt si mai putin remunerati decat alte tari in care dezvolta EA jocuri – deci au toate atuurile pentru a fi doriti . Fifa 17 arata superb . L-am jucat pe Xbox One DEMO . Costa cam mult pentru dorintele mele , dar cu siguranta in 2-3 saptamani il vom gasi mai ieftin o idee .

      (Citează)

  6. Am testat si eu demo-ul, nu pot spune ca e mind blowing.
    In schimb ma bucur ca tot mai multe proiecte sunt sustinute de munca si efort romanesc. Bravo noua!

      (Citează)

  7. Din pacate n-am mai jucat fifa serios de la fifa 98 si 2000 cand dadeai gol plecand de la jumatatea terenului. Anul asta am jucat vreo 2-3 ore demo de fifa 2016 si pes 2016 pe ps4, dar au evoluat asa de mult incat eram tare varza. Timpul fiind principala restrictie nu stiu daca m-as apuca din nou dar cu siguranta 2017 ma atrage mai mult decat ultimele 2-3 releasuri, mai mult pentru story-ul ala decat pentru multiplayer (unde sunt,ma repet, varza varza).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus