un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Note7 nu mai poate fi utilizat în avioane (și cum a mai evoluat problema telefoanelor)

13 Sep 2016  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Once again – if you have a Note7 – DO NOT USE IT

Așa a sunat al doilea avertisment al pilotului unei curse Delta de la Paris la New York. Menționase deja că cei cu Note7 trebuie să-l țină închis pe toată durata zborului.

Cam aici s-a ajuns. Tot mai multe companii aeriene anunță acest lucru după ce FAA-ul a trimis o recomandare oficială.

Problema cu Note7 care explodează continuă și noi cazuri apar în ritm constant. Zilele trecute, la CNN, era arătat un bărbat căruia îi arsese mașina pentru că a lăsat telefonul la încărcat în ea. Am mai citit și de o cameră de hotel afectată de o astfel de explozie, de un copil de 6 ani căruia i-a explodat telefonul în mână și de un garaj ars aparent din același motiv șamd.

Un francez a raportat că, cel puțin în Franța, Samsung începe să blocheze telefoanele Note7 pentru a forța utilizatorii să le returneze. Blocarea se face simplu, că asta e oricând la îndemâna producătorului, iar decizia mie mi se pare corectă. Sunt sigur că sunt mulți clienți care își spun “lasă că al meu e bine, nu-l țin în căldură, nu mi se va întâmpla mie”. Din păcate, atunci când se întâmplă, e de rău, după cum arată foarte bine avertismentul privind utilizarea lor în avioane. Update: în Coreea, vor limita încărcarea bateriei la 60%, ca să nu se încălzească.

În alte știri, se pare că Samsung lucrează cu viteză maximă la înlocuirea modelelor, având în vedere că această criză devine tot mai mare pe zi ce trece și valoarea acțiunilor scade. Cutiile cu Note7 varianta sigură vor fi înscripționate cu o literă S pe ele (sau va fi un abțibild, nu știu exact). În tot acest timp, americanii sunt nemulțumiți că Samsung a anunțat cumva pe sub mână recall-ul de dispozitive, adică l-a comunicat clar clienților și presei, dar nu și agențiilor de stat care se ocupă cu siguranța produselor comercializate.

În România, operatorii telecom au anunțat deja că vor înlocui toate modelele Note7 vândute. Nu are rost să reiau toate declarațiile lor, dacă aveți un Note7 cel mai sigur este să contactați magazinul de unde l-ați cumpărat și să întrebați care este procedura de înlocuire. Dacă nu vor să-l înlocuiască, iese cu scandal. Citiți informarea oficială Samsung România pentru detalii.

note7_ars

    11 comentarii

  1. eu i-as aresta direct la imbarcare pe astia cu Samsung. daca rezista la Lagwiz, inseamna ca nu le e frica de moarte.

      (Citează)

  2. Te duci cu un telefon de dimensiuni asemănătoare, făcut scrum, prezinți factura, iei note 7 revizuit și pe cel vechi îl dai pe olx.

      (Citează)

    • Cel vechi apare mai tarziu in service, se verifica IMEI-ul si iti iei o prea frumoasa plangere pentru inselaciune (datele tale raman in sistem). Numai la prostii va sta gandul…

        (Citează)

  3. intrebare off-topic , ce face cu pixelul de facebook la tine pe blog ? retargetezi alte articole pe fb sau cele mai citite ?

      (Citează)

  4. Este editie speciala pentru 2016! :)

      (Citează)

  5. nwradu:
    N-ai mai văzut de mult un TouchWiz, este?

    Tot o mizerie de software a ramas. Eu nu pot sa inteleg cum lumea da bani pe samsunguri, eu nici daca l-as primi gratis nu l-as folosi.
    Cu butonul ala pastila pe centru si celelate doua capacitive puse invers, I can’t even…

      (Citează)

    • TouchWiz e fain si util.
      De exemplu, are de cativa ani optiunea de a rula doua aplicatii in split screen.
      Nu mai zic de cat de bine sunt organizate setarile, modulul KNOX sau notificarile.
      Faptul ca are butoane ‘hard’ eu consider a fi un avantaj. Ecranul ramane doar pentru ceea ce e afisat.
      Inca un plus consider si ‘Easy mode’ care e util in special bunicilor.

        (Citează)

  6. Nu ne mai temem de teroristi… ne temem de posesori de note 7.

      (Citează)

  7. Telefoanele Samsung au fost proaste, sunt proaste si vor ramane proaste. Telefoanele Samsung nu vor fi niciodata bune de altceva decat presspapier, cel mult.

    “în Franța, Samsung începe să blocheze telefoanele Note7” – hopaaa, deci se poate, deci telefon furat se poate raporta si bloca.

      (Citează)

    • Probabil trimit un update OTA la toate telefoanele, update care le blocheaza. Nu cred ca le cauta dupa IMEI.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus