un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Încă un accident periculos în curba din Piața Romană

22 Sep 2016  ·

AUTO  ·

21 comentarii

Pare amuzant, dar nu este: un șofer vitezoman a scăpat mașina de sub control în Piața Romană și a rupt ceasul de 50.000 de euro pus acolo cu mândrie de fostul primar corupt Oprescu.

De ce nu-i de glumă? Pentru că au loc des accidente în Piața Romană din cauza vitezei. Acum șoferul acesta a distrus un ceas, dar în februarie 2015 oameni au murit după ce o mașină a intrat pe contrasens pentru că a subvirat din cauza vitezei, iar în noiembrie 2009 un șofer a omorât doi pietoni de pe trotuar după ce viteza l-a făcut să iasă de pe stradă. Am scris aici despre asta și or fi fost și mai mulți, că n-am ținut socoteala exactă.

Repet ce-am zis și atunci. Piața Romană trebuie transformată într-un sens giratoriu clasic, nu unul tăiat prin centru. În situația actuală curba aceea este foarte tare pentru șoferii cu aere de piloți ce uită că pe ploaie mașina se comportă altfel. În acea zonă sunt foarte mulți pietoni pe trotuare, iar scăparea de sub control a unei mașini ar putea crea un accident cu zeci de victime.

Până atunci, fiți mereu în alertă atunci când așteptați să traversați în intersecție, în special pe exteriorul curbei, și ca șoferi circulați cu viteză normală prin ea, că nu are nici un rost să vă grăbiți către următorul semafor.

sursa: Digi24, dați pe la minutul 22. Au început să pună și publicitate în clipuri, păcat.

    21 comentarii

  1. Mulțumesc pentru exprimarea “a scăpat mașina de sub control”. Foarte mulți spun “a pierdut controlul volanului” (mai ales la știrile TV) de parcă mașina se controlează doar cu volanul.

      (Citează)

  2. peste tot in piata romana esti pe exteriorul curbei cand traversezi :)

      (Citează)

    • pe exteriorul unei curbe da, insa pe exteriorul “curbei” esti doar pe partea cu ase-ul

        (Citează)

    • Și la coloane. Coloane – ASE – colțul cu Căderea Bastiliei.

      Bănuiesc că cineva venind dinspre Victoriei poate supravira groaznic și să intre în cei de pe partea opusă coloanelor, la agenția de turism sau BCR sau ce-i acolo, dar e mică șansa.

        (Citează)

  3. Mergeti cu limita legala acolo (60km/h) si o sa vedeti ca toate devin mult mai simple, chiar si pe vreme rea.
    La 90km/h+ situatia se complica, indiferent de ce tip de sens giratoriu se face acolo.

    Hai sa fim seriosi, pe Magheru soferii merg mai ceva ca pe autostrada, chiar si cu politia la supraveghere.

    Ne aude si Politia Rutiera Romana??

      (Citează)

  4. Ar fi interesant dacă am afla costurile firmei de asigurări în ceea ce privește înlocuirea ceasului.

      (Citează)

  5. Dar un radar fix n-ar fi bun? Ca să nu vă mai defecaţi pe voi cu poliţia română.

      (Citează)

    • Nu, ar fi greu să identifice mașina potrivită pentru o amendă, că sunt multe benzi. Un sens giratoriu ca la Universitate ar rezolva mult mai ușor totul.

        (Citează)

  6. Intr-o tara in care foarte multi soferi sunt niste giboni care nu gandesc, e clar ca doar cu vorba buna nu facem nimic. Daca e o zona cu multe accidente, sa puna denivelarile acelea pentru ca te obliga sa reduci viteza.

      (Citează)

  7. 1. Un giratoriu clasic nu ar ajuta valorile mari de trafic de la Romană.
    2. Mulți șoferi bucureșteni au un caracter infect, în sensul că trec peste linia continuă în acea curbă, și se urcă pe tine fără jenă, doar pentru a merge cu viteză.
    Din păcate, pentru că la noi faci treabă doar cu bățul, se va găsi o soluție cu tentă punitivă, din cauza căreia vor avea de suferit și cei care circulă regulamentar.

      (Citează)

    • De ce n-ar ajuta? Traficul e limitat de durata semafoarelor. Când se pune verde, mașinile ar parcurge un giratoriu ca la Universitate sau Aviatorilor.

      Cine vine lansat și prinde verde, încetinește oricum pentru că îl obligă sensul giratoriu.

      La câte semafoare sunt pe Magheru, să treci prin Romană cu viteză nu te ajută cu nimic.

        (Citează)

  8. caprui: Pai ar trebui ca RCA-ul sa despagubeasca toate daunele, indiferent daca primaria a asigurat ceasul sau nu.

    la mintea cocosului

      (Citează)

  9. În Barcelona trecerile de pietoni sunt la 5 metri distanță de coltul intersecției, s-ar evita multe accidente dacă s-ar introduce si la noi, cel puțin pe bulevarde.

      (Citează)

  10. lasa ca au pus politisti morti 100 pe splai. Drum drept ai cacaturi din alea din km in km. Acolo e pericol.

    bine, la Romana sub 70 nici nu simti curba aia

      (Citează)

  11. radu tu habar n-ai ce inseamna subvirare sau supravirare, asta am inteles eu din postarile tale.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus