un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De o sută de ori mai mulți copii bolnavi

22 Sep 2016  ·

GÂNDURI  ·

41 comentarii

Dincolo de știrea că 3 bebeluși au murit de rujeolă se află o altă statistică foarte proastă: numărul de cazuri înregistrate anual.

Situația este asta:

cazuri_rujeola

Exact, mult mai multe cazuri. “Comparativ cu anul 2015, creșterea este uriașă: anul trecut au existat doar 7 cazuri confirmate de rujeolă și niciun deces, potrivit Ministerului Sanatatii.”

Așa arată toată nebunia cu nevaccinarea copiilor. Vaccinurile au nevoie de o masă critică pentru a fi eficiente în societate. Dacă apar câteva cazuri izolate, boala nu se poate răspândi deoarece cei din jur sunt vaccinați; cei bolnavi sunt tratați și epidemia dispare rapid. Dacă nu-ți vaccinezi copiii, iată, chiar se îmbolnăvesc. Îți vor mulțumi când devin adulți și le explici de ce i-ai supus la tot felul de boli de-a lungul copilăriei.

Cât despre cei trei bebeluși morți de rujeolă, ei aveau sub un an, iar vaccinarea se face la un an. Cei trei ar fi trebuit protejați tocmai de “masa critică”, adică de absența bolii în cei din jurul lor. Au intrat însă în contact cu alți copii mai mari nevaccinați sau cu părinții lor sau cu alți purtători ai unui virus care a fost lăsat să se dezvolte și asta le-a fost soarta, că n-au avut puterea să reziste bolii. Au murit din cauza celor din jurul lor.

Imunitatea “de turmă” este eficientă doar dacă se respectă o rată de vaccinare de minim 95%, spun epidemiologii.

Într-o lume în care tu faci vaccinurile necesare copilului, dar cei din jur nu le fac, ce-ar trebui făcut? Să-i ții închiși în casă până le face pe toate? Să nu accepți vizite, să trăiești în mediu steril? Că nu vorbim de selecție naturală aici, ci de faptul că ți-l omoară vecinii sau rudele prin alegerile lor. Cetin și Răzvan dau vina pe Olivia Steer, dar dincolo de asta trebuie studiată și problema de fond, adică de ce oamenii nu au încredere în părerea specialiștilor în medicină și cred ce citesc pe bloguri sau forumuri obscure? Vlad Mixich vorbește pe Hotnews despre cum Mihai Gîdea nu i-a pus nici o întrebare, a lăsat-o să-și expună teoria de parcă ar fi adevărată.

Doi la mână, de ce știrea apare tocmai acum? De ce n-a apărut din ianuarie, la modul “deja 70 de cazuri, anul trecut au fost doar 7”, pentru a trage de atunci un semnal de alarmă?

Citiți și:

Curentul acesta împotriva vaccinurilor n-a apărut la noi, ci a fost preluat și popularizat cu întârziere în România. Ai zice deci că avem timp să învățăm din greșelile altora înainte să le facem și noi, că deja concluziile încep să apară, dar lucrurile nu stau așa.

Sunt curios: voi cei care aveți copii, i-ați vaccinat sau nu? Îi veți vaccina pe următorii?

    41 comentarii

  1. Pune si cazurile din anii anteriori, si decezele, si o sa vezi ca cel mai probabil au fost musamalizate…

      (Citează)

    • Incredibil, statisticile facute pe 2 ani indica clar vinovatul.
      Hai Radu ca este jenant, fa te rog o analiza pe mai multi ani si compara procentul celor nevaccinati cu raspandira bolilor. Nu poti sa faci asta din lipsa de timp sau de informatii?
      Poti sa ne spui daca astfel de informatii sunt disponibile publicului? Daca aceste informatii nu sunt disponibile asta este cu adevart revoltator.

      Daca nu ai timp pentru chestii profunde mai bine nu mai scrii, sau de vina sunt eu pentru ca deschid astfel de articole.

        (Citează)

    • Pentru cei care au dat minus idee este urmatoarea:
      – in ultimii ani au mai fost cazuri, dar s-a procedat ca si cu Hexi Pharma. Declinul cu vaccinurile nu a inceput anul asta, avem norocul ca anul asta s-a intamplat totusi o schimbare in Ministerul Sanatatii si primim mai multe informari, asta nu inseamna ca trebuie sa ne panicam aiurea. Trebuie sa fim mai atenti, pana acum fiecare a scapat cum a putut ca in Matrix. Au trecut multe gloante pe langa noi fara sa stim ca exista (bacterii, diverse boli reaparut din cauza vacicanrii dar fara rapoartari catre populatie). Acum avem ceva informatii in plus si putem sa combatem tampeniile care se intampla in jur cu Olivia Steer si alti oligofreni…
      – singura diferenta fata de anii trecuti este ca nu au exista decese si din aceasta cauza cred ca anul acesta a fost declarata epidemie (desi cazurile sunt mai putine fata de 2012, 2013 sau 2014… in plus atunci probabil nu a fost nici o stire despre rujeola vs vaccinare)

        (Citează)

    • @Valentin: Un necunoscut, Ioan Cantacuzino, prin 1913 a inceput vaccinarea armatei romane aflate intr-o zona de razboi unde holera se raspandea cu 100-200 cazuri noi pe zi. Pe 21 iulie facea prima transa a vaccinului antiholera, pe 27 iulie facea a doua transa iar pe 2 August facea ultima transa. Intre prima si a doua transa inca se pastra numarul de 100-200 cazuri noi de holera in randul militarilor romani. Dupa cea de-a treia transa au aparut doar 2 cazuri iar apoi s-a oprit. Epidemia de holera a fost oprita inainte ca trupele romanesti sa se intoarca acasa si sa provoace o epidemie nationala de mare amploare.

      Zici ca 2 ani e putin pentru o statistica?

        (Citează)

    • Valentin: Poti sa ne spui daca astfel de informatii sunt disponibile publicului? Daca aceste informatii nu sunt disponibile asta este cu adevart revoltator.

      Stai, nu te revolta. Dacă nu sunt disponibile, Ministerul Sănătății ar trebui să-ți răspundă cu ele, dacă le soliciți, conform legilor privind accesul la informații. Astfel vei putea face respectivul studiu.

        (Citează)

  2. Ca de obicei eu aduc argumentele care Radu uita sa le aduca. Parintii refuza sa-si vaccineze copii nu pentru ca sunt indiferenti ci pentru ca nu au incredere ca le face mai mult bine decat rau. Exista foarte multe rapoarte care scot la iveala aspecte negative ale vaccinurilor, cresterea cazurilor de autism, decese la scurt timp dupa vaccinare, etc, ceea ce fac ca o astfel de decizie sa fie foarte dificila. Sunt sigur ca intentia guvernului de a obliga parintii ca sa-si vaccineze copiii a creat indoieli si mai mari. Legat de Olivia Steer, de care nici nu auzisem am vazut-o la Mihai Gadea. Exact ca Radu care se bazeaza pe graficul de mai sus ea se bazeaza pe niste rapoarte pe care le-a si prezentat. Vazand raportul lui Radu e 100% clar ca vaccinurile sunt rentabile. Vazand rapoartele ei din nou incepi sa crezi ca sunt multe aspecte de ingrijorare. Faptul ca nu i-a pus nici o intrebare e o minciuna gogonata. I-a cerut explicatii la mai toate acuzatiile, inclusiv la faptul ca a avut apropiati care au murit de cancer si poate din cauza asta este ea asa reticenta cu medicina moderna. Sunt sute de rapoarte facute, cine pana la urma poate spune ce e adevarat si ce e minciuna?

      (Citează)

    • Pentru inceput si eu sunt la mijloc cred ca vaccinurile sunt bune, dar vreau sa stiu mai multe despre modul de punere in aplicare.
      Radu o invinovateste Olivia Steer pentru parerea ei. Nu o urmaresc, dar sunt pro exprimarea libera si cred ca are dreptul sa isi sustina parerile pe unde vrea, blog televiziune. Problema care ma deranjeaza este ca nu exista unii bine documentati care sa prezinte avantajele vaccinarii in statistici, sa ne prezinte dupa ce criterii aleg vaccinurile, ce producatori de vaccinuri au rata mica de efecte secundare, ce fel de efecte secundare apar in ce proportii, ce virusi sunt vizati, de ce considera ca vaccinurile polivalente sunt o alegere buna (vin si cu dezavataje?).
      Cei ce sustin vaccinarea au impresia ca sunt specialistii/elita a caror parere nu poate fi ‘chalenged’. Nu isi pierd timpul pentru maruntisuri dinastea.

      Pe scurt: vreau transparenta si discutarea subiectului cu argumente din partea ambelor parti.

        (Citează)

    • Stimate domn, da-mi voie sa iti spun ca efectiv esti stupid. Pur si simplu nu “Exista foarte multe rapoarte care scot la iveala aspecte negative ale vaccinurilor” in alt loc decat in capul vostru. In timp ce exista intr-adevar sute de studii legate de eficienta vaccinurilor, zeci de ani de istorie, testari, sute de milioane de vaccinari si zeci de milioane de oameni care astazi traiesc datorita vaccinurilor.
      Sunt tone de studii care nu au gasit corelatii intre vaccinari si autism, tamptii prefera sa vada o corelatie intre aceste doua lucruri pentru ca:
      – de obicei constati ca progenitura are autism dupa varsta de 1.5-2 ani, concomitent cu perioada vaccinarilor dar fara legatura.
      – Cand ai constatat punctul anterior, e car ca e de la vaccinuri. Nu este ca l-ai facut la aproape 40 de ani, nu este de la faptul ca pana atunci ai inghitit sute de folii de anticonceptionale, nu este de la faptul ca ambii parinti fumeaza din liceu (“fata, nu te opri acum din fumat ca mai rau ii faci fatului, socul abstinentei ii face rau” – as fi bogat daca as avea cate 50 de lei de cate ori am auzit asta), nu e de la cosmeticele date pe piele, unghii, par timp de zeci de ani, nu este de la medicamentele inghitite de parinti sau de mama in perioada anterioara conceptiei sau in sarcina, nu este de la nimic de care sa fie parintii vinovati. E clar o forta din exterior, e clar ca e de la vaccinuri.

        (Citează)

    • @Marius M
      Care sunt rapoartele alea care spun că vaccinurile cauzează autism? Toți anti-vaxxeri vorbesc de specialiști și rapoarte de parcă aruncatul unui cuvânt cheie într-o frază validează o tâmpenie.

      De-a lungul timpul a existat un singur studiu ce a corelat vaccinul MMR cu autismul, cel din 1998 al lui Andrew Wakefield. În baza lui, de-a lungul anilor au fost făcut alte studii pentru a demonstra validitate/invaliditatea studiului din ’98. Niciun alt studiu nu a reușit să reproducă rezultatele lui Wakefield.

      Colac peste pupăză, studiul lui Wakefield s-a dovedit a fi falsificat, fiind plătit de terțe părți interesate de un rezultat care să confirme legătura dintre autism și vaccinul MMR. Drept urmare studiul lui Wakefield a fost discreditat și retras din toate jurnalele de medicină.

      Cam ăsta e rezumatul acelor rapoarte (care de fapt e unul singur, și ăla fals) care zic că autismul e cauzat de vaccinuri.

      @Valentin
      Există unii bine documentați care prezintă avantajele vaccinării. Se numesc doctori (în medicină).

      Tot ce zici tu acolo cu criteriile de alegere, cu efecte secundare, virușii vizați, șamd sunt lucruri pe care le iau în vedere comisiile care aprobă vaccinuri. Motivul pentru care că informațiile astea nu sunt vizibile e că majoritatea oamenilor nu au cunoștințe avansate de biologie și chimie. Transparența aia de care zici tu nu ar ajuta pe nimeni, ba chiar ar crea panică, că oamenii se tem de lucrurile pe care nu le înțeleg. Vezi farsa cu monoxidul de dihidrogen ce a fost populară de mai multe ori în anii ’90.

        (Citează)

    • Explozia cresterii populatiei dupa aparitia vaccinarii ar trebui sa fi argument clar ca aceasta este buna si ca functioneaza.

      Sigur, pot fi produse expirate sau cu doza proasta sau cu alt defect. Dar ai sanse mai mari sa te calce masina decat sa dai peste un vaccin prost.

        (Citează)

    • Marius M: Ca de obicei eu aduc argumentele care Radu uita sa le aduca.

      Trebuie să-ți dau o parte din banii pe care i-am luat de la big pharma :P

      Marius M: Parintii refuza sa-si vaccineze copii nu pentru ca sunt indiferenti ci pentru ca nu au incredere ca le face mai mult bine decat rau. Exista foarte multe rapoarte care scot la iveala aspecte negative ale vaccinurilor, cresterea cazurilor de autism, decese la scurt timp dupa vaccinare, etc, ceea ce fac ca o astfel de decizie sa fie foarte dificila.

      Foarte multe rapoarte nu există, iar părintii ar trebui să se informeze de la specialiști, nu de pe forumuri de mămici.

      Nu naști la o zi după ce ți-o trage cineva, ai tot timpul din lume să afli tot ce vrei despre vaccinuri și să vorbești cu doctori.

        (Citează)

    • Valentin: Radu o invinovateste Olivia Steer pentru parerea ei. Nu o urmaresc, dar sunt pro exprimarea libera si cred ca are dreptul sa isi sustina parerile pe unde vrea, blog televiziune.

      N-am zis asta. Faza cu vaccinurile nu de la ea a pornit.

      Dreptul la liberă exprimare e ok, nu zic să-l oprim. Vreau doar ca oamenii să se informeze din diverse surse, că dacă eu zic mâine că Luna e făcută din brânză și toți mă cred, avem o problemă de informare.

        (Citează)

  3. Eu am vaccinat fetita comform schemei de vaccin. Problema este ca nu se gasesc dozele de vaccin necesare. La Iasi toti bebelusii mai mici de un an sunt in urma cu vaccinarea. Nu prea se gasesc nici in comert (Se gaseste Infarix, dar in schema nationala este Hexacima).

      (Citează)

    • Așa e sistemul nostru medical, nu are de fapt nimic. În spitale n-au medicamente și consumabile, aparatele sunt defecte, vaccin nu se găsește, medicii pleacă din țară șamd.

        (Citează)

  4. da, i`am vaccinat. nici nu s`a pus problema sa nu ii vaccinez, nu am chef sa aduc inapoi boli care au fost eradicate deja.

      (Citează)

  5. nwRadu am un comentariu in asteptare :)… again… nu am linkuri, sau altceva dubios.

      (Citează)

    • Bill Gates, cel mai bogat om din lume:

      First, we’ve got population. The world today has 6.8 billion people. That’s headed up to about nine billion. Now, if we do a really great job on new vaccines, health care, reproductive health services, we could lower that by, perhaps, 10 or 15 percent, but there we see an increase of about 1.3.

      M.:
      Vaccinurile trebuie să fie obligatorii. Cine se opune, pușcărie.

      Fi sigur ca va veni si vremea asta.

        (Citează)

    • Marius M: Bill Gates, cel mai bogat om din lume:
      First, we’ve got population. The world today has 6.8 billion people. That’s headed up to about nine billion. Now, if we do a really great job on new vaccines, health care, reproductive health services, we could lower that by, perhaps, 10 or 15 percent, but there we see an increase of about 1.3.

      Și tu ce-ai înțeles că spune aici?

        (Citează)

  6. Am doi copii și i-am vaccinat la timp pe amândoi. În plus, le-am făcut și vaccinuri care nu-s în schema obligatorie (pentru rotavirus și varicelă). Și uite așa cel mare nu a făcut varicelă, deși prin grupa lui de la grădiniță virusul ăsta a făcut prăpăd.
    Dacă era după Steer și compania stăteam și eu ca ceilalți părinți și-l îngrijeam de bube, mușcându-mi din pumni de necaz.
    Vaccinurile trebuie să fie obligatorii. Cine se opune, pușcărie.
    Și încă ceva. Știu medici de familie care eliberează adeverințe false pentru vaccinări (aviz epidemiologic se numește documentul), necesare înscrierii copilului la grădiniță și școală. Deci numărul copiilor nevaccinați este mult mai mare decât cifrele oficiale.

      (Citează)

  7. Mi-am vaccinat ambii baieti cu schema la zi (9 ani si 1 an), in plus cel mare a fost vaccinat si antivaricela ca sa nu ii dea celui mic. Probabil si cel mic va fi vaccinat iarna asta antivaricela pentru ca merge deja la gradinita. Nu vreau sa treaca prin ce am trecut eu cu oreionul (l-am facut in ciclul primar, si acum imi amintesc gatul umflat, durerile cumplite, temperatura, plansul, compresele cu apa rece si spirt etc) sau cu varicela (mancarimi de imi venea sa imi iau carnea de pe mine, pictat tot cu crema mentolata etc).

      (Citează)

    • Ai fost norocos cu oreionul in ciclul primar. Eu l-am facut in clasa a 8-a. Nu era decat dublu un coi fata de celalat (care era si el marit).

        (Citează)

  8. Marius M: Exista foarte multe rapoarte care scot la iveala aspecte negative ale vaccinurilor

    dar culmea, nimeni nu e in stare sa le indice.

      (Citează)

  9. Sunt absolut convins că în comunitățile sărace Olivia Steer este citită pe zilnic, mai ceva ca sfânta Evanghelie…

    Mișcările anti-vaccin sunt urbane, se adresează unui alt tip de public, iar efectul lor este mai degrabă neglijabil. Comparați, de exemplu, cu succesul mișcărilor similare de tip raw-vegan, care au același target.

    Creșterea numărului de copii care nu sunt vaccinați are, din păcate, ca principal motiv sărăcia. Nu doar la noi, ci și în SUA. Ele sunt mult mai mult rodul unor politici dezastruoase în domeniul sănătății decât al unor smintiți de pe internet.

    Dar e mai simplu să te iei de o amețită decât să vezi că nu mai avem vaccinuri produse în România, că de cele mai multe ori nu se găsesc nici cele scumpe. Din câte mi-aduc aminte, (copilul e destul de mare și mi-e lene să caut acum pe Google), vaccinurile sunt destul de scumpe 100-300 de lei și compensarea nu funcționează tot timpul. Plus că mulți copii nici măcar nu ajung la un medic după ce au ieșit din maternitate, fiindcă sunt orașe care nu au pediatri, iar ca cineva să vină de la țară la orașul cel mai apropiat ca să ia o rețetă compensată înseamnă o cheltuială imensă.

    Încercați pentru un moment să vă detașați de bula voastră middle-class și să deschideți ochii. S-ar putea să aveți un șoc. Încercați să vă gândiți cam ce opțiuni are cineva plătit după 8 ore de muncă cu 950 de lei pe lună. Câți bani poate da pe mâncare, câți bani poate da pe medicamente… Și aceștia sunt peste 60% dintre angajații români.

      (Citează)

    • Problema e că middle-class-ul ăla care are bani de vaccinuri dă ascultare inepțiilor Oliviei Steer. Din cauza lor suferă și copiii celor mai puțin înstăriți, că nu mai funcționează imunitatea de turmă.

      Cu alte cuvinte, oamenii care-și permit să își vaccineze copiii sunt responsabili indirect de sănătatea copiiilor celor care n-au bani de asta. Dacă pe cei dintâi îi doare-n cot, cei din urmă au de suferit.

      PS: Radu – am un comentariu în aprobare deși n-are linkuri sau cuvinte suspecte :(

        (Citează)

    • Cristian Banu: Sunt absolut convins că în comunitățile sărace Olivia Steer este citită pe zilnic, mai ceva ca sfânta Evanghelie…
      Mișcările anti-vaccin sunt urbane, se adresează unui alt tip de public, iar efectul lor este mai degrabă neglijabil. Comparați, de exemplu, cu succesul mișcărilor similare de tip raw-vegan, care au același target.

      Adică avem o țară în care în mediul rural aproape că nu există sisteme de sănătate și în mediul urban lumea le ignoră pentru că citește ceva pe net, nu pentru că spune doctorul.

      Vaccinurile ar trebui să fie suportate de stat, sunt de acord.

        (Citează)

    • Bogdan Popa: PS: Radu – am un comentariu în aprobare deși n-are linkuri sau cuvinte suspecte :(

      Ha! Asta crezi tu! Lista de cuvinte suspecte e lungă.

        (Citează)

  10. Bai frate, ma enerveaza ca suntem foarte usor de manevrat.

    In 2012, au fost 7450 de cazuri de rujeola! 7450!!! Si asta, in conditiile in care , citez “Acoperirea vaccinala evaluata pe baza metodologiei unitare, care a avut in vedere toticopiii inscrisi pe listele medicilor de familie, indica o acoperire vaccinala cu vaccin RRO de 95,1% abia la varsta 24 luni (tinta: peste 95%)”. Deci optim. Si mai departe :
    “Actuala epidemie de rujeola a afectat in special copiii cu varsta sub 1 an (care nu sunt eligibili la vaccinarea RRO conform calendarului), acest lucru sugerand o intensa circulatie a virusului rujeolic”.

    Informatiile sunt publice
    http://www.cnscbt.ro/index.php/rapoarte-anuale

    Si cazurile au scazut apoi pana in 2015, sunt in rapoarte toate informatiile, pentru cine este curios sa citeasca.

    Virusul ala rujeolic vad ca a circulat bine mersi (epidemie) cu toate ca acoperirea vaccinala a fost aproape de optim, fiind afectati copii sub 1 an (acestia nefiind vaccinati). De ce nu a functionat efectul de turma?

    Si fiica mea are facute toate vaccinurile din lista obligatorie si eu sunt de parere ca e nevoie de vaccinuri, dar stirea asta “alarmista” cu 700 de cazuri intr-un an mi se pare destul de ieftina si le da apa la moara anti-vaxxerilor.

      (Citează)

  11. singura problema cu obligativitatea asta e ca nimeni nu da 2 bani pe cei afectati negativ de vaccin. O dezvoltare mai inceata, autism, o complicatie, shit happens cu vaccinurile, fie prinzi un lot naspa, fie nu are efect, fie copilul tau e mai sensibil.

    asta rezulta in stres, bani, deznadejde etc. Daca se face obligatoriu, atunci statul/producatorul/societatea ar trebui sa-si asume purtarea de grija familiei si a copilului afectat. Din pacate cand mergi sa faci un vaccin te pune sa semnezi frumos ca-ti asumi riscurile si ca stii ce chestii naspa se pot intampla.

    Fiindca ai semnat rahatul ala de foaie, nu poti sa chemi pe nimeni la raspundere, e un risc calculat, asta e. Doar ca atunci daca copilul tau e cel patit, parca nu mai e la fel.

      (Citează)

    • Autismul nu-i de la vaccin. Nu mai mânca rahat.

        (Citează)

    • Bravo, 1 chestie nu e, dar alte 1000 de complicatii? Totul r bine pana nu to se intampla tie, logica de turma adevarata

        (Citează)

    • Eu cred că riscul vaccinării trebuie privit ca orice alt risc. Și să-ți trimiți copilul la școală e un risc, că poate îl calcă mașina sau se lovește la cap de o bancă.

      Viața e o loterie. O parte dintre nou-născuți mor de sindromul morții subite, fără nici un motiv cunoscut. E o discuție statistică despre beneficii și riscuri.

        (Citează)

  12. Andrei M.:
    Bravo, 1 chestie nu e, dar alte 1000 de complicatii? Totul r bine pana nu to se intampla tie, logica de turma adevarata

    Trăiești într-o comunitate în care se manifestă epidemie de [pune ce vrei tu aici]. Ce faci, îți vaccinezi copilul? Eu cred că toate complicațiile posibile de care vorbești, multe neprobate, multe exagerate nu pot să te țină departe de siguranța oferită de vaccin în fața bolii.
    Odată cu moartea celor trei bebeluși contextul discuției despre vaccin cred că s-a schimbat. Implicarea slabă a statului, a Ministerului Sănătății, inconștiența și ignoranța celor anti-vaccin au devenit criminale. Iar crima trebuie pedepsită.

      (Citează)

    • eu nu am spus ca nu e ok vaccinul in sine. Problema e ca nu se accepta si asuma efectele secundare. Epidemia trece, dar efectele secundare raman. Familia si copilul la ce fac? Viata lor de compromisa si nu intereseaza pe nimeni.

      Eu ziceam simplu: vaccinam, dar facem un fond sau ceva de ajutorare pt cei care nu au trecut ok peste vaccin. Momentan te pune sa semnezi ca iti asumi consecintele si asta e, you’re on your own.

      Oricum nimic nu poate schimba faptul ca ti-e distrusa viata ta si a copilului in caz de complicatii, dar macar sa nu mai trebuiasca sa te zbati pt tratamente si alte cele.

      Ce sa mai zic de faptul ca se baga pe gat vaccinuri fara sa se tina cont de caracteristicile specifice fiecarui copil.

        (Citează)

  13. Andrei M.:
    eu nu am spus ca nu e ok vaccinul in sine. Problema e ca nu se accepta si asuma efectele secundare. Epidemia trece, dar efectele secundare raman. Familia si copilul la ce fac? Viata lor de compromisa si nu intereseaza pe nimeni.

    Eu ziceam simplu: vaccinam, dar facem un fond sau ceva de ajutorare pt cei care nu au trecut ok peste vaccin. Momentan te pune sa semnezi ca iti asumi consecintele si asta e, you’re on your own.

    Oricum nimic nu poate schimba faptul ca ti-e distrusa viata ta si a copilului in caz de complicatii, dar macar sa nu mai trebuiasca sa te zbati pt tratamente si alte cele.

    Ce sa mai zic de faptul ca se baga pe gat vaccinuri fara sa se tina cont de caracteristicile specifice fiecarui copil.

    Pe prospectul oricărui medicament sunt trecute efecte secundare adverse. Și totuși îl iei, pentru că raportul risc/beneficiu îți este favorabil.
    Refuzul vaccinului mă afectează și pe mine-efectul de turmă discutat zilele acestea. Suntem ființe gregare, dacă vrei să trăiești în societate regula este și “unul pentru toți”, nu doar “toți pentru unul”.
    Băgatul pe gât al vaccinurilor ține de pericolul social al nebăgării lor pe gât. Ce înțelegi prin caracteristicile specifice fiecărui copil? Culoarea ochilor, liniile amprentei palmare? Virusul atacă la fel fie că te numești Ion sau Marin, mecanismul vaccinului funcționează la fel de bine și la Ploiești și la Cluj. Știu, fiecare crede că pruncul lui e cel mai cel, dar medical vorbind nu prea e așa.
    Absolut de acord cu ajutorarea celor care au de suferit, efecte adverse etc. Nimeni nu trebuie să fie singur în fața niciunei boli.

      (Citează)

  14. O alta manipulare marca HotNews si Ministerul Sanatatii. Pe la inceputul anului astia aproape ca au bagat in faliment o fabrica de produse lactate aducand acesteia niste acuzatii total gratuite. HotNews, masina de spalat creiere.

      (Citează)

  15. Radu:
    Stimate domn, da-mi voie sa iti spun ca efectiv esti stupid. Pur si simplu nu “Exista foarte multe rapoarte care scot la iveala aspecte negative ale vaccinurilor” in alt loc decat in capul vostru. In timp ce exista intr-adevar sute de studii legate de eficienta vaccinurilor, zeci de ani de istorie, testari, sute de milioane de vaccinari si zeci de milioane de oameni care astazi traiesc datorita vaccinurilor.
    Sunt tone de studii care nu au gasit corelatii intre vaccinari si autism, tamptii prefera sa vada o corelatie intre aceste doua lucruri pentru ca:
    – de obicei constati ca progenitura are autism dupa varsta de 1.5-2 ani, concomitent cu perioada vaccinarilor dar fara legatura.
    – Cand ai constatat punctul anterior, e car ca e de la vaccinuri. Nu este ca l-ai facut la aproape 40 de ani, nu este de la faptul ca pana atunci ai inghitit sute de folii de anticonceptionale, nu este de la faptul ca ambii parinti fumeaza din liceu (“fata, nu te opri acum din fumat ca mai rau ii faci fatului, socul abstinentei ii face rau” – as fi bogat daca as avea cate 50 de lei de cate ori am auzit asta), nu e de la cosmeticele date pe piele, unghii, par timp de zeci de ani, nu este de la medicamentele inghitite de parinti sau de mama in perioada anterioara conceptiei sau in sarcina, nu este de la nimic de care sa fie parintii vinovati. E clar o forta din exterior, e clar ca e de la vaccinuri.

    Cred ca este cel mai bun comentariu de pana acum. Bravo !

      (Citează)

  16. Compara harta votantilor la alegerile prezidentiale si cea a imbolnavirilor.

    Poate conteaza sa vedem unde sunt cei care iau alegeri pripite sau prostesti.

      (Citează)

  17. Aporopos de epidemia de acum:

    In anul 2012, in cadrul sistemului de supraveghere a rujeolei, la nivel national au fost notificate 7450 cazuri confirmate [3918 cu laboratorul, 3390 prin legatura epidemiologica si 142 doar pe criterii clinice (parintii refuzand recoltarea serului)]. In conditiile in care:
    Acoperirea vaccinala evaluata pe baza metodologiei unitare, care a avut in vedere toti copiii inscrisi pe listele medicilor de familie, indica o acoperire vaccinala cu vaccin RRO de 95,1% abia la varsta 24 luni (tinta: peste 95%).
    Sursa: http://www.cnscbt.ro/index.php/rapoarte-anuale/546-analiza-evolutiei-bolilor-transmisibile-aflate-in-supraveghere-raport-pentru-anul-2012/file

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus