un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Huawei prezintă Mediapad M3, o tabletă high-end de 8,4 inchi

2 Sep 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Țin minte lansarea primei tablete Huawei Mediapad, la un MWC Barcelona, și impresia foarte bună pe care mi-a făcut-o tableta. Ieri, la IFA Berlin, a fost prezentată a treia ei generație și Mediapad M3 este în continuare o tabletă subțire, performantă și arătoasă, un concurent serios pentru gama Samsung Tab S.

20160901_150450DSC03222

M3 are ecran de 8,4 inchi cu o rezoluție de 2560×1600 pixeli. Nu știu cine-l produce, dar are culori vii și o intensitate luminoasă puternică, plus că poate filtra lumina albastră pentru un confort sporit al ochilor în special noaptea, de exemplu atunci când citești un ebook sau blogul meu.

Carcasa este construită din aluminiu și arată foarte elegant, în culori deschise, cu un design plăcut. Este subțire, ușor de ținut în mână, genul de tabletă care încape imediat în poșetă sau într-o borsetă și este ușor de manevrat în orice situație.

Ca hardware, este susținută de un chipset Kirin 950, un model foarte performant, și include 4 GB memorie RAM. Mie mi-a plăcut că există și variante cu LTE. Nu mulți mai fabrică astfel de tablete în gama high-end, dar cu costul unui abonament Digi pe la 2 euro, ar fi păcat să nu luați un astfel de model. Bateria are 5100 mAh și s-a spus de 11 ore de redare clipuri Full HD.

Butonul de sub ecran? Este de fapt senzorul de citit amprenta, este capacitiv (sau cel puțin nu face click-click) și poate susține și gesturi. O scurtă apăsare pe el are rol de Back, iar prin mișcarea degetului spre stânga sau dreapta comuți între ferestre.

Tot ca hardware, Mediapad M3 este făcută în colaborare cu Harman Kardon, astfel încât difuzoarele sunt mai performante și oferă o putere de 1 W pe bucată.

În plus, tableta include căști in-ear AKG H300, un brand al lui Harman.

Prețurile sunt foarte bune:

  • 349 euro – stocare 32 GB și wifi
  • 399 euro – stocare 32 GB și LTE
  • 399 euro – stocare 64 GB și wifi
  • 449 euro – stocare 64 GB și LTE

Mie mi se pare un model excelent, dar pe 26 septembrie va fi lansată abia într-un prim val de țări, iar România nu este printre ele.

    9 comentarii

  1. Au zis ceva si de Honor 8?

      (Citează)

  2. inclin sa cred ca te platesc astia de la hawaii…. daca tot esti la berlin, in afara de hawaii nu ai mai vazut nimic? vezi ca Sony a scos ceva misto…

      (Citează)

  3. Huawei a urcat preturile produselor cam mult.

      (Citează)

  4. Cam toate telefoanele care nu au procesor de la Qualcomm sau Samsung is egale cu 0!

      (Citează)

  5. #sony #audiophile #dac #dsd #headphones #hires nimic ? :(

      (Citează)

  6. Unde e P-ul din titlu?

      (Citează)

  7. Sper sa îți dea la review Honor 8 albastru, chiar vreau un recenzie serioasa și ampla pentru acest telefon.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus