un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce mai este nou în Parklake – cafenea bună și închiriere de tablete sau cărți

21 Oct 2016  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

5 comentarii

handsome_monk_cafenea_parklake_12

Am mers din nou prin mall-ul ParkLake cu ceva treabă pe la Carrefour și Reserved și curios să văd cum arată mall-ul într-o zi normală, nu în aglomerația de la deschidere. Așa cum mă așteptam, lucrurile s-au așezat, totul este funcțional, finisajele și arhitectura interioară, acum că am avut loc să le văd, sunt chiar frumoase, iar pe terasa deschisă vizitatorii stăteau și se bucurau de soare, cumva intuind că-s ultimele zile frumoase ale anului (era o astfel de vreme).

Am oprit pentru o cafea la Handsome Monk, care la prima mea vizită în Parklake încă nu era deschisă, dar acum este și mi-a plăcut mult cum arată. E genul de cafenea cum mi-ar plăcea mie să am, deși eu aș pune muzică de jazz, nu chillout ca în Handsome Monk.

Cafeneaua este mărișoară ca spațiu interior și au și o terasă a lor, în aer liber, pentru fumători. Culorile sunt închise, iluminatul este făcut cu tot felul de lămpi cu becuri retro, iar mesele și scaunele sunt de diverse mărimi și forme. Eu am stat la unul retras, în colț, ca să studiez toată lumea. Pe terasă apăruseră deja vestitorii toamnei, adică o domnișoară purta cizme din piele întoarsă, înalte până la genunchi.

Ce mi-a plăcut este că aveau vreo trei Syphon și trei V60 gata de turnat (apa din Syphon chiar bolborosea), deci acolo puteți bea o cafea preparată prin aceste metode de brewing. Syphon-ul este spectaculos, se bazează pe evaporarea apei din bolul de jos și condensarea ei în cel superior, unde se pune cafeaua, apoi după îndepărtarea sursei de căldură apa infuzată cu cafea coboară la loc în bolul inferior, de unde este servită clientului. Am pe țeavă niște clipuri video ce explică toate aceste metode, cu timpul stau mai prost (pentru că, evident, umblu prin malluri).

handsome_monk_cafenea_parklake_01

Espressorul este un La Spaziale. Handsome Monk pare genul de local care-ți dă “un bidon de cafea”, mai ales dacă te iei după sticlele cu siropuri puse la vedere, dar servesc cafea din mai multe surse, fiecare cu râșnița ei, iar pentru 2 lei în plus poți bea cafea single origin. Când am fost eu aveau una din Brazilia. Meniul include, pe lângă preparatele uzuale, și niște specialități calde și reci, cu diverse arome, iar în vitrină am văzut tot felul de torturi, cookies, brioșe, prăjituri, salate și sandvișuri. E genul de loc unde sa poți sta mai multe ore, eventual la o întâlnire cu prietenele.

Eu am băut un cappuccino (espresso cu lapte și spumă de lapte – 12 lei), că macchiato (espresso cu un pic de spumă de lapte) nu aveau. Cel mai mic cappuccino este oricum mărișor, așa că mai bine încercați un flat white, dacă nu vreți să vă întindeți. A fost bun, cu spuma de lapte suficient de fin făcută, iar un cookie “alb” a fost și el moale și gustos.

handsome_monk_cafenea_parklake_09

Handsome Monk este la etajul 1 al mall-ului, aproape de food court, după McDonald’s. Mulțumesc angajaților cafenelei care, văzându-mă că fac fotografii în toate părțile, m-au rugat doar să nu-i surprind și pe ei în ele, ceea ce oricum nu intenționam. Nu m-am gândit să-i întreb de unde vine numele localului.


Și apropo de ParkLake în general, am văzut multe malluri, inclusiv în străinătate, dar food court mai mișto amenajat ca-n Parklake nu. Separeuri, mese mari de 10-12 persoane, tot felul de tipuri de scaune, verdeață, biciclete pe sus, lămpi improvizate din stropitori de apă, prize la cel puțin jumătate dintre mese, locuri pe dorința fiecăruia.

parklake_mall_sept_12

Tot în zona restaurantelor a apărut un colț de unde poți închiria tablete, laptopuri, cărți și jocuri. Dacă vrei să te relaxezi citind în timp ce bei o cafea sau ai chef să te joci ceva, poți face asta în mall, ba chiar ești încurajat să o faci. Am văzut acolo inclusiv Monopoly și Catan, iar în food court este inclusiv o masă mare, de 10 persoane, deci lor ar fi.

parklake_mall_sept_17parklake_mall_sept_18

Și mai frumos era afară, pe terasă. Era o zi cu vreme bună, iar oamenii în general acolo mâncau. Sunt câteva mese chiar la margine, cu priveliște bună spre gazon și statuia titanului.

Am sesizat și eu lucrurile de care se plângeau alții în primul articol. Rampele spre parcare sunt cam înguste, locurile de parcare la fel, trebuie să manevrezi cu atenție.  Totuși, dacă asta generează 100 de locuri suplimentare, o să fiu fericit în perioada sărbătorilor, chit că mă strecor mai greu pe ușa mașinii. În schimb, parterul n-are suficientă lumină naturală?! Nu-i nimic, oricum nu merg la mall ca să privesc apusul de acolo, de pe culoar, ba să nu uităm că altele nu au deloc lumină naturală!

Între timp s-a deschis și cinematograful Cinema City, iar acum am intrat și în Carrefour-ul de la subsol, care pare amenajat cu un design mai frumos, mai colorat. Sunt curios cum va fi Play Park, un concept străin de spațiu de distracție (inclusiv ceva stil laser tag), care încă nu era deschis. Debenhams se deschide zilele acestea.

De mâncat am păcătuit la un Grand Big Mac sau cum se cheamă (16,6 lei meniul mediu, parcă), un sandviș care arată exact ca-n poze. E mare, te saturi cu el.

marele_big_mac_01marele_big_mac_02

Într-un colț al mallului am găsit și istoria în fotografii a statuii Titanul plasat afară, pe iarbă. A fost făcută de Misha Diaconu, o artistă din Galați cu multe expoziții și lucrări la activ, iar ca metodă chiar s-a făcut o formă omenească, probabil din gips, apoi în jurul ei au fost modelate și sudate țevile de 33 x 3 mm și 21 x 2,9 mm ce alcătuiesc de fapt produsul final. Expusă afară pe gazon, sculptura are 16 metri lungime și 8 înălțime și cântărește 4,2 tone.

parklake_mall_sept_16

    5 comentarii

  1. Intr-adevar, si eu am fost placut impresionat de design-ul foodcourt-ului si de aspectul general al mallului. Imi place si ca au cateva magazine care nu se gasesc in mod normal in alte malluri. Insa, parcarea este groaznica si traficul in zona la fel. Si toaletele sunt interesante trebuie sa recunosc :)

      (Citează)

  2. Pe mine m-ai pierdut cu “genul de loc unde sa poți sta mai multe ore, eventual la o întâlnire cu prietenele” .
    1. Ce prietene ?
    2. Cu ele nu ai vrea ideal sa te intalnesti in alta parte ? club si apoi hotel / la tine sau la ea sau in ordine inversa ?

    Doar spuneam …

    Foodcourt-ul din Parklake arata bine , mall-ul este dragut , dar intrarile si iesirile , execrabile . La fel si aglomeratia din zona ! Zici ca e Militari

      (Citează)

    • Nu știu man, și pentru mine e un mister. Femeile au capacitatea de a sta ore în șir, cu doar o bautură în față, în cafenele sau winebar sau alte asemenea localuri. Eu, în cafenea, intru, beau, plec. Și când ies la restaurant nu pot sta dincolo de timpul necesar mâncatului, că mă plictisesc.

      Nu mai zic de munca la laptop. Când am fost la Handsome Monk, erau 3 care lucrau la laptop acolo. Văd genul si la Origo, Starbucks și altele. Mie mi-ar fi rușine să stau cu orele într-o cafenea trăgând de o singură băutură, normal ar fi să consumi non-stop ceva, mai ales când e aglomerat și alții n-au loc pentru că tu ocupi masa 3 ore.

      Așa că n-am putut spune “cu prietenii”. E “cu prietenele”. /rant

        (Citează)

  3. ” Misto ” articol, l-am citit cu placere.

    Chiar arata foarte bine acest mall, iar materialul care acopera fatada ( corten parca se numeste ) impreuna cu stilul retro din interior, ii da farmec.

      (Citează)

  4. Radu, syphonul nu se bazeaza pe evaporare si condensare. In recipientul de jos creste presiunea prin fierbere, iar apa calda este impinsa printr-o teava de catre presiunea aburului. Cam ca la moka-pot, doar ca extractia se face prin imersie si filtrarea printr-un filtru la baza recipientului superior. In rest e corect. Dupa ce am incercat muulte metode alternative, am ramas la Aeropress.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus