blog demisec cu note fine de tehnologie

Câteva zile va fi program redus pe blog, sunt ușor plecat. Urmăriți-mă pe Instagram și pe YouTube!

SONY a lansat consolele PS4 Slim și Pro

Clock icon

9 Sep 2016

Tag icon

TEHNOLOGIE

Comments icon

10 comentarii

Sony s-a gândit să anunțe noi console Playstation în aceeași zi în care Apple a anunțat iPhone-uri noi, pentru că sigur vor apărea la fel de bine în presă! Bună idee, băieți!

Sunt două console noi, variații de PS4 bineînțeles, nu o generație nouă, și câteva accesorii.

PS4 SLIM

Ca de obicei, ediția Slim aduce o carcasă mai mică și mai ușoară cu aproape 30% față de primul model. Consumul a fost și el redus probabil prin trecerea la noi tehnologii de fabricare a electronicelor.

Asta e tot. Între accesoriile pe bani există un stand cu ajutorul căruia poți monta vertical consola, dar costă 19 euro preț recomandat, bani de care mai bine cumperi vreun joc.

PS4 PRO

Eh aici lucrurile stau mai bine, dar pe termen lung s-ar putea rupe firul. Varianta Pro vine cu procesor și nuclee grafice mai rapide, astfel încât jocurile vor putea fi randate la rezoluție Ultra HD, iar streamingul video poate fi lansat la aceeași rezoluție folosind aplicațiile dedicate pentru Netflix sau YouTube. Mai mult, apare și suportul pentru tehnologia HDR de randare a culorilor.

Comunicatul în română precizează mare și tare “Toate titlurile PS4, inclusiv cele existente și cele care vor fi lansate, rulează pe toate sistemele PS4, inclusiv PS4 Pro”. Asta nu exclude ca în viitor cineva să facă vreun joc pentru care să spună “ne pare rău, dar la un FPS rezonabil merge doar pe varianta Pro”, ceea ce ar putea distruge tot ecosistemul consolelor, care se bazează pe niște principii clare de genul “cumperi acum și vreo 7 ani te joci tot ce apare” (asta e prima lege a consolelor; a doua este “o consolă nu va face rău unui om” și a treia este “controllerul wireless este descărcat exact când vrei să joci ceva”, scrise chiar de Asimov pe un șervețel).

V-aș spune specificațiile hardware ale noii console, dar tocmai asta e ideea, să nu știi ce este în interior, ci doar că rulează orice joc. Consumul de curent poate că vă interesează, maxim 310 W.

Consola Pro ar trebui să coste în jur de 400 de euro cu stocare de 1 TB și apare pe 10 noiembrie.

Diferențele vizuale între cele două noi console sunt clare: cea Slim are “două etaje”, cea Pro “trei etaje” sau, cum se spune tehnic, “două șanțuri prin ea”.

ps4_slimps4_pro

Mai sunt și niște accesorii noi, precum un controller ușor îmbunătățit, o cameră video și niște căști.

Consola a fost prezentată împreună cu un scurt clip din viitorul Mass Effect Andromeda, joc ce va fi lansat anul viitor.

  10 comentarii

 1. Ce ar putea insemna un controller usor imbunatatit? Are cauciucuri mai de calitate?

  Camera mi se pare inutila avand in vedere ca nu exista in acest moment jocuri pentru ea, cu exceptia celor din seria Just Dance.

    (Citează)

  • M Andrei D: Ce ar putea insemna un controller usor imbunatatit? Are cauciucuri mai de calitate?

   Inclusiv asta, da. Poate i-au mai modificat un pic forma, ca să fie mai comod de ținut, poate cauciucul rezistă mai bine șamd.

   Concret s-a vorbit că acum apare o lumină și pe touchpad-ul de deasupra, nu doar sub controller, ca să vezi rapid cu ce “culoare” joci tu, iar respectiva dungă luminoasă poate în unele jocuri să-ți arate cât de multă viață mai ai. Nu mi se pare ceva crucial.

     (Citează)

 2. Andrei, camera e obligatorie pentru a folos Playstation VR, care va fi lansat tot anul asta.

  Per total, oamenii nu par foarte incantati de PS 4 Pro. Cel mai dubios lucru e ca nu poate reda Blue Ray-ul 4K. Asta in conditiile in care Sony e proprietarul formatului Blue Ray, deci nu are costuri de licentiere. Iar cumva, Microsoft a reusit sa includa un Blue Ray player in Xbox One S, care e competitia pt PS4 Slim, si costa cu 100 de dolari mai putin.

    (Citează)

 3. Claudiu:
  Costa cu 100 de dolari mai putin decat PS4 Pro, PS4 slim e tot 300 ca si One S.

  Da, dar nici PS4 Slim nu reda Blue Ray 4K.

    (Citează)

 4. “Varianta Pro vine cu procesor și nuclee grafice mai rapide, astfel încât jocurile vor putea fi randate la rezoluție Ultra HD,” – Nicio sansa. Placa respectiva e undeva la nivel de Radeon RX 470 in cel mai bun caz, iar placa aceea nu duce 4k decat probabil intr-un MMO optimizat la sange.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite.

sus