un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole bune de citit – 9 octombrie 2016

9 Oct 2016  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

13 comentarii

Legea ce interzice taxele de raft n-a avut mare efect. Retailerii au găsit alte metode de a oferi taxa în funcție de furnizor. Nici plata la 7 zile nu prea se respectă. În fond, dacă magazinul nu-ți plătește la 7 zile, ce-o să faci, o să-l dai în judecată? E greu și lent acest proces. Sunt doar dovezi că legea respectivă a fost gândită la repezeală, fără un studiu real de impact.

Trump zice noi prostii. Zici că e un adolescent în călduri, așa comentarii face despre cum agață femeile. Cel mai amuzant este să-i vezi pe liderii republicani susținându-și candidatul în astfel de condiții.

De ce micul prinț George poartă mereu pantaloni scurți. Ce să-i faci… aristocrație.

23 de greșeli făcute în bucătărie. Foarte bună lista, sunt complet de acord cu ea. Trebuie să încerc și eu baconul prăjit la cuptor.

De ce americanii scriu diferit anumite cuvinte față de englezi. Se pare că dicționarul Webster este numit chiar după cel care a corectat scrierea multor cuvinte.

Un fotograf celebru pentru că se cățăra pe clădiri a murit încercând o fotografie. Era urcat pe un tren când a agățat ceva, probabil un semafor.

Cum se face o manipulare.

O bloggeriță de călătorii se lasă de călătorii. Bănuiesc că, la un moment dat, te saturi de bătut singur lumea 80% din an.

Orașe cu multe canale, fotografiate din spațiu. Nu știam că St Petersburg are atâta apă prin oraș, nu știam nici de Cape Coral, cel mai mare oraș construit practic pe apă.

NSFW: no bras!

Și o piscină frumoasă din Elveția:

    13 comentarii

  1. facut si bacon la cuptor si pe aragaz si pe gaz si pe electric.
    cel mai bun a fost in fonta, pe gaz. si in cuptor si pe ochiuri. parerea mea e ca daca folosesti cuptorul sa prajesti 2 feliute de bacon e ca si cum ai folosi un foc de tabara sa iti aprinzi o tigara cand ai niste chibrituri landemana.

      (Citează)

    • Sunt de acord, consumul e mare de tot. Plus că mie îmi place o rețetă de-a lui Jamie Oliver în care prăjești niște bacon la tigaie, apoi în zeama aia rămasă acolo tăvălești un pic pâinea înainte să o prăjești un pic și să o dai cu unt, apoi mănânci bacon sandwich.

        (Citează)

  2. Ma gandeam la Judd Trump.

      (Citează)

  3. Treaba cu batut singur lumea-n lung si-n lat….cred ca tine de personalitate.Mie mi se pare cel mai fain mod.Cu o partenera-uneori ajungi sa faci prea multe compromisuri.Vorbesc de calatorii ceva mai lungi,nu un city-break sau o saptamana all-inclusive.
    Poate c-ar trebui sa incerc sa fac asta la modul serios,sunt chiar curios daca m-ar epuiza precum pe fata din articol.

      (Citează)

  4. imi place chestia despre omleta. O sa incerc.

      (Citează)

  5. Mişto oraş, Suez ăla. Click baiting at its finest

      (Citează)

  6. Trump a spus chestiile alea intr-un video de acum 10 ani unde nu stia ca e filmat. Big deal, cati nu am facut glume misogine in privat. Intre timp Bill Clinton violeaza si hartuieste cu adevarat femei, iar Hillary porneste razboaie peste razboaie, e sponsorizata de toate marile corporatii, are probleme mari de sanatate, si si-a fraudat calea catre nominalizarea democrata. Dar e dragut cand sursele tale de informare sunt John Oliver si presa liberala.

      (Citează)

    • noi punem botul la presa liberala, tu pui botul la alt-right si extrema-dreapta americana, nu?
      nu m-ar mira sa locuiesti prin SUA, 99% din romanii pe care ii stiu pe acolo sunt republicani ultra-hardcore, ar putea sa il vada pe Trump omorand pe cineva in strada, tot ar vota cu el.

        (Citează)

    • Inca nu stiu daca in cazul sustinatorilor lui Tramp e vorba de naivitate sau lipsa de cultura generala.Ceva de genul lipsit de pe la lectia de istorie,ca nu era cool.Hai sa dam fraiele puterii celui mai puternic stat din lume unui ticnit,fara cea mai mica urma de moralitate,avid de putere si cu un ego cat Empire State Building.Care nu da doi bani pe conventii sau tratate,cu surse de finantare incerte si mare admirator al unuia din cei mai mari adversari geopolitici ai SUA.N-are ce sa mearga prost,nu-i asa?

      Sunt cele mai proaste alegeri dpdv al candidatilor,un fel de iliescu vs vadim din 2000 de la noi.Dar intotdeauna alegerea logica e ticalosul previzibil fata de nebun.

        (Citează)

  7. stefan:
    noi punem botul la presa liberala, tu pui botul la alt-right si extrema-dreapta americana, nu?

    Nici americanii nu mai cred în mainstream Media, rata de încredere a atins minime istorice de 6%. Asta se întâmplă când pui corectitudinea politica înaintea jurnalismului adevărat cu investigații serioase. Presa a ignorat total scurgerile de mailuri din partidul democrat, conexiunile dintre Clinton Fundation si postul pe care îl ocupă Hillary, sănătatea jalnica a lui Hillary. Pur si simplu Media alternativa este cea care dezbate subiectele lasand la o parte sentimentele.

    Ca o paralela în ultimul timp Digi24 se aliniază aceluiași curent: discuții facute între indivizi care au pareri similare, sau cu un singur invitat. Moderatorul nu este pregătit în multe subiecte și lasă să scape greșeli majore fără să îl provoace pe invitat. Vreau sa vad si la noi cultura dezbaterilor cu oameni capabil care ajung să gândească chiar peste argumente, la strategii de expunere si închidere a adversarului.

      (Citează)

  8. Peredhil:
    Inca nu stiu daca in cazul sustinatorilor lui Tramp e vorba de naivitate sau lipsa de cultura generala.Ceva de genul lipsit de pe la lectia de istorie,ca nu era cool.Hai sa dam fraiele puterii celui maiputernic stat din lume unui ticnit,fara cea mai mica urma de moralitate,avid de putere si cu un ego cat Empire State Building.Care nu da doi bani pe conventii sau tratate,cu surse de finantare incerte si mare admirator al unuia din cei mai mari adversari geopolitici ai SUA.N-are ce sa mearga prost,nu-i asa?

    Really, de unde ai scos toate prostiile astea? Tot ce ai spus i se potriveste mult mai bine lui Hillary decat lui Trump. Am inteles idea, Trump are gura mare si spune “mean things”. Hillary in schimb are o lista de scandaluri care l-ar face si pe un villain din filmele Bond sa se rusineze. Presa mainstream a devenit catelusul lui Hillary, dar in ziua de azi cu o simpla cautare pe google poti foarte usor sa te informezi.

      (Citează)

  9. Bun, sa zicem ca esti un furnizor pentru retail si ti se cere taxa la raft intr-o forma sau alta. Te duci si reclami asta… unde? Unde reclami asta? Sa zicem ca ai reclamat, retail-ul te delisteaza pentru ca i-ai facut probleme. Asta unde mai reclami? Afla si ceilalti vanzatori ca esti nasol si te trag si ei pe linie moarta.

    Nu, singura chestie care ar putea merge intrucatva ar fi control de la Consiliul Concurentei care sa vada toate contractele si actele aditionale si facturile schimbate intre retail si furnizori. Si asta facut periodic, dat amenzi, pana intra lucrurile intr-un format normal.

    Pentru cine a auitat, si taxa de deschidere de magazin este ilegala, dar nu-i nimic, solutii s-au gasit cu siguranta.

      (Citează)

    • Doar la tribunalul comercial se pot rezolva. Dar faptul că nu poți rezolva ușor astfel de lucruri arată că legea e tâmpită. Mi se pare normal să oferi discount-uri de volum sau în funcție de condițiile de plată, nu să vină legea și să spună “trebuie să-i primești pe toți la raft și să-i plătești la 7 zile”, de parcă ar fi piață publică.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus