un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mai bine zbori din Satu Mare în București via Londra decât să iei trenul direct

6 Sep 2016  ·

TURISM  ·

17 comentarii

Wizz Air a anunțat ieri introducerea zborurilor Satu Mare – Londra Luton începând cu 31 octombrie, în zilele de luni și vineri, la prețul începând cu 109 lei segmentul (adică un sens). Detalii găsiți la Claudiu.

Mai țineți minte când un britanic a zburat via Berlin între două orașe englezești apropiate decât să ia direct trenul între cele două localități? Același lucru este acum valabil pentru București – Satu Mare via Londra.

Mai exact, trenul CFR între Satu Mare și București face 15 ore și 43 de minute, pleacă de acolo la ora 3:47 și ajunge în capitală la ora 19:30. Costă 121 de lei preț de listă sau 99 de lei cu reducere, deși nu înțeleg la o vedere rapidă cum poți beneficia de ea.

Cu Wizz Air, poți lua avionul din Satu Mare la ora 19:25 și ajungi în Londra Luton la 20:15. La ora 21:25 te urci, tot în Luton, în cursa de București. Ajunge aici la ora locală 2:40, dar în total călătorești 6 ore și un pic, nu 16 ore cu indulgență. Costă vreo 250 de lei, doar cu bagaj de mână, dar voi decideți cât costă timpul vostru.

Update: câțiva cititori spun că o oră ar fi insuficient pe Luton pentru a schimba avioanele. Deși ideea acestui articol era una de amuzament, în caz că o încercați rețineți că orice întârziere la decolare, debarcare, control pașapoarte și restul etapelor de schimbare a cursei (și n-am luat în calcul că ați avea bagaj de cală, că atunci chiar nu are rost nici ca timp și nici ca bani) vă pot da peste cap planul. Nu încercați traseul Satu Mare – Londra – București decât dacă înțelegeți bine riscurile și aveți experiență în domeniu.

Sigur, situația este mai degrabă o glumă decât o alternativă reală, deși 16 ore în tren par un coșmar pentru care trebuie să fii bine pregătit. CFR-ul, însă, nu pare să se trezească din starea de legumă în care se află. Dacă mai introduce Wizz și vreo cursă din Satu Mare spre o destinație mai apropiată, de exemplu ceva prin Germania sau Cehia sau chiar și Italia, ieși și mai bine.

Bonus, la Wizz Air cumperi online biletul. Și la CFR cumperi online biletul, dar nu între 1:30 și 2:30, că atunci site-ul e oprit pentru mentenanță. Zilnic.

cfr_bilete_online

    17 comentarii

  1. La CFR poti sa ai pana la 25% reducere daca iti cumperi biletul online si iei dus-intors.

      (Citează)

  2. Eu am circulat si circul cu trenul frecvent. Si am reusit sa ajung la 25% discount. Nu stiu ce ofera doamna de la ghiseu, dar evit cozile :). Si bineinteles, evit deplasarile lungi cu trenul. :)

      (Citează)

  3. Din pacate o ora pe Luton se poate dovedi a fi insuficienta.

      (Citează)

  4. Nu știu de ce crezi ca o ora de overlay la LTN e suficientă pentru a prinde zborul către OTP intr-o jungla in construcție cum este LTN… oferi info aiurea, s-ar putea ca unii sa ia de bine ce spui tu si sa sine probleme in a mai prinde zborul către OTP, știm cu toții întârzierile marca Wizzair, iar SUJ – LTN nu are niciun motiv in a fi scutita de întârzieri

      (Citează)

    • “trenul CFR între Satu Mare și București face 15 ore și 43 de minute” – e posibil ca unii sa ia de bune ce spui tu…

        (Citează)

    • Umorul fin nu prinde la toata lumea.

        (Citează)

    • Gabriel:
      Nu știu de ce crezi ca o ora de overlay la LTN e suficientă pentru a prinde zborul către OTP intr-o jungla in construcție cum este LTN… oferi info aiurea, s-ar putea ca unii sa ia de bine ce spui tu si sa sine probleme in a mai prinde zborul către OTP, știm cu toții întârzierile marca Wizzair, iar SUJ – LTN nu are niciun motiv in a fi scutita de întârzieri

      Pe când trenul nu are întârzieri.

      E o situație teoretică. Cred că cine acceptă să zboare via Londra în loc să ia trenul știe deja riscurile la care se expune cu acele întârzieri.

      Dacă totul merge bine, o oră mi se pare timp suficient dacă nu ai bagaj de cală. Dacă ai, oricum devine prea scumpă varianta.

        (Citează)

    • Catutzi:
      “trenul CFR între Satu Mare și București face 15 ore și 43 de minute” – e posibil ca unii sa ia de bune ce spui tu…

      Nu face?!

        (Citează)

  5. Am luat acum 1 saptamana Bucuresti-Cluj 39 ron cu avionul !
    Normal plateam 100 ron si faceam 10 ore cu trenul !

      (Citează)

  6. Robintel:
    Nu cred. Site-ul nu oferă aceleași reduceri ca doamna de la ghișeu, pe testate.

    La CFR se mai adauga o reducere finala de 5% cand iei online. Pe testate!

      (Citează)

  7. nwradu: Pe când trenul nu are întârzieri.

    E o situație teoretică. Cred că cine acceptă să zboare via Londra în loc să ia trenul știe deja riscurile la care se expune cu acele întârzieri.

    Dacă totul merge bine, o oră mi se pare timp suficient dacă nu ai bagaj de cală. Dacă ai, oricum devine prea scumpă varianta.

    Cine a zburat recent pe la LTN știe despre ce vorbesc, iar din articolul tău reiese ca o ora la LTN e clar suficient, dar din păcate nu e asa

      (Citează)

    • Cred ca e de ajuns o ora daca foloseti pasaport biometric nu carte de identitate, ca sa treci ultrarapid de controlul pasapoarte.

        (Citează)

  8. Sau iei avionul din Satu Mare aterizezi la Luton,te angajezi in Anglia stai cativa ani si abia pe urma iei avionul de Bucuresti.Garantat in timpul asta nu se schimba nimic cu infrastructura feroviara.

      (Citează)

  9. Situație pentru transport 1 copil ( 8 ani) si un adult, București – Cluj:

    CFR: 10 ore la vagon de dormit, 370 lei (clasa 1 – condiții acceptabile)
    BlueAir: 45 minute, 170 lei

    Concluzie:. WTF ?!?!

      (Citează)

  10. CFR-ul pierde tot mai multi clienti cu strategia lor de afaceri. Probabil vor aparea noi rute aeriene interne, atunci chiar va fi o problema pentru sistemul national feroviar!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus