un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

În caz că n-ați fost atenți, AdBlock Plus începe să vândă publicitate în sloturile blocate din site-uri

27 Sep 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

16 comentarii

Cu tot ce s-a întâmplat la noi în ultima perioadă, a trecut neobservată știrea despre cum AdBlock va începe să vândă publicitate în locul celor blocate de utilizatori în diverse site-uri. Cele pentru care iau ei bani vor fi, chipurile, neintrusive, decente.

Să observăm absurdul situației: oamenii blochează reclamele ce aduc în mod direct venituri site-urilor pe care le citesc, deși acelea sunt metodele de finanțare pentru respectivele site-uri și conținutul pe care-l oferă. Oamenii vor vedea însă alte reclame, în aceleași locuri din site, iar cei de la AdBlock Plus vor împărți, mărinimoși, veniturile și cu site-urile respective.

Halal treabă. Iar cu Facebook se luptă în continuare.

adblock_dezactivare

    16 comentarii

  1. Oamenii vor trece incet dar sigur pe uBlock Origin ;)

      (Citează)

  2. Mulțumesc pentru confirmare, nu înțelegeam de ce „nu mai funcționa” de ceva vreme .
    Uninstall instant.

      (Citează)

  3. meh, altul.

      (Citează)

  4. Adblock asta incepe sa sune ca o aplicatie interlopa: iti taie reclama pe site, si iti da aceeasi reclama dupa ce isi trag si ei un procent din bani. Un fel de taxa de protectie pe reclama.

      (Citează)

  5. Am trecut de mult la AdBlock Ultimate, deoarece ei nu au “reclame permise”. Totusi, mecanismul de blocare este greoi. Am auzit ca anumite versiuni de Opera au incluse un ad-blocker mault mai eficient chiar in program, fara sa mai fie nevoie de alte extensii.

      (Citează)

  6. Am renuntat la AdBlock Plus din momentul in care Opera a inclus in browser optiunea de blocare a reclamelor fara a fi nevoie sa instalez extensii.

      (Citează)

  7. Folosesc Ad Block pentru a ma feri de tona de reclame de pe site-urile romanesti, de pop-uri si click bait-uri, nu m-ar deranja daca apar reclame decente.

      (Citează)

  8. Razvanbb inca nu permite accesarea site-urilor sale dacă ai adblock?
    Sunt curios cum a influențat decizia asta traficul siteurilor sale.

      (Citează)

  9. Instalati Opera, oameni buni. Are add blocker integrat, iar engine-ul de randare e cel pe care il foloseste si Chrome, deci nu veti avea probleme de compatibilitate.

      (Citează)

  10. “a trecut neobservată știrea despre cum AdBlock va începe să vândă publicitate ”

    Neobservata? A fost pe toate gardurile si pe toate publicatiile aceasta stire asa ca numai daca traiai intr-o pestera nu ai fi aflat aceasta stire. :D

    AdBlock cereau deja “taxa de protectie” prin sistemul de acceptable ads. Scoteai banul si oricat de invaziva era reclama ta, era in lista de reclame acceptabile. Acuma in loc ca detaliile acestor contracte sa nu fie publice, au pus o piata libera de vanzare pentru sloturile de “acceptable ads”. Tehnic, la capatul lor nu s-a produs nicio schimbare, doar ca acuma userii realizeaza de fapt cum functiona sistemul lor si de unde isi scoteau banii.

    @gigi: Eu nu stiu despre ce Opera vorbesti. Opera clasic avea posibilitatea blocarii reclamelor din 2007-2008 si era cea mai usor de configurat prin sistemul “Blocked Content”. Daca ai folosit Opera doar dupa ce au dat cu maclavais peste un engine de Chromium, trist. Nu stii ce ai pierdut in perioada de dinainte :) Doar Vivaldi Browser mai poate sa aduca in scena tot ce a facut bine browserul Opera.

      (Citează)

    • Utilizez Opera dinainte de 2007 si, chiar daca niciodata nu a avut succes la mase, consider ca a fost printre cele mai inovative browsere inca de la inceputuri (aici as aminti doar faptul ca ei au fost primii care au introdus conceptul tab-urilor in browser).
      Vivaldi l-am instalat atunci cand a fost lansat doar ca nu am putut renunta la Opera asa incat l-am dezinstalat.

        (Citează)

  11. Ad Block fac asta de mult. Aveau de mai bine de un an o mizerie de asociație care decidea ce reclame sunt deranjante și ce nu. Normal, alea plătite la ei nu sunt deranjante.

    Soluția să fii independent e sa iei listele alea de ad Block ai de ce mai sunt,mai sunt și altele strânse de diverși cu hosturi problemă și să le pui în “hosts” cu loop la localhost și gata.
    Manual și simplu.

      (Citează)

  12. @NWRadu Tu ce solutie de Ad blocking folosesti ? uBlock Origin ? sau altceva ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus