un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tur de localuri prin Centrul Istoric – varianta gastronomică de cursă lungă (p)

27 Sep 2016  ·

FOOD & LIFESTYLE, TEHNOLOGIE  ·

17 comentarii

Vorba este că ieși în Centrul Vechi “la o bere”, așa că eu am început cu un vin. Am continuat cu ceva inedit de mâncat, un desert bun și câteva cocktailuri la miez de noapte. Le vedeți pe toate mai jos.

Fotografiile sunt făcute cu un telefon Huawei P9 Lite pe care l-am avut la test. Am avut cu mine și brățara tracker de fitness A1, care în această perioadă este oferită cadou la achiziția telefonului, care costă vreo 1100 de lei.

Am băut și am mâncat, dar întâi am făcut o plimbare, că e posibil să fi fost ultima zi frumoasă de weekend. Cișmigiul era foarte animat, lumea se bucura de vremea bună inclusiv pe lac sau pe marginea lui. Trei mirese se fotografiau în parc, sub instrucțiunile atente ale fotografilor, inclusiv în poziții din acelea în care soțul se face că vrea să fugă și ele îl prind de haină.

Domnul acesta ieșise la plimbare cu pisica:

Ying și yang al băncilor de parc:

Și încă poți consuma pe acolo un porumb:

Iată o fotografie drăguță din zona Sala Palatului:

 

 

Brățara Huawei A1 are și un senzor UV pe ea, îți poate spune dacă soarele este prea puternic și trebuie să iei măsuri. Din fericire, acum la final de septembrie soarele este chiar blând, îmi spune ea.

Screenshot_2016-09-24-17-11-35

Am ajuns în Centrul Vechi după 5.298 de pași făcuți, echivalentul a 3,13 kilometri merși pe jos într-o oră și un pic de plimbare lejeră prin centrul orașului. Pare mult? Nu este. După cum puteți vedea, software-ul spune că am consumat 126 Calorii, echivalentul a două cupe de înghețată. Hap și hap și gata, s-a pus la loc tot efortul fizic. Urât lucru, caloria asta!

Screenshot_2016-09-24-18-39-17

UN PAHAR DE VIN

Am mers la Bruno Wine Bar, pe strada Covaci, pentru un pahar de vin. Îmi place la Bruno, au multe vinuri bune din străinătate și românești, iar servirea se face ca la carte, cu sticla adusă la masă înainte de a turna un pahar, ca să o vezi, iar paharele sunt generoase, probabil peste cele 150 ml uzuale pentru un pahar de vin.

Un pahar costă între 13 și 29 de lei, depinde ce comanzi. Majoritatea sunt sub 18 lei. Am zis 29 de lei pentru că am văzut în meniu vinul Solo Quinta de la Cramele Recaș, cel ce a fost servit și președintelui Hollande recent la București, așa că am vrut să-l încerc. E minunat, sper să găsesc prin comerț și o sticlă întreagă!

Puteți lua și un platou românesc cu brânză și mezeluri, dacă stați mai mult acolo, că merge bine cu vinul. Singurul lucru nasol aici este că nu te încurajează să iei o sticlă întreagă. Prețul unei sticle este exact prețul celor 5 pahare pe care le conține, luate separat, așa că mai bine încerci vinuri diferite.

Alternative: mai sunt vreo două winebaruri în Centrul Istoric, precum Corks sau Abel’s. Pentru bere, aveți Beer O’Clock și 100 de Beri, încercați una afumată dacă ajungeți pe acolo (știe chelnerul).

O PIZZA SPECIALĂ

Câțiva pași mai spre est (95 de pași, conform brățării mele, cu tot cu umblatul printre mese pentru a o alege pe cea mai bună), se află restaurantul italienesc Bel Mondo, unde în meniu au ceva numit pizza specială Bel Mondo. Aceasta este o pizza făcută mai degrabă din focaccia foarte subțire în interiorul căreia se pune gorgonzola, peste ea se pun mozzarella și felii de prosciutto crudo, apoi parmezan ras.

Este foarte bună, de o simplitate delicioasă și sățioasă. Costă 35 de lei, dar se poate mânca inclusiv în 3 persoane, dacă nu vă este foarte foame. Și oricum, urmează desertul.

UN FISTIC DELICIOS

1374 de pași mai departe (și cu zero risc de UV, că era deja noapte), pe strada Franceză, se află Cremeria Emilia. Nu sunt multe alte locuri cu dulciuri bune prin Centrul Vechi, poate doar La Folie și câte ceva prin restaurante ca alternative, așa că am mers la sigur la Emilia, mai ales că deserturile lor sunt ușor de digerat.

Screenshot_2016-09-24-22-25-43

Acolo au două deserturi principale: tazza, care sunt niște pahare cu semifreddo (semiînghețată?), sos de fistic, fructe de pădure și altele, și bicherini, care sunt cam același lucru, dar mult mai mici. Înghețata este bună, v-o recomand și pe aceasta.


Noi am luat Tazza Siciliană, cu migdale și fistic, și Tazza Al Pistacchio, cu mascarpone, sos de zmeură și fistic. De data aceasta au pus mult toping de fistic, care-i de fapt schepsis-ul la toată combinația, așa că am plecat satisfăcut de acolo.

Brățara A1 spune că am consumat mergând pe jos 159 de calorii, echivalentul unui crispy strip. Nu a unui meniu de 5 crispy strips, ci a unei singure bucăți de pui. Nu ies deloc bine în lupta asta.

COCKTAILURI UNICE

La Origo, pe Lipscani în jos după magazinul Victoria. Știu că e un loc cunoscut pentru cafea, dar după ora 20 espressorul se închide, vin niște barmani pricepuți și se apucă de făcut cocktailuri după rețete proprii. Sunt de trei feluri, pe bază de cafea, de vin și de ceai.

Preferatul meu este Attitude Adjuster, o combinație complexă pe care o uit mereu (nu e scrisă în meniu, dar iți explică ei), ușor acrișoară, tocmai bună pentru a încheia seara. Am mai băut și un Negroni, iar ceilalți au încercat Lucky 13 (care vine separat, cană și sticlă, și ți le combini tu), One for My Baby și One for the Road. Toate au câte 5-6 ingrediente ce te fac să exclami “băi nene, ce combinații!”

M-a uimit să văd câți oameni erau la Origo în toiul nopții. Terasa era aproape plină, iar interiorul era rezervat pentru un grup de oameni pe la 40 de ani ce au venit îmbrăcați frumos, probabil de la un teatru, și au petrecut între ei înăuntru.

Alternative: un loc mai liniștit pentru a bea ceva la finalul serii e mai greu de găsit în Centrul Vechi, dovadă că am mers aproape 500 de metri și 9 Calorii până la Origo, în afara sa. Cocktailuri bunicele au și la Les Bourgeois sau la Nomad Skybar, iar pentru shoturi puteți merge la Shoteria.

Un Uber spre casă și așa s-a terminat turul. Dacă aveți alte recomandări, go ahead.

Am dormit cu brățara la mână. 7 ore și jumătate, din care o oră și 28 de minute de deep sleep.

Screenshot_2016-09-25-10-41-21

TELEFON ȘI BRĂȚARĂ

Huawei P9 lite, mai ales cu brățara A1 oferită cadou, mi se pare a fi gândit pentru un public tânăr, căruia îi oferă un aspect plăcut și o cameră foto mai mult decât decentă. Brățara este oferită cadou în această perioadă, iar ambele pot fi luate cu aproximativ 1.100 de lei de la eMAG, PC Garage, Altex, Flanco, Vodafone și Orange, poate și alții, în limita stocului. Oferta expiră la final de septembrie. Confirmați întâi cu magazinul că vă oferă și brățara.

Huawei P9 Lite rulează Android 6, are ecran de 5,2 inchi la rezoluție Full HD, 2 GB memorie RAM și o cameră foto/video de 13 megapixeli cu obiectiv F/2. Bateria este de 3000 mAh, nedetașabilă. Eu am avut varianta albă, dar există și alte culori, v-aș recomanda negrul. Modelul este dual-SIM, deși un eventual card microSD înlocuiește unul dintre SIM-uri. Grosimea este de 7,5 mm.

Deși prețul îl pune în gama accesibilă, ecranul este mai bun decât mă așteptam prin rezoluție și culorile vii pe care le afișează. Camera foto face fotografii bune, ușor saturate pe canalul roșu; le analizați din imaginile de mai sus. Camera de 8 megapixeli și F/2 pentru selfie-uri este un alt punct forte în targetul său de clienți. Rezultatele din testele de benchmark au fost bune. Cititorul de amprente funcționează fără reproș, ba chiar are mici trucuri precum tras meniul de notificări în jos când dai cu degetul peste el.

Părțile negative includ ceva aplicații nedorite, dar preinstalate, și asimetria sloturilor SIM, al doilea suportând doar conexiune 2G. Din când în când interfața “agață”, indiferent de ce zic testele de benchmark.

huawei_02_p9_lite

Brățăra A1 este neagră, metalică, iar cureaua siliconică îi oferă o textură de o oarecare eleganță. Este suficient de plată și ușoară pentru a nu te deranja la mână nici măcar în timpul somnului. Măsoară pașii, are senzor UV pentru a măsura radiația solară, are funcție de alarmare prin vibrație, îți poate semnala apelurile și mesajele, inclusiv doar între anumite ore. Autonomia ei este de aproximativ o lună și oferă o rezistență la apă și praf IP57.

huawei_09_colorband_a1

    17 comentarii

  1. Ca și recomandare ce părere ai despre P9? Vreau sa achiziționez în viitorul apropiat.

      (Citează)

    • P9 e foarte mișto, le iese tot mai bine. L-am butonat și eu un pic, nu i-am găsit nimic rău, decât dacă vei considera interfața proprie și software-ul inclus așa.

        (Citează)

    • Si daca nu iti place interfata, poti pune Google now sau alt launcher si treci peste asta. Eu l-am pus pe S6 ca nu imi place Touchwiz, mai ales ca am trecut la el de la un Nexus 5.

        (Citează)

  2. Dupa turul asta de forta prin centrul vechi, de restul de 95% trebuie sa mai faci niste flotari, genoflexiuni, pasul piticului ceva ca sa-ti atingi “goal”-ul! :)

      (Citează)

    • Simplu de zis, dar experiența de la sală mi-a arătat că dacă alergi 20 de minute pe bandă abia dacă pierzi 100 de calorii. Sunt foarte greu de consumat și ușor de pus la loc.

        (Citează)

  3. Se gaeste Solo Quinta in magazine, dar cel mai rapid gasesti la crama. Eu am cumparat de la Crama Recas de la Sincai cu 95 lei sticla. Este ceva mai ieftin ca in magazine.

    Partea cea mai nasoala este ca vinul Solo Quinta se schimba de la an la an, mereu se fac alte cupaje. Cel din 2013-2014 a fost magnific, acum nu mi se mai pare la fel.

      (Citează)

    • Lol, aici lângă mine la Șincai? Ia să trec pe acolo.
      Nu știu din ce an a fost cel servit lui Hollande, n-am găsit nicăieri informația. Bănuiesc că unul mai vechi.

        (Citează)

    • cei de la recas au inceput parca in 2011 (productie 2010) seria de solo quinta cu un vin alb in care era cupajat si feteasca neagra vinificat in alb. si pot spune ca a fost cel mai bun vin alb ever pe care l-am baut. a castigat premii destule.
      ca idee, loc de vinuri foarte misto este asta http://ethicwine.ro/ (langa piata floreasca)
      se pot si degusta inainte de cumparare

        (Citează)

  4. Recent mi-am luat si eu telefon, P9 lite era pe lista scurta, pana la urma am mers pe Nexus 5x. Nu e rau Huaweiul, dar pare subtirel si glossy asa, mai potrivit pentru o fata zic eu.

      (Citează)

  5. nwradu:
    Simplu de zis, dar experiența de la sală mi-a arătat că dacă alergi 20 de minute pe bandă abia dacă pierzi 100 de calorii. Sunt foarte greu de consumat și ușor de pus la loc.

    Dar la 100 de genoflexiuni cu Matilda in spate? :)

      (Citează)

  6. Totuși, pe lângă situația caloriilor consumate, brățara n-a indicat costul total al “afacerii” diurne și nocturne în Centrul Istoric?

      (Citează)

  7. nwradu:
    Lol, aici lângă mine la Șincai? Ia să trec pe acolo.
    Nu știu din ce an a fost cel servit lui Hollande, n-am găsit nicăieri informația. Bănuiesc că unul mai vechi.

    daca intr-adevar iti place sa bei un vin bun sunt destule bloguri cu oameni pasionati de unde poti lua sugestii. deja am facut alergie la formularea: “vin din care a baut hollande”.

      (Citează)

  8. Pentru pizza în centrul vechi, încearcă Da Lorenzo sau Il Pecato, sunt delicioase

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus